Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky…
Už nějakých 15 let mám migrény. ne silné, ale za to časté. Většinou oči a práva strana. S manželem se snažíme o miminko a já pomalu vysadila všechny léky (na neuro už nechodím, nepomohli mi)
Je tu nějaká podobná duše, co by si se mnou byla ochotná popovídat? Mám šílený strach, že kdybych v tom byla a nevěděla to… přijde bolest, já se něčím naladuju a bude konec… je lepší trpět bolesti nebo strachem? ![]()
@Stiefel ahoj já taky trpím na migrény od nějakých cca 15 let (teď je mi 23) že začátku zabírali klasické preparáty ale s častějšími migrénami a větší bolesti jsem to „dopracovala“ až na indometacinove čípky 100vkové a nic jiného mi nezabere - čípek a zaspat to. Bolest za pravým okem přes krční páteř až k lopatce. Na vyšetření nikdy nic takže jsem ráda, že aspoň něco mi zabírá.
Když jsme se v listopadu 2015 začali snažit o Mimi taky jsem měla strach ale pokud byla bolest velká a já potřebuji ve své práci fungovat čípek jsem si vzala. No a ještě okolo konce února 2016 jsem si čípek normálně vzala a asi 10 dní a to jsem zjistila že jsem těhotná. Ted jsem v 21tt a od března ani jedna migréna..
Takže se zkus poradit se svym gynekologem zda a co můžeš užívat a věř tomu že je mnohdy lepší vzít si lék než trpět bolestí to prý miminku škodí mnohem více než lék nárazově i když samozřejmě záleží jaký lék ![]()
@Kristyna.Vechtova
Dík moc za příspěvek. Své léky na předpis aem vyřadila. Jedu na paralenu, aspirinu, občas balgin a nejhůř novalginy max algifen. Doby, kdy jsem sežrala platí novalginu za týden je pryc. Na gynde jsem se ptala, jakou má zkušenost s migrenickama a odpovědi se mi nedostalo… pokročil rameny a řekl kouzelná slova doktoru:je to individuální…
@Stiefel nemáš za co. No mě nic jiného kromě Indometacinu nezabírá takže musím jen tohle, občas když mě to chytlo v práci tak jsem si dala rozpustný Brufedol ale rovnou do pusy a dva sáčky a to tu bolest trochu otupilo ale nikdy to nepřešlo..
Já jsem se tedy svého dr neptala, protože moje mamka mi řekla, že jediné období kdy migrény neměla, bylo právě těhotenství, no a ono je to pravda od března ani jedna..
Takže za mě pokud Ti pomáhá Paralen (ten můžeš i v těhotenství myslím po 8 hodinách) tak můžeš být v klidu a mimču neublížíš, ten můj Indometacin je dost drijak a miminko je naprosto zdravé bez obtíží a čehokoli ![]()
@Kristyna.Vechtova
Ani Nevis, jak jsem ráda za tvá slova. Jsem zdravotní sestra a o to hůř, když myslím na každý lék a možnost, že jsem mohla tomu ublížit nebo zničit.
Paralen mi sice nezabírá, ale jako placebo dobrý ![]()
Pokud chceš otěhotnět, neber Ibalgin, snižuje možnost zahnízdění vajíčka. Ale naprosto tě chápu! Taky trpím jednou měsíčně na migrénu a řešila jsem jestli vzít prášek nebo trpět. Došla jsem k závěru, že dva dny trpím a pak si stejně prášek vezmu, takže ho beru radši hned. Navíc si myslím, že ten stres z bolesti je pro tělo a psychiku daleko horší než analgetika. Poraď se s gynekologem, které léky užívat a budeš víc v klidu. Držím palce!
@Stiefel no ono upřímně, moc na to myslet nesmíš, protože psychika je děsná mrcha.. Já to prostě neřešila na těhi bych ani nepřišla kdyby mi nevynechala MS takže dle mě je lepší vzít si prášek a být fit a ready než si říkat, co kdybych náhodou byla těhotná a trpět 2-3 dny na migrénu a pak zjistit že se nic nekoná..
To víš, že se může kojit. Už v porodnici jsme dostávaly čípky a Ibalgin se do mateřského mléka nevstřebává.