Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Help!!!
Prosím vas nemate nekdo nijaky zaručeny recept na hlasivky…a jak dlouho to muže trvat? přes noc jsem ztratila hlas, jenom sýpu a chrčím…trochu kašlu, a mam rymu…
tak všem dekuju za radu…předem
Piš jim to na papír
promiň, to je jediná help rada, co mě napadla. Jinak na kašel, rýmu, bolest v krku, hned od začátku nasadit Kaloba kapky, skoro zázračné, na hlasivky nevím, každopádně nenamíhat.
Na hlasivky cucat tablety panthenol a homeopatika Homeovox a absolutní hlasový klid.
@gabki píše:
Help!!!Prosím vas nemate nekdo nijaky zaručeny recept na hlasivky…a jak dlouho to muže trvat? přes noc jsem ztratila hlas, jenom sýpu a chrčím…trochu kašlu, a mam rymu…
tak všem dekuju za radu…předem
Nesmíš mluvit, pij čaj s medem, taky mléko s medem a kořením je dobré, šetři hlas, cucej pastilky, pokud se to nezlepší, možná to bude i na antibiotika. Hlavně to nepřemáhej, ať si nepoškodíš hlasivky.
Ideální je pití teplé Vincetky, klidně tu jednu sedmičku denně a vařit čaje na odhlenění, slezový květ, čaj z lékořice
Jinak mléko a mléčné výrobky určitě ne, ty zahleňují organismus.
Příspěvek upraven 22.12.12 v 10:38
Hodně pij ať se ti hlasivky zvhlčí, cucej homeovox, nebo Šalvějový bonbony - mají je v lékárně. Dobrý jsou i pathenolový tablety, ale já po nic vždycky dostala průjem ![]()
Já ztratilo zcela hlas každou zimu. Nejlíp mi fungovalo vypít dvakrát denně rozpustný vápník z lékárny - za 2-3 dny byl hlas zpět. ![]()
Hlavně se nepokoušej šeptat, to je na hlasivky nejhorší
Panthenol zabíra, ale je faaakt hnusnej na chuť
Lepší ten homeovox nebo šalvějový pastilky
A kdyby to do dvou dnů nepřešlo nebo se to horšilo, utíkej k doktorce, může to být zánět hlasivek a to je na ATB ![]()
@-Evka- píše:
Z léků Aescin, zabere.
Přesně tak, Aescin řeší příčinu (otok hlasivek). Z ostatních prostředků mi nejlíp zabírá teplá Vincentka, může se obojí. ![]()
Podle mě škoda peněz za pastilky apod. Chce to prostě pár dní..
A hlavně v teple.
Hodne tekutin, hlasivky v klidu nejlip nemluvit.. aescin 3×2 tbl po jidle, cucat panthenol 100mg a po vycucani 20min nejist nepit..kloktat soli nebo vincentkou..pokud se stav nezlepsi do 3dnu tak k lekari..
…dekuji všem za rady…zatím mam jen tu vincentku a šatek na krku…snad to nebude na antibiotika…nechce se mi mezi svatkama běhat po dr.
a dekuji za tip stím rozpustným vapníkem…
Aha a to stím šepotem taky díky ja šeptala celé dopoledne, takže už nebudu. NEBUDU NIC… ![]()