Alkoholová a drogová minulost, jak zvládáte abstinenci

Anonymní
31.5.15 22:21

Alkoholova a drogova minuloust

Dobry den, nejspis zakladam tema, do ktereho bude prispivat kazdy jen anonymne, pokud vubec nekdo.Ale zeptam se: je zde nekdo, kdo se v minulosti potykal s alkoholovou ci drogovou zavislosti, vylecil se a nyni vede radny zivot? zajima me, jak zvladate abstinenci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.5.15 22:33

Ahoj, netýká se to přímo mě, ale kamarádky, proto anonym. Pár let zpátky byla závislá na pervitinu, ale zvládla to jen díky rodině a přátelům. Teď má 2 krásné a zdravé děti, žije normální život a je šťastná, za to, co teď v životě má a že se od té závislosti dokázala odprostit.

• Citovat
  • Upravit
9374
31.5.15 22:50

Mám 2 známé, kteří se léčili z akolkoholismu. Jeden se ovládá jen silou vůle a všem „lákadlům“(různé akce, kde je i alkohol) se vyhýbá obloukem, je to pro něj těžké. Druhý po několika letech začal zase pít a myslím, že pomalu, ale jistě se navrací do starých kolejí :? Nejedná se o nikoho blízkého, tak mě to až tolik netrápí, ale stejně je to fajn člověk a mrzí mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
31.5.15 22:57

Znam hodne tech, kteri to zvladli a zvladaji i tech, kteri se o abstinenci ani nepokusili - jsem adiktolog a psychoterapeut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 22:58

Vlastní zkušenost nemám, jsem abstinent. Ale můj tatínek se léčil z alkoholismu v léčebně. Je to už 25 let zpátky. Prvních pár let se vyhýbal akcím, kde tekl alkohol. Později se s tím nějak srovnal. Dneska je ve společnosti a na oslavách naprosto v pohodě. Od ukončení léčby se alkoholu nedotknul, a nedávno se mi přiznal, že se prostě bojí, že když ochutná, že by do toho mohl spadnout znova. Ačkoli měl před spoustou let problémy, tak je to naprosto fantastický člověk, který by se pro rodinu rozkrájel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.15 23:03

Týká se mé kamarádky - byla závislá na drogách (pervitinu) cca 5 let. I si píchala. Dostala se z toho. Už abstinuje 10 let. Má dvě krásné děti, manžela a teď dostudovala vysokou školu (mgr.). Takže jde to se z toho dostat.
Proč vlastně tento dotaz?

• Citovat
  • Upravit
1265
31.5.15 23:08

Ja mam dceru, ktora sa lieci ambulantne. Nespadla do toho az po krk. Jej priatel v tom lieta zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 23:23

@Anatalia
Můj syn byl patnáct let závislý na marihuaně, taky tam byl alkohol a nikotín.
Už jsme si s ním opravdu nevěděli rady. Loni před Vánoci mi náhle zemřel bratr.
Protože jsme křesťané, tak měl církevní pohřeb. Najednou mě v kostele napadla spásná myšlenka, že by jsme mohli nechat za našeho syna odsloužit mši. Nebudu to mít nikomu za zlé, když mi neuvěří, raději to napíšu anonymně. Po odsloužení mše za jeho vysvobození se stal doslova zázrak a během měsíce přestal užívat marihuanu a v této době už ani nekouří a když jde někam ven, tak si dá tak maximálně tři piva. Díky Bohu. Ještě podotýkám, že náš syn je zatím Bohužel nevěřící a vůbec nemá ani tušení, že jsme dali za něj sloužit mši.

• Citovat
  • Upravit
1622
31.5.15 23:32

Pardon, omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.15 00:02

Ahoj, já byla 5 let závislá na heroinu. Pak jsem dalších asi 5 let pila rum, abych byla schopná vůbec žít. No a teď jsem už 10 let čistá, mám manžela a 2 zdravý děti. Bojuješ s abstinencí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.15 06:50
Nene, prave ze to zvladam v pohode. nastesti. mam krasne deti ( kdyz jsem cekala prvni dite, byla jsem uz skoro 3 roky cista)a hodneho manzela. mela jsem problem s pervitinem skoro 10 let.dnes ani nekourim, nepiju. mnoem vic si zivota vazim. zakl.
@Anonymní píše:
Ahoj, já byla 5 let závislá na heroinu. Pak jsem dalších asi 5 let pila rum, abych byla schopná vůbec žít. No a teď jsem už 10 let čistá, mám manžela a 2 zdravý děti. Bojuješ s abstinencí?
  • Citovat
  • Upravit
3311
1.6.15 07:06

Maminka byla 5 let závislá na tvrdém alkoholu, dostala se z toho sama, ale zanechalo to bohužel následky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.15 07:44

Ano brala jsem roky pervitin, žila jsem na ulici. Mě zachránilo otěhotnění. Nesnesla bych, aby moje dítě vyrůstalo beze mě. A nevím jak bych to zvládla bez pomoci rodičů. Hlavně té materiální. No a dneska tu mám tisíce příspěvků, nick samozřejmě neodhalím. Mám blok o tom mluvit. Takže to nikdo z mých nových přátel a známých neví. Nevím, zda by uvěřili. Už i mě to připadá neuvěřitelné a tak vzdálené. Anonym xy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.15 07:51
@Anonymní píše:
Dobry den, nejspis zakladam tema, do ktereho bude prispivat kazdy jen anonymne, pokud vubec nekdo.Ale zeptam se: je zde nekdo, kdo se v minulosti potykal s alkoholovou ci drogovou zavislosti, vylecil se a nyni vede radny zivot? zajima me, jak zvladate abstinenci…

Ano. Ja jsem byla drogove zavisla a dostala jsem se z toho. Dostala jsem se z toho dokonce sama! Kdyz jsem zjistila, ze jsem prisla o vsechny pratele a ze jsem na totalnim dne a nemam nic a nikoho, sebrala jsem se, odjela jsem daleko daleko, smazala vsechny kontakty a zacala zit radny zivot. Od te doby ziji radny zivot, muzu rict, ze je na me spoleh vetsi, nez na kohokoliv jineho a mam syna, pritele, zkratka svou rodinu a jsem za ne tak moc rada, ze si ani neumim predstavit, ze bych si nekdy mela dat. Nedokazala bych jim to udelat, absolutne ne. A kdo rika, ze jednou fetak, navzdy fetak, tak ten absolutne nevi o cem je rec. Ano, vim, ze spousta lidi se k tomu vraci a nedokaze prestat apod. Ale evidentne to neni takto u kazdeho. A jak zvladam abstinenci? :-D vzdyt uz davno zadnou nemam!! :-D kdyz jsem prestala, bylo to trosku tezky a mela jsem obcas chut si neco sehnat, ale tak nejak jsem to prebyla spankem, jidlem, praci…az jsem na to docista zapomnela. A ted uz si na to ani nevzpomenu. Vubec by me ani nenapadlo, si neco shanet atd. Proste jak rikam, ani si na neco takoveho nevzpomenu, jelikoz jsem z toho docista venku a je to za mnou;-)

• Citovat
  • Upravit
5342
1.6.15 08:00

Holky, jak je možné, že jste do toho sklouzli? Vždyť se pořád dokola mluví o škodlivosti drog a snadném vzniku závislostí. Nechápu to. Před všemi, co se s tím úspěšně poprali hluboce smekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová