Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
děkuji
Určitě až naberu další síly (
)
to tam půjdu omrknout. Už sem se dívlala na net
Jo tak já myslela že jen k vůli prevenci…
To ti udělají v každé nemocnici (která má své zubní), zajdi si za svým zubařem, že to chceš udělat vše na jedou a ať ti dá doporučení do nemocnice, vysvětli mu situaci, dej bombošku a máš klid. V nemocnici Ti to udělají na náklady pojišťovny.
Nevím kde bydlíš ale Opava to nerada dělá protože má dospávací pokoj v jiné budově, ale udělají to.
Držím palec!
LadyRtw píše:
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat zda nevíte kde v Moravskoslezském kraji zubaři používají tuto metodu ?
Mám panický strach ze zbaře od základní školy, a toto vidím jako jediné možné řešení..
Bohužel jsem ve vyhledáváčích kromě Prahy atd nenašla kde ještě toto dělají..![]()
Pokud s tímto máte někdo zkušenosti prosím napiště o nich.
Děkuji
http://www.katalog-stomatologu.cz/…lezsky-kraj/
Toto jsou doktoři, kteří poskytují tuto službu v moravskoslezském kraji.
já tam nebyla pěkně dlouho a tak nevím jestli už nejsem vyřazená..
Popravdě ani nevím jestli by s ní byla nějaká domluva, je to taková stará komunistická ježibaba ![]()
Děkuji za rady, snad se odhodlám. MUSÍM
Zdravím holky…našli jste teda někoho v moravskoslezském kraji, který dělá tu analgosedaci?
Zdravím holky…našli jste teda někoho v moravskoslezském kraji, který dělá tu analgosedaci?
@Jaruna
Zdravim.. cetla jsem, ze vase dcera mela analgosedaci. Muj syn potrebuje vytrhnout zkazenou 5, ale proste u zubare pusu neotevre. Bylo mi receno, ze v narkoze mu mlecny zub nikdo nevytrhne
Mam se tedy normalne zeptat na tento oblbovak? Muze ho pouzit i normalni zubar nebo jen ve spitale? Nepamatujete si cenu? Jsme z Prahy. Dekuji mockrat za odpoved. L.
@Lillyan píše:
@Jaruna
Zdravim.. cetla jsem, ze vase dcera mela analgosedaci. Muj syn potrebuje vytrhnout zkazenou 5, ale proste u zubare pusu neotevre. Bylo mi receno, ze v narkoze mu mlecny zub nikdo nevytrhneMam se tedy normalne zeptat na tento oblbovak? Muze ho pouzit i normalni zubar nebo jen ve spitale? Nepamatujete si cenu? Jsme z Prahy. Dekuji mockrat za odpoved. L.
Dobrý den! Prožila jsem to na jaře s pětiletým synem - lítala jsem s ním po všech čertech a nakonec nám pomohli v ordinaci Radno v Praze. Trhali mu pětku nahoře v analgosedaci, celková cena 1050 Kč - máme pojišťovnu VZP. Vše proběhlo v naprostém klidu, syn si nic nepamatuje, nic ho nebolelo. A když jsem viděla ty šílené kořeny, které mléčný zub měl, byla jsem ráda, že byl v limbu, dokonce to měl i šité. Tady je odkaz na stránky ordinace.
http://www.radno.cz/
@Lillyan píše:
@Jaruna
Zdravim.. cetla jsem, ze vase dcera mela analgosedaci. Muj syn potrebuje vytrhnout zkazenou 5, ale proste u zubare pusu neotevre. Bylo mi receno, ze v narkoze mu mlecny zub nikdo nevytrhneMam se tedy normalne zeptat na tento oblbovak? Muze ho pouzit i normalni zubar nebo jen ve spitale? Nepamatujete si cenu? Jsme z Prahy. Dekuji mockrat za odpoved. L.
Nevim kdo Vam rekl, ze synovi nikdo zub v narkoze nevytrhne, zkuste zavolat na zubni do Motola, tam delaji vse. A moje holka mela oblbovak Dormicum, normalne u naseho obvodniho zubare, vyzvedla jsem si ho na recept a tenkrat sem nic neplatila.
Zítra půjdu pravděpodobně na trhání druhé osmičky. Po prvním trhání zubu (cca před 3 lety) jsem prohlásila, že už nic podobného absolvovat nebudu (zub byl v kosti, 3 injekce a bolest při 1,5 hod. zákroku šílená). Jenže ve čtvrtek mě rozbolela další osmička a pokud to vyjde, půjdu zítra na vytržení. Mám hrozný strach. Slyšela jsem o analgosedaci - je možné ji aplikovat i při akutním trhání nebo je nutné, aby šlo o plánovaný zákrok?
Lady
Vím, že je to už nějaký čas…ale našla jsi nějakého toho doktora, který tento zákrok provádí??? Mám úplně stejný problém jako ty, sice zrovna kojím takže to podstoupit nemúžu, ale po kojení bych na tento zákrok chtěla jít…???
Zdravím diskutující, nechci nikoho strašit - sama nemám ráda podobné diskutéry strašící lidi, nicméně dovolte, abych se s Vámi podělila o dnešní zkušenost s tímto preparátem. U mně to nezafungovalo takže jsem prožila gastro v plné polní. Jak jsem se dočetla, látka používaná při analgosedaci (mj používaná v kombinaci s dalšími preparáty coby smrtící látka pro odsouzence viz wikipedie) u někoho prostě nezabírá. U mě nezabrala, vůbec. Seděla jsem na pokoji „dospávacího“ typu, kolem mě všichni spali a já řešila něco v mobilu. Dělali mi to ráno v 10 hodin, teď je 3:50 - a já ještě nespím. O nějakém nepamatování se na věc nemluvě, ne že jsem neusnula, já ani neomdlela, prostě nic, a nejhorší, že jsem tak naďoblá jak kdybych vypila pět redbulů. U někoho to prý působí přesně naopak, místo aby to uspalo, tak to naopak člověka vybudí. Pro tragikomické pobavení, citováno z wiki: „V Oklahomě ve Spojených státech amerických je midazolam používán ve směsi s dalšími látkami k popravám smrtící injekcí. " Takže to asi tak úplně bez problémů preparát nebude. Jediné co se mi po něm stalo je, že mi praskla žilka v oku, a to docela hustě. Ani se mi nemotala hlava, ani jsem neusnula, prostě nic. Kamarádka přitom ani neví, že jí do pusy dávaly náhubek, natož aby si pamatovala průběh. Nicméně - říkala jsem si přitom, asi to tak má být, abych spolupracovala, a až se probudím, nebudu si nic pamatovat. Aspoń sestřička to říkala
no… zatím to nemohu posoudit, protože jsem ještě od té doby fakt neusnula. Nicméně přežít se to dá a já total strašpytel píšu - to čeho se bojí lidi nejvíc, je asi předpokládám moment, když vám strkají kraj hadice do krku. Tak to Vás mohu ubezpečit, vůbec nepostřehnete, jelikož díky spray necítíte vůbec nic. Pokud vám ho ovšem sestra stříkne do krku a ne omylem na jazyk jako mě. Takže doporučuju v tomto případě nějak dát na vědomí, že krk cítíte. Pak už vás to bolet nebude. Pocit hadice v krku bych přirovnala k tomu, jako když spolknete nějaký špatně rozkousaný kus jídla. Pohyb hadice nebolí, v žaludku taky ne, nebolí ani odběry tkáně - ani nevíte, kdy to udělají. Doporučuji fakt dýchat nosem a tím odpoutáte svou vlastní pozornost od krku. Blbosti jako“jestli je příjemný spray do krku" nebo že budete slintat, bože, oni jsou tam na to zvyklí ale spray si nechte dát, protože bez něj by to asi byl pěkný masakr. To „že ho tam nedávají“, je spíš lemplovitost sestry, takže si o něj řekněte a doporučuji, abyste se i předem v tom zařízení zeptali, jeslti dávají spray, oblbovák atd. Jestli ne, tak to odmítněte a jděte jinam. Líp i nějam jet pár kilometrů, než trpět jako v pravěku. Vydržet se to dá, ale pro citlivky to fakt není. Nicméně i kdybyste se měli u toho potentonoc, je důležité uvědomit si, že zjistíte, jak na tom jste. Já trpím už asi pět let bolestmi žaludku a teprv teď jsem našla odvahu. Patřím mezi ty, kterým jeho chorobu za pár týdnů či měsíců vyléčí. Jenže taky byste mohli přijít pozdě a nezapomeňte na to, že z kyselosti se může udělat reflux, z refluxu vřed nebo zánět jícnu - a z vředu rakovina. A tu bohužel, najdou v době, kdy je ještě šance na vyléčení, jen náhodou, když někomu kontrolujou třeba vředy. Jinak totiž rakovina bolí až ve chvíli, kdy už je pozdě a metastázovala do dalších orgánů. Pak máte už řádově tak 6-8 měsíců života a šmytec. Takže nějaké krkání, slintání nebo rozmazaná řasenka, jak sem nějaká fiflena psala je to poslední, co by měl člověk řešit. Důležitá je odpovědnost vůči těm, co vás mají rádi, a touha žít. Přeji všem hladký průběh, funkční Midazolam a vědomí, že je vše za pár minut hotovo.