Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky, potrebuji radu. Prave sedim na pohotovosti a budou mi rezat prst, no a potom bych mela uzivat oralne antibiotika. Ale ja je proste brat nechci, protoze kojim a i jinak jsem dost proti tomu. Akorat tak kvasinky potom vzdy chytnu a ne a ne se jich zbavit. takze tak. Ale prece jen, strasili me sepsi atd., takze bych radsi nejakou prirodni alternativu. Mate nejakou radu? Moc diky.
A proč řezat prst? Infekce tam nějaká je nebo je to preventivně? Mně třeba doktor nutil antibiotika preventivně po zavedení gyn. tělíska. Bál se možné infekce. Odmítla jsem to a nic se nestalo.
Infekce tam je, prst boli a je dvakrat tak velky. uz jsem to doma mastila kdovi cim, nic nepomohlo, tak jsem tady, no..
Taky bych nebrala, nasad je az pokud budes mit zanet, oni zaberou rychle. Prst udrzuj v cistote. Na posileni imunity se mi osvedcil syrovy cesnek a kokosovy olej.
Tak v tom případě ti atb asi navrhnou, ale doktor by ti měl vybrat taková, aby se mohla užívat i při kojení. Určitě taková jsou.
Příspěvek upraven 01.01.13 v 19:08
@MNAU Já nejsem milovník antibiotik, ale v tomto případě, bych si teda nelajsla si je nedat. Při takovýmhle zákroku, se dávají. Dokud antibiotika nebyly, tak lidé umírali na otravu krve ![]()
Jako třeba Ti můžou dát ATB takové, které nevadí pro kojení. Jsou. Třeba když máš zánět prsu, berou se ATB a kojíš dál.
Jestli ne, tak je to o pár dnech. Odstříkáš, dáš UM jen pár dní (nebo si odstříkej do zásoby) a pak zas normálně kojíš ![]()
Jinak přírodní ATB je Grepfruit a česnek. Ale jednak ani jedno není při kojení úplně nejvhodnější a za druhé to je tak jako na to, když Tě bolí v krku a ne při tomto. ![]()
Možná by se dala použít lichořeřišnice, ale chce to nastudovat…
Dobrá rada na uzavřené rány je černá mast, je hoood ně silná a zánět vytáhne. Jinak pokud ti to budou řezat, tak už to musíš mít hodně rozjeté, pak se antb. nebraň, koleduješ si tím o vážné komplikace. Tohle není prevence. Držím palce. PS: Jsem také odpůrce antb kvůli každé prkotině, ale pro mě jsou určuié hranice.
Ještě hlíva ustřičná má být antiseptická. A na ten prst jako takový třeba obklady z heřmánku. Ale i tak bych si to nelajsla…
Jako ono je fajn nedostat do těla jedy, ale když se Ti to zkomplikuje tak místo 3-5 dnů s tím budeš mít polízanici měsíce…
K lepšímu hojení si můžeš prst máčet v čaji z řepíčku nebo šalvěje. Šalvěj má dezinfekční účinky, nedám na ní dopustit. Ale když kojíš, tak není vhodná vnitřně - staví laktaci.
Mateřské mléko podporuje hojení. Dá se použít téměř na cokoli. Je plné protilátek. Tak si ho na prst stříkej, kdykoli to půjde.
Dál se dá prst potírat dračí krví.
http://www.energy.sk/…nu_x333x.asp
Při kojení jí nedoporučují vnitřně. Ale osobně šahám nejprve po tomhle.
Zvyš si přísun vit C.
Cčko má výborné DM ko. V kelímlku Das gesunde plus viamin C - čistá kyselina ascorbová bez přídavných látek.
Holky dik za rady. Ted uz jsem se do lekarny stejne nedostala to jeste promyslim. Na jedne strane mam strach si je nevzit, ta hygiena u te operace se mi moc nezdala, Gazu, ktera je pouzita jako dren, trhal zubama, to myslim vazne, nekolikrat odbehl s tema zakrvacenyma rukama kamsi neco shanet a pak pokracoval… no mam teda hnusny pocit z toho…Ale zase jsem slysela jak se radi z dalsim doktorem, co mi at kdyz kojim a ani jeden nevedel, to googlili nebo co. Jinak ruku mam zavazanou, tak potirani nehrozi, ale doma mam oil of oregano, i stribro.
A co čínská medicína? Znáš?
Mám doma koupeno toto. Ještě jsem nepoužila. Zatím nebylo tak zle. Ťuk, ťuk.
http://www.patentnimedicina.cz/…horke-plotny
A tady seznam všech preparátů na abscesy:
http://www.patentnimedicina.cz/…kozni-absces