Amputace nohy u psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3112
1.11.11 11:50
vašek17489 píše:
pate81 píše:
Ahoj.
Asi tu ted napíšu,co nechceš slyšet :cry: ale opravdu si myslíš,že ty operace vašemu pejskovi něco dají?teda kromě bolesti :-?
Já bych asi spíš pejska nechala dožít,v případě bolestí volila utracení,aby se pes netrápil.
Kdyby neměl packu po úrazu,bylo by to něco jiného,ale v případě rakoviny bych pejska operacemi opravdu netrápila :cry:
že tě huba nebolí! :pocitac:
kdyby tvé dítě mělo rakovinu, taky by si přemýšlela o utracení a nebo by ses snažila, aby se dítě vyléčilo??

Ne ,huba mě opravdu nebolí a pokud se do mě chceš navážet,tak se aspon zaregistruj :cert:
Diskuze je o názorech k tématu zakladatelky a té si se ani neobtěžoval odpovědět .
A srovnávat dítě a psa je opravdu mimo mísu :roll:

Sama jsem měla pejska s rakovinou,prodělala operaci,ale bylo to jen zbytečné trápení,nemoc nakonec vyhrála :cry: Kdybych jí nechala být,dopadne to stejně a já jí ušetřím zbytečnou bolest.

A ještě pro zakladatelku-pokud, jak si psala,zatím metastázy nejsou,volila bych taky amputaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2076
2.11.11 07:40
Sufik píše:
jéé děkuju za zprávu. má to na zadní.

Ještě bych chtěla dodat, že je to Vlčák, opravdu je ho kus a prohání se už půl roku o třech po zahradě sem a tam. Takže držím palce, ať to dobře dopadne a hlavně ať se to už dál nerozšiřuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daisy_P1
2.1.12 18:20

Pes s amtupovanou nohou

Dobrý den. Chci se jen vyjádřit k tématu „psa s amputovanou nohou“. Máme středního knírače a před pár měsíci ho porazilo auto a rozdrtilo mu přední tlapky. Jedinou možností byla amputace zhruba poloviny tlapky. První tři dny měl trochu problémy s leháním, chozením po schodech a zvedáním nožky při čůrání. Po dvou týdnech už běhal po zahradě, jako by měl všechny čtyři. Nemohli jsme tomu uvěřit, prostě jsme ho jednoho dne pustili z vodítka, na kterém jsme ho do té doby vodili, a on se prostě rozeběhl a běžel úplně stejně, jako před tím. Když jde pomalu, tak pajdá, když běží, tak není prostě nic znát. Na psychiku to nemělo nejmenší vliv. Je to spokojenej pesan. Takže bych se amputace rozhodně nebála. I když už to máte možná vyřešené.

• Citovat
  • Upravit
RenataNov
17.5.12 18:40

Amputace nohy u psa

Ahoj všem kdo jste nad rozhodnutím amputace nohy pejska.
Dnes jsme si Lumpíka dovezli domů po amputaci zadní nohy. Lumpík važí necelých 8 kg. Zatím skoro celý den prospal, ale už i žral, pil a byl chvíli venku na čůrání. Zdá se, že se mu bolest po zhoubném nádoru razantně snížila, poněvadž poslední dny už nožku vlastně vůbec nepoužíval, byť ji stále měl. Doktoři udělali vlastně rozhodnutí bez nás a jsem jim strašně moc vděčná. Zatím není ještě vyhráno, ale dám průběžně vědět. Renata

• Citovat
  • Upravit
Caty
24.1.13 22:53

Ahoj zakladatelko, můžu se zeptat, jak se daří tvému pejskovi?
Mojí fence 4 roky dnes diagnostikovali lymfom a jsem z toho špatná. Chodili jste na chemoterapii? Nám bude asi nasazena, podle typu.
Holky nemáte někdo pejska který chemo prodělal? Jak to snášel a zabralo to?

• Citovat
  • Upravit
5708
25.1.13 08:41

@Caty K amputaci nakonec nedošlo, doktor mne přesvědčil ještě k jedné biopsii v hluboké narkoze a posílal to někam do anglie na rozbor. Nádor byl způsoben starší operací a zároveň cuschingovým syndromem, který mimo jiné způsobuje i hodně zánětů v těle a právě v kombinaci se starším implantátem to tak vypadalo. Zaléčeno antibiotiky.
Nicméně pes je slepý a má další komplikace způsobené právě cushingovým syndromem. Ale zatím se drží v rámci možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
25.1.13 14:24

Sufik děkuji za odpověď. Tak aspoň má nožičku. Naše Cherrynka je hluchá, dáno geneticky bílou barvou a od včera vím tuto diagnozu, ale nic nemůžu najít. Nevím jak psy snáší chemoterapii. Pořád brečím, nechci aby mi umřela, vyléčit to prý zcela nejde, jen dostat do stadia remise.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.1.13 14:52

@Caty Já myslím, že to bude snášet podobně jako my lidi :(

• Citovat
  • Upravit
4
15.8.13 19:46

Dobrý den, mám psa 9 letého Dobrmana a má na přední noze u kolena nezhoubný nádor a dneska nám na veterině oznámily že neví jestli to půjde operovat a když to necháme tak hrozí že mu ta boule praskne. Dal nám na rozmyšlenou jestli amputovat nebo utratit. O utácení vůbec nepřemýšlíme je ještě ze zdravím v pohodě až na ten nádor :( nemá někdo zkušenosti jak bude pes po amputaci chodit atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.8.13 20:26

@bobinna83 My zkušenosti máme. Jen u menšího psa než dobrman, středního knírače (cca 22 kg). Porazilo ho auto a je bez pravé přední tlapky už skoro dva roky. Doktor nám ani nedal na výběr, řekl, že pro psa nneí život bez tlapky žádná katastrofa a že se s tím šelmy rychle vyrovnají. Měl pravdu. Tři dny byl vyřízený, nevěděl, jak chodit, pořád si chtěl stoupnout na všechny čtyři, rvalo mi to srdce ho tak vidět. Pak se to ale najednou naučil a zvykl si. Rychleji, než lidi kolem něho. Když běží, tak ani není poznat, že má jen tři nohy. Horší je to jen na procházkách, kdy musí jít naším tempem, pak je lepší ho pustit navolno, aby si běhal svým tempem. Žije ale prakticky plnohodnotný život. Psychicky tím nijak netrpí, oni to opravdu tak nevnímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.8.13 20:31

On má 45 kg a vůbec si nedokážu představit jak to zvládne. Už jednou měl problém s páteří a chůzi zadních nohou dostal prášky a už dobrý. Je to hrozný rohodování ale stejně nám asi nic jiného nezbude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.2.14 04:26
@bobinna83 píše:
On má 45 kg a vůbec si nedokážu představit jak to zvládne. Už jednou měl problém s páteří a chůzi zadních nohou dostal prášky a už dobrý. Je to hrozný rohodování ale stejně nám asi nic jiného nezbude :(

Dobry den, chem sa spytat ako ste sa rozhodli. My mame velkeho cierneho bradaca a ma v priebehu mesiaca dostal bolesti na prednu nozicku. Boli sme u veterinara aj rengenovali, mal to zapalene a dostal aj 3 tyzdne antibiotika. Momentalne ma na nozicke hrcu. Doktor poveda ze ak to bude nador budu mu musiet amputovat nohu. Zajtra ideme na dalsi rengen a neviem ake budu vysledky - ci to je zhubne alebo este aj nieco ine. Pes mal striedave oblacne stavy ale momentalne je smutny. Ako sa rozhodnut. Doteraz s nim problemy neboli, ma 8 rokov a okolo 40 Kg, bol v kondicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.2.14 17:59

@Flash01 Dobrý den, omlouvám se, že reaguji, i když jste neoslovovala mě. Jestli se rozhodujete, zda v případě nádoru v nožičce nohu amputovat a nebo nechat trpět a dožít a nebo utratit, tak určitě volte amputaci. Pejsek si rychle zvykne. A vy časem také. Pejsek dokáže spokojeně žít i s třemi nohami. Jak jsem psala před časem výše, my zkušenost máme, sice u menšího psa, ale zrovna ratlíček to taky není. Žije téměř plnohodnotný život. Píšu téměř, protože to s ním není na dlouhé procházky na vodítku. Pokud běží na volno, tak není problém. Běhá skoro tak rychle, jako před amputací, chodí bez problémů do schodů, užívá si psí život plnými doušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.6.14 23:17

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat těch, co mají zkušenosti s amputací nohy u pejska - jak vypadal po operaci, myslím hned ty první dny. Potřebuje nějakou zvláštní péči? Může být pár hodin sám? A chodil hned? Jdeme s naším ohařem taky na amputaci - nádor. Je mi z toho na nic, ale docela mi pomohlo pročíst tuto diskuzi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.6.14 13:22

@sunny-lee První dny po amputaci chodil náš pes špatně, nedokázal se jakoby zorientovat a snažil se postavit se na chybějící nohu. Chození po třech zvládl perfektně až tak třetí den po operaci. Ale byl schopen se vyvenčit i předtím. Zvláštní péči potřebuje určitě, je nutné nohu převazovat, jizvu desinfikovat, natírat, případně dávat kapky na bolest. První dny se na převazy jezdí na veterinu, pak už se dával jen čistý návlek, což zvládne páníček sám. Taky je nutné dát pejskovi náhubek, aby si nezačal hojící se jizvu kousat (svědí), mohl by si poškodit tepnu a vykrvácet. My jsme dávali náhubek omotaný obvazy, ze začátku ho měl i přes noc. První dny bych pejska několik hodin bez dozoru nenechávala, už kvůli možným komplikacím. Později už ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný