Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale jsem fakt neštasná. Už tři roky se léčím se silnými uzkosti, sociální fobii a jsem depresivní. Před 3 týdny jsem po rodicovké nastoupila do práce, bohužel do velké závodní fabriky, ale přes psychické problémy to v práci nezvládám, znovu se cítím jak před tím než jsem se začala léčit. Napadají mě myšlenky že bych nejraději nebyla, peníze moc nemáme a já jsem k ničemu. Fakt nevím co mám dělat. ted týden jsem nemocná s angínou, ale po nemoci se tam bojím vrátit, nezvládám to. Mohu být i s psychikou na nemocenské? A co zkušební doba? Co mám dětat, snažím se nejít takové zaměstnání co bychmohla zvládnout, ale nedaří se mi.
Jestli chceš, písni mi do soukromých zpráv, mužeme to probrat tam ![]()
No, na neschopence být můžeš i s psychickými problémy, ale ve zkušebce tě mohou vyhodit i na neschopence a pokud na ni budeš déle, tak to i nejspíš udělají.
Zkus chodit na sezeni s psychiatrem ambulatne, a beres nejaky AD? Hodne dulezita je psychicka podpora napr. Od rodiny. Psychika je mrcha. Drzim palce at jsi brzo fit…je to beh na dlouhou trat
Určitě zajdi za svým lékařem a všechno mu to poravdě řekni. Pokud se s tím léčíš už tři roky, a máš pořád tyto stavy, asi by ti měl napsat jiné léky. Krom toho
mám dojem, že na sociální fobii máš nárok na invalidní důchod, ale to by jsi musela probrat se svým lékařem. Každopádně si o něj můžeš zažádat. Držím palce. ![]()
Vracela jsi se do původního zaměstnání nebo jsi nastoupila někde nově, pokud se jedná o tu první variantu, tak tam žádná zkušebka není a z tohoto pohledu můžeš být klidná.
To bude problém i v tom. Vydrž, to se poddá, po mateřské je to těžké do nové práce. Nezůstavej doma, zahrabeš se do depky ještě víc. Zajdi za psychologem ohledně antidepresiv, všechno mu popiš a uvidíš, řešení se najde.
Ahoj drz se
ja mela neco podobneho takze vim o cem pises
chlap mi zdrhl za matkou, barak v rekonstrukci, splatky, zamestnani stalo za
a kor moja vedouci mlada holka kera zila pro praci chodila a jen buzerovala a z teho ti jen tak skrabla premie 5-7tis.
a ja sama s dcerou a zviraty vse tahla z jedneho platu…az prisel den D dala sem vypoved ac sem mela no spis nemela nervy uz zadny
o psychice nemluvne
a v ten den co jsem nesla na uctarnu vypoved se mi tak ulevilo
papa a neboj bude dobre ![]()
Nástup do práce po mateřské je záhul a psychický nápor pro každého. Určitě zajdi za svým psychitarem ( předpokládám, že už vzhledem k silnéjším obtížím to řešíš s psychiatrem a ne jen s psychologem) a domluv se na úpravě medikace, alespon na tu přechodnou dobu. No co vím o sociální fobbi, tak nejvetší chyby by byla se izolovat.
@AjinaVlada píše:
Ahoj drz seja mela neco podobneho takze vim o cem pises
chlap mi zdrhl za matkou, barak v rekonstrukci, splatky, zamestnani stalo za
a kor moja vedouci mlada holka kera zila pro praci chodila a jen buzerovala a z teho ti jen tak skrabla premie 5-7tis.
a ja sama s dcerou a zviraty vse tahla z jedneho platu…az prisel den D dala sem vypoved ac sem mela no spis nemela nervy uz zadny
o psychice nemluvne
a v ten den co jsem nesla na uctarnu vypoved se mi tak ulevilo
![]()
papa a neboj bude dobre
Taky sis teda uzila ![]()
@_BBQ_s ani nemluv
nejvic sem se bala ze nebudu mit penize na barak…a nakonec sem vysmata a je pravda ze sem se musela uskromnit v hodne vecech
ale nez se nervacit v praci kde me kravka pila krev to neeeee ![]()
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale jsem fakt neštasná. Už tři roky se léčím se silnými uzkosti, sociální fobii a jsem depresivní. Před 3 týdny jsem po rodicovké nastoupila do práce, bohužel do velké závodní fabriky, ale přes psychické problémy to v práci nezvládám, znovu se cítím jak před tím než jsem se začala léčit. Napadají mě myšlenky že bych nejraději nebyla, peníze moc nemáme a já jsem k ničemu. Fakt nevím co mám dělat. ted týden jsem nemocná s angínou, ale po nemoci se tam bojím vrátit, nezvládám to. Mohu být i s psychikou na nemocenské? A co zkušební doba? Co mám dětat, snažím se nejít takové zaměstnání co bychmohla zvládnout, ale nedaří se mi.
vyhledat psychologa, co nejdřív.
@AjinaVlada píše:
@_BBQ_s ani nemluvnejvic sem se bala ze nebudu mit penize na barak…a nakonec sem vysmata a je pravda ze sem se musela uskromnit v hodne vecech
ale nez se nervacit v praci kde me kravka pila krev to neeeee
Hlavne, ze to dobre dopado a jsi v pohode. ![]()
Předem se omlouvám za anonym, ale jsem fakt neštasná. Už tři roky se léčím se silnými uzkosti, sociální fobii a jsem depresivní. Před 3 týdny jsem po rodicovké nastoupila do práce, bohužel do velké závodní fabriky, ale přes psychické problémy to v práci nezvládám, znovu se cítím jak před tím než jsem se začala léčit. Napadají mě myšlenky že bych nejraději nebyla, peníze moc nemáme a já jsem k ničemu. Fakt nevím co mám dělat
. ted týden jsem nemocná s angínou, ale po nemoci se tam bojím vrátit, nezvládám to. Mohu být i s psychikou na nemocenské? A co zkušební doba? Co mám dětat, snažím se nejít takové zaměstnání co bychmohla zvládnout, ale nedaří se mi.