Viroza u 5měsíčního miminka - bylinky

5
7.12.12 09:23

viroza u 5 měs.miminka

Před měsícem jsme měli zánět ledvin, taky to začlo rýma, pokašlávání, až jsme skončili v nemocnici potřebovala bych vědět jaké můžu použít bylinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22266
7.12.12 09:38

Bylinky na co?

Na zvýšení imunity? Na rýmu a kašel? Na ledviny? Pětiměsíčnímu dítěti toho moc dávat nemůžeš - v lékárně Ti poradí nějaké čajové směsi, pokud kojíš, můžeš je pít sama.

Taky se můžeš poradit s homeopatem, pokud tyto směry léčby akceptuješ.

Asi by to chtělo trošku specifikovat situaci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.12 09:50

Právě na tu rýmu a kašel, včera jsem s ním byla u lékařky a moč má vpořádku, teploty máme 37,3-37,6,tak dávám čípek paralenový a na kašel máme sinecod kapky a používám libenar, ale přijde mi to moc neúčinné, ještě mám 3 letou holčičkua ta marodí už 7 týdnů, viroza, angína měla 2 antibiotika a ted máme 6 nemoc je to hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
7.12.12 09:57

Tak za prvé: při teplotě 37,3-37,6 bych v žádném případě nedávala léky proti horečce, to snad nemyslíš vážně 8o 8o To je jen zvýšená teplota, která je signálem toho, že tělíčko samo pěkně bojuje a viróze se brání. Tím, že mu takovouto zvýšenou teplotu srazíš, mu spíš ubližuješ, protože mu v té správné reakci vlastně bráníš. Paralenový nebo nurofenový čípek je namístě nejdřív tak od 38 stupňů.

Za druhé: zvlhčovala bych vzduch, ať už zvhlčovačem nebo mokrými plenami + používej éterické oleje. Podle financí buď Eucasol od Justu (ale ten je hodně drahý) nebo eukalyptový olej z lékárny (nakapat na pyžamko nebo nalít do aromalampy či do zvlhčovače).

Jestli máš ještě tříletou, tak on Ti to asi chytá od ní, zvlášť jestli chodí do školky nebo někam do kolektivu… časem se to srovná, promoří se těmi dětskými bacily.

A ta homeopatika bych zvážila i u dcerky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.12 10:04

Doktor mi řekl, že když bude 37,5 tak čípky dávat, začínám s ním být nespokojená, protože malej je plně kojený, přibírá a on mi řekl at už od 4 měsíce přikrmuji malej važi 6,870 a měří 70 cm, předávají si to mezi sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
7.12.12 10:19

To je normální, u dvou dětí… taky jsme to měli, mladší chytil od starší kdeco, první rok a půl to byl děs… ale přešlo to. Letos je tříletý, nastoupil do školky - a v porovnání s ostatními dětičkami je na tom lépe, ještě (kromě běžné rýmičky) nezamarodil… protože už si to nejhorší odbyl a pochytal loni a předloni od sestřičky.

Ohledně teploty - pan doktor Ti říká hloupost. Horečka se sráží nejdříve od 38 stupňů… nevím, jaký jiný důvod by měl mít k tomu, aby radil srážet dříve. To není ani horečka, to je jen zvýšená teplota, a ta se skutečně nesráží. Zkus se poradit s jiným doktorem, pohledej si informace na webu, chtěj vysvětlení, proč máš srážet takto brzo… není to v pořádku, opravdu ne.

Ohledně příkrmů si netroufnu mluvit, mám už starší děti, doporučení se v tomto střídají jako ponožky - ale osobně se mi to zdá brzo, míry má prcek slušné… leda snad nedostatek nějakých látek, výsledky nějakého krevního odběru??? V tomto opravdu nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.12 12:34

Rozbory krve dělali Ondrovi v nemocnici, a měl všechno v pořádku, udělám si to podle sebe, ted až pujdeme na kontrolu s markétkou tak si je vyžádám pro ni, nikdo ji je nedělal, dastala antibiotika, budu si muset o vše říkat, už jsem rozhodnutá pokud mi nevyhoví doktor tak skusím jiného, na prckovi má taky svůj podíl, protože měl v čekárně 16stupnů a my tam 2 hod. čekali, protože dělali papíry, už se stalo uvidím co budě jinak přeju hezký den a ten paralen budu dávat při vyšší teplotě děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze