Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sunny-lee Ze začátku to není jednoduché, ale myslím, že se s amputací nohy pejska vyrovnává hůř páníček, než pes. Přeju hodně štěstí.
Ahoj, tak pesana už máme doma. Včera v noci hrůza - pořád kňučel, hrozně ho to bolelo, ale dnes už dobrý. Škemral o jídlo, měl už nášup, tak snad to bude ok. Co se chůze týče, tam problém není, už částečně tu nohu nepoužíval, takže byl zvyklý. Spíš mu víc vadí ten krunýř
Jinak on to zavázaný nemá, jen tam má nějaký ten stříbrný sprej. Asi záleží na vetovi. Trochu jsem se toho bála, že to bude hned vidět, ale docela to jde. Jen lidi venku, kteří na to nejsou připravení to asi může šokovat. Ráda bych mu to něčím přikryla, nemáte nějaké typy? Nešije někdo něco takového na míru?
@sunny-lee Přikrýt to jde třeba ustřiženou ponožkou (nebo i celou, podle délky pahýlu), nahoře prostříhnout dírky, protáhnout jimi třeba obvaz a ten pak zavázat kolem těla. Nevím, jestli je ten popis srozumitelný
My jsme měli takový návlek od veterináře, ale tu ponožku nám taky poradil a dávali jsme ji ještě přes to.
Aha, ale tak to asi máte nějakého menšího pejska, ne? My máme ohaře, ponožka by asi nestačila
Nicméně, teď je to jedno. Pesan se k tomu dostal i přes krunýř, takže si to rozlízal a strašně mu to začalo krvácet. TAk teď to má stejně obvázané. Vůbec se mi to nelíbí. KDyž to srovnám s tím, jak poměrně v pohodě byl první dva dny po operaci, tak teď je dost apatický. Zvedne ho jenom jídlo nebo procházka, jinak pořád leží a spí. Jak vypadal váš pejsek po operaci? Za jak dlouho se začal dostávat do normálu? Na jednu si říkám, že tak velký zásah do organismu musí trvat dlouho, než se urovná, ale na druhou stranu, fakt ty první dva dny byl o hodně lepší.
Máme středního knírače, tak 22 kg. Neumím si představit tlapku, která by se nevešla do ponožky
To se nasune jen na konec, nemusí být po celém pahýlu, pak se to naváže tím obinadlem. Náš pes měl dlouho bolesti, nechávala jsem ho třeba ležet chvíli venku, ale prostě ležel. Bylo na něm i vidět, že trpí. Na noc jsem dávala vždycky kapky na bolest, na piškot. Ze začátku někdy i přes den, když vypadal hodně špatně. S nimi byl lepší. Už nevím, jak dlouho trval návrat do normálu, myslím, že tak dva týdny. To jsme ho zkusili poprvé pustit ven bez vodítka a on začal normálně běhat. Pak už byl v pohodě. A pozor, aby se do toho nebouchl, prý je to pak strašná bolest. Našemu se to jednou stalo, praštil se do toho o schod. A dost naříkal.
Tak vy asi máte amputovanou jenom tlapku? Náš má celou nohu až na stehno. Nemá pahýl. Bere prášky na bolest a asi mu to zabírá, protože už si na to i lehl. Myslím, že už má dost ležení pořád na jednom boku. Akorát tím tlakem se mu to zase spustilo a teče mu to
Ach jo, je to boj. Teď nevím, co s tím. Má to mokrý ten převaz a nejraději bych mu to sundala a obvázala znova, ale bojím se, že to neudělám tak dobře a pevně jako veterinář (nemám na to ty věci, jen obyč obvaz) a on si to v noci strhne a rozlíže, pač se na to dostane i přes krunýř i přes náhubek. No, snad to do rána nijak nezmokvá a ráno zajedu na veterinu na převaz. Díky moc za info, je super, si o tom promluvit, když už to má někdo za sebou. Jsem dost bezradná.
Náš pes pahýl má, má i ten horní kloub a kousek nohy pod ní. A zkoušela jste ten náhubek omotávat? Je to skoro tři roky, už si to přesně nepamatuju, ale tu přední část jsme omotávali i izolepou, samozřejmě tam byl i otvor, aby mohl dýchat. A pak se to ještě převazovalo obinadlem. Ze začátku ho měl na sobě pořád. Bylo to bez šance, aby si to olízal nebo rozkousal, tohle opravdu fungovalo. Doporučuju. Boj to je, je to hodně o nervy. Hlavně pro páníčka.