Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@j.a.n.i1 píše:
Děvenko, nějak nechápu, proč by za a) rozchod s partnerem musel znamenat, že má ženská život v hajzlu a za b) to že se dva rozejdou ještě nemusí znamenat, že si od té chvíle budou dělat naschvály, neplatit alimenty a podobně… ono se totiž najdou i páry, kteří se dokáží rozejít jako lidi…
Jistě Jani…jsou i takové…ale nikdo ti to nezaručí…přečti si to celé, co jsem napsala…díky
@colafit Naplněnosti našich věznic by do budoucna ulevilo, kdyby si vězni museli odmakat veškeré náklady na své věznění - ve výši 100% - a kdyby po jejich propuštění nebyly obstrukce ze strany zaměstnavatelů zaměstnat např. neplatiče alíků nebo tzv. autíčkáře. O čórkařích-recidivistech se radši nevyjadřuju.
@j.a.n.i1 píše:
Děvenko, nějak nechápu, proč by za a) rozchod s partnerem musel znamenat, že má ženská život v hajzlu a za b) to že se dva rozejdou ještě nemusí znamenat, že si od té chvíle budou dělat naschvály, neplatit alimenty a podobně… ono se totiž najdou i páry, kteří se dokáží rozejít jako lidi…
Já teda nevidím, že by „děvenka“ psala, že všechny rozchody znamenají život v hajzlu… ![]()
Co jsou to autíčkáři?
Úryvek je z česképozice. Dávala jsem to sem, protože se objevují informace, že se propouštějí trestanci odsouzení za znásilnění, loupežná přepadení, ap.
@Jura007 píše:
@colafit Naplněnosti našich věznic by do budoucna ulevilo, kdyby si vězni museli odmakat veškeré náklady na své věznění - ve výši 100% - a kdyby po jejich propuštění nebyly obstrukce ze strany zaměstnavatelů zaměstnat např. neplatiče alíků nebo tzv. autíčkáře. O čórkařích-recidivistech se radši nevyjadřuju.
„Autíčkáři“ se ve vězeňském slangu říká lidem, kteří byli odsouzeni za cokoli v souvislosti s dopravní nehodou. Nejsou to teda zloději aut.
@AngelLilly píše:
Já teda nevidím, že by „děvenka“ psala, že všechny rozchody znamenají život v hajzlu…
Jistě…píšu o té horší variantě…protože to, že teď jsme šťastné a máme milující partnery neznamená, že to tak bude navždy…to můžu posoudit opravdu až před smrtí…a chvástat se, že JÁ jsem si na rozdíl od VÁS dobře vybrala ja podle mého dětinské…proto to oslovení „děvenko“…jinak bych si to opravdu k nikomu nedovolila…
@Jura007 http://www. ceskapozice. cz/domov/politika/amnestie-nove-ery-nakrast-vytrvat
tenhle článek je celkem dobrý
@Jitka1976 píše:
Jistě…píšu o té horší variantě…protože to, že teď jsme šťastné a máme milující partnery neznamená, že to tak bude navždy…to můžu posoudit opravdu až před smrtí…a chvástat se, že JÁ jsem si na rozdíl od VÁS dobře vybrala ja podle mého dětinské…proto to oslovení „děvenko“…jinak bych si to opravdu k nikomu nedovolila…
Ano souhlasím se vším co píšeš. I kdybych měla sebelepšího chlapa, nikdy se nebudu chvástat, že on NIKDY něco neudělá či udělá… ![]()
@AngelLilly píše:
Ano souhlasím se vším co píšeš. I kdybych měla sebelepšího chlapa, nikdy se nebudu chvástat, že on NIKDY něco neudělá či udělá…
Ano…já bych si to nedovolila tvrdit ani o sobě…nikdy nevím jaká situace mě dožene k jednání, které bych teď odpřísáhla, že NIKDY neudělám…díky za pochopení ![]()
Já bych to rozšířila, já se nikdy nechvástám, že bych to ani já neudělala. Co vím, co se stane a moje morální záasady půjdou do haj…
Never say never
@AngelLilly píše:
Ano souhlasím se vším co píšeš. I kdybych měla sebelepšího chlapa, nikdy se nebudu chvástat, že on NIKDY něco neudělá či udělá…
@colafit píše:
Já bych to rozšířila, já se nikdy nechvástám, že bych to ani já neudělala. Co vím, co se stane a moje morální záasady půjdou do haj…Never say never
Přesně…moje slova ![]()
Holky tak mi vysvetlete prosim jeste jednu vec. Vcera na Nove v reportazi ukazovali chlapka, kterej jako jeden z mala nemel z amnestie radost, protoze se prej nema kam vratit, nema praci a podobny kecy… a na konci ty reportaze rikali, ze sedel za neplaceni alimentu na svoje tri deti, dluzi celkem neco kolem 50ti? tisic a mel si odsedet jeste rok a pul. Tak to teda fakt nechapu. Jak jako ze si mel odsedet jeste rok a pul???
@Jitka1976 píše:
Ale já nepsala nic o tom, že to že je člověk s partnerem bude navždy… já pouze konstatovala, že ten výběr (ať už dobrý nebo horší, to nechme stranou) částečně ovlivňuje to jak se bude po případném rozchodu chovat.
Je těžké udělit amnestii, aniž by se objevily většinou dosti fundované hlasy projevující obavy z následně zvýšeného „nápadu trestné činnosti“. Naše věznice jsou přeplněné a amnestie jim jistě uleví. Otázkou však je, kolik z amnestovaného velectěného osazenstva se ještě letos vrátí zpět. Budou porovnávány důsledky této novoroční amnestie Klausovy s Havlovou (1990). Nebudeme se tedy věnovat lákavé otázce, kolika hvězdných lumpů se tato amnestie bude či nebude týkat, a zkusíme se nad ní zamyslet trochu obecněji.
Text amnestie můžeme pro přehlednost seřadit podle výše trestu. Prominutí se týká nevykonaných nebo nastoupených nepodmíněných trestů pravomocně uložených před 1. lednem 2013, ve výměře:
Do 1 roku (v tomto případě je trest nejen prominut, ale i zahlazen/!/);
do 2 let (zde bude trest prominut pouze v případě, že nešlo o trestný čin proti životu, zdraví, lidské důstojnosti, rodině či dětem, a to pouze osobám, které nebyly v posledních pěti letech ve výkonu trestu, a za podmínky, že se amnestovaná osoba do zahlazení trestu nedopustí dalšího trestného činu);
do 3 let (osobám, které dosáhly či v roce 2013 dosáhnou věku 70 let);
do 10 let (zde byl opět trest nejen prominut, ale i zahlazen osobám, jež dosáhly či v roce 2013 dosáhnou věku 75 let).
Obecně lze říci, že v případě nepodmíněných trestů do jednoho roku jsou amnestováni pachatelé bagatelní trestné činnosti, a z toho nijaká zvláštní hrůza nejde. Dvouleté tresty jsou prominuty v případě, že nebyly uloženy za násilnou trestnou činnost. Tříleté až desetileté amnestované tresty jsou co do společenské nebezpečnosti propuštěných stupňovitě kompenzovány jejich věkem. Z tohoto pohledu není třeba strašit nějakou obzvláštní bezpečnostní kalamitou.