Alzheimer asistenti

288
18.3.16 20:31

alzheimer asistenti

Maminky mám tchýni, která má alzheimra k vuli kterému šla i do invalidního důchodu. Teď poslední dobou je to ale horší, cca půl roku. Tchýně už si stěží vzpomíná na jména, nedokáže si nic nachystat, ale hlavně ji musí už někdo oblékat, koupat a chodit s ní i na wc, sama nejde. Nevíte, zda existuje i nějaký asistent na kterého by měla nárok? a zda je zdarma nebo se hradí? My bydlíme jinde, navíc máme dvě děti a třetí na cestě, manžel do večera v práci, takže to nejde, švagrová si našla přítele a popravdě když má volno z domu už vypadne, a ani se nedivím, je to fakt zápřah když dojde utahaná z práce a ještě se starat o ni,… takže bývá pryč třeba 3dny vkuse a tchán už je docela z toho hotový vše to sám nezvládá, nevíte zda by měla na někoho nárok, aspoň na pár hodin za den, aby si mohl taky odpočinout? popř. na koho se obrátit, budu moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4396
18.3.16 20:49

Obrať se na sociální služby ve městě. Ale platí se to. A jestli už to má v takovém stádiu, tak má určitě nárok na příspěvěk na péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
18.3.16 21:33

Jak píšou holky, vyřídit příspěvek na péči, ale těžko říct, na jak dlouho by vydržel, když hodina péče stojí 100-120 kč. V tomto případě bych pomalu zvažovala umístění do nějakého domova se zvláštním režimem, nebo alespoň dát sii tam žádost. Vím, je to těžk, ale babičce už to bude jedno a hlavně takhle to zruínuje i dědu. 24 hodinová péče nelze dělat v jednom člověku.. Teď tp právě taky řešíme v rodině a je to fakt záhul. A ještě. U lidí s demencí pracuju, takže vím, jak je to těžké. Každopádně přeji hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
18.3.16 21:34

@Taciras Díky za důvěru :-) ale zrovna v PNP se moc neorientuju, ale myslím, že nějaký stupeň by určitě dostat mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
18.3.16 21:40

Já bych to dle popisu viděla tak na určitě drzhý, ne - li třetí stupeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.3.16 17:17

Já bych to viděla dokonce už na IV. stupeň. Starala jsem se o maminku s alzheimerem 5 let bohužel nedávno zemřela. Pro jednoho člověka je to dost náročný jak psychicky tak fyzicky. Mě pomáhal tatínek a doslova jsme ke konci padali na pusu. Nehledě na to, že je člověk neustále v pozoru a i plánovat kdo s ní bude doma a kdo může jet třeba na výlet. Maminka v poslednim stadiu trpěla agresí a úzkostí často plakala, museli jsme jí krmit, přebalovat…
Maminka byla už jak mimínko a to doslova.Ten příspěvěk by vám pomohl alespoň na par hodin odpočinku. Jsou agentury ale opravdu to výjde 100-120,–na hodinu nebo podat žádost do ústavu se zvláštním režimem, ale jsou tam čekací lhůty okolo 1 roka. Kdyby si cokoliv potřebovala poradit tak napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
20.3.16 00:51

Ano, @Hanina lV stupeň. Je pro ležící, nebo těžce mentálně postižené občany. Záleží na tom, jak to zhodnotí při sociálním šetření. Každopádně neváhej a začni jednat. Tato memoc je nevyzpytatelná a prudké zhoršení může nastat kdykoli a bez varování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí