Amstaff – adoptovat nevychovaného psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
134
25.7.26 16:52
@Markéta80 píše: Více
Říká celou dobu že je to na zakladatelce. Musí věřit sama sobě že to zvládne. Jestli chce jen něco zachránit tak je to k ničemu kdyby to byla doga nebo malá čivava ten pes to vycítí a budu ho mít nakonec doma na převýchovu. Já jen říkám že když člověk chce tak to jde i s takovým psem vpohode. Ale když se sam nezná a nevěří si tak to nemá smysl. Jen neodsuzujte psa, který by mohl být úplně v pohodě jen proto že nemá výchovu. Vše se dá napravit.!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.7.26 16:54
@Snopy123 píše: Více

Zajímalo by mě jak se to mají naučit, když to nemají ani zkoušet?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4502
25.7.26 18:12

@Terouš99 No tak zkoušet by za mě měli s nějakými zkušenostmi s výchovou psa, vědomostmi o povaze AMST a vědět kde mám hranice ve výchově :kytka:
Netvrdím, že to nejde, ale hodně bych zvažovala zda to sama zvládnu a co chci a mohu tomu obětovat. :kytka:
A zkoušet. No zkusit si můžu koupit motorku a jezdit na ní ne vychovat mladého psa. :kytka:

Zakladatelka zřejmě není v situaci, aby ji zvládla. :kytka:
Jinak proti AMST nic nemám, naopak mám je ráda. Jen si nemyslím, že je to pes pro každého. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.7.26 19:26

S tím souhlasím.. :palec: jen říkám že když bude vědět ne myslet že to zvládne tak to opravdu zvládne ale je taky pravda že se s tím psem musí pracovat. Tak jako s každým. No je to na ní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.26 16:29

Holky, dívám se, že diskuse znovu ožila :)
Pejska si brát nebudu, netroufnu si na to. A taky kvůli dětem. Šíleně skáče a je v tom opravdu neodbytná. Nedá se okolo ní ani projít, aniž by ji člověk neměl až na hlavě a to s malými dětmi nejde dohromady. A vzít jí ven, tak bych měla obavy co jiní psi. Netuším, jak by reagovala. Vzít jí hned domů je blbost, jak jste psali kvůli našemu psíkovi. Je pravda, že když tu mám kamarádku s fenkou (sestra našeho oříška), tak ten náš taky lítá jak splašený, jakou má radost a má spíš problém poslechnout.
Nějaký cvičák bych asi zvládla, ale rozhodli jsme se, že když už, pořídíme si buď štěně nebo pejska z útulku, ale ne takové velké tele. :)
Ale děkuji za rady, vážím si všech. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3914
27.7.26 16:51
@Anonymní píše: Více

Za fenku moc prosim, domluv do duše kamarádce, at v případě hledání nového domova opravdu důsledně vybírá zkušeného chovatele. Žádnýho mladýho blbečka, co chce psa jen na odiv síly. Ideálně ať se zkusí spojit z někým ze skupin těchto plemen (na fb). A jen na Adopční smluvu s údaji z občanek, návrhy smluv k adopci nakeznete na netu. Ať si ve smlouvě vymíní zasílání fotek a informování o psovi, jinak právo od smlouvy odstoupit a psa vrátit zpět k původnímu majiteli. Pokud je fenka bez PP vykastrovat, nebo podmínit kastraci opět ve smlouvě. Kdybys potřebovala cokoliv poradit, klidně mi napiš mám s tím zkušenost, dělala jsem adopce a docasky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
27.7.26 18:16
@Jazmine píše: Více

To neni adopce ale nějaký firemní kontrakt na 10 milionů ne :mrgreen: do tohodle ji nikdo nepůjde a nebude ji adoptovat s takovými podmínkami… Takže skončí v útulku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
27.7.26 18:45
@Terouš99 píše: Více

Ale blbost. Už mám za sebou mraky adopcí. A v tom útulku se adoptuje asi jak? Na světe div se na smlouvu :lol: Na tu stejnou jakou dávám já :mrgreen: Právě že zodpovědný chovatel s tím nikdy nemá problém. Nikdo po nich nechce výpis z účtu. Je podstatné mít jen první rok o psovi přehled, mraky z nich končí v množírnách, mraky z nich u sadistů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4502
27.7.26 19:09

@Terouš99 Proč by nešel? Tohle se dělá naprosto normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.7.26 09:16

Chápu smlouvu o adopci. Chápu že prvních pár týdnů musí nový majitel doložit že se dobře stará. Ale posílání fotek a zavazování se k tomu, že když to nevyjde půjde k původnímu majiteli. To už mi přijde moc. Vím že v dnešní době se to dělá a je to teď v oblibě. Jen říkám že to mnoho nových majitelů odradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4502
28.7.26 09:22

@Terouš99 Tak odradí. Buď ber jak to je nebo nech být. Mám to ve smlouvách taky a už se mi stalo, že jsem psa měla zpátky. :kytka: a jsem za to moc ráda. Co je v dnešní době nevím. Mám to tam dobrých 20 let :-)

Zažila jsem situaci kdy chlap si vzal psa, vše zalité sluncem a pak ho „prodal“ bezdomovcům.
Nebo situaci kdy vše super, ale barák, rozvod, malé děti a co se psem… tak se poslal neznámo kam. A hledej pak psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36755
28.7.26 09:45

A myslíš, že ženská která má psa dva roky bezprizorně bude něco takovýho řešit? Pochybuji. Bude ráda kdyz ho někde udá. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4502
28.7.26 09:47

@JancaS84 Ano bohužel asi to tak udělá. Moje reakce byla na to proč by to udělat měla a neměla udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.7.26 10:35
@JancaS84 píše: Více

Bohužel úplně vybirat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14778
28.7.26 11:06

A jak se to řeší, pokud nový majitel sice podepíše např. podmínku kastrace v dospělosti, ale pak to neudělá? Soudní vymahatelnost všech těchto adopčních podmínek podle mě bude mizivá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný