Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, byla jste některá na kurzu STOB (stop obezitě)? Pokud ano, tak písněte, co jste tam všechno dělali a k čemu to bylo dobré. Díky za info.
Já chodila kdysi dávno.
Je tam hodina cvičení a dvě hodiny povídání o zdravé výživě. Musíš si zapisovat vše, co sníš a pak to za týden odevzdat. Ono si rozmyslíš sež… celou čokoládu, když to musíš zapsat a odevzdat.
Teorii mám tedy zmáklou, ještě to uvést do praxe a je ze mě hubeňour. ![]()
A tam když jsi pod dohledem, tak to jde mnohem lépe.
Halka
Holky, mě by to zajímalo okamžitě
Ale pro moji malou- mám ji dle doktorky obézní- na tři a půl roku má 29 kg
Nevíte, je li to i pro děti?
Vanesanka píše:
Holky, mě by to zajímalo okamžitěAle pro moji malou- mám ji dle doktorky obézní- na tři a půl roku má 29 kg
Myslím, že pro děti jsou speciální odtučňovací pobyty.Ale to by ti právě měla říct ta doktorka
Já jsem chodila jeden čas v Brně, bylo to roděleno pokaždé do 2 částí, první polovinu se cvičilo (takové jednodušší cvičení, které zvládne každý, i člověk naprosto bez kondice, je to zaměřeno na lidi, kteří se vůbec nejsou zvyklí hýbat) a druhou polovinu jsme seděli v kroužku, rozebírali svoje jídelníčky, které jsme si psali a povídali si o tom, co by chtělo vylepšit, apod. Jasně, že když někdo sní tabulku čoklády na noc, tak ví, v čem je chyba, ale některé ženské zase třeba nehubly, protože jedly hrozně málo, špatně vyváženou stravu…jo, myslím, že to je co k čemu. Je to hodně o celkové změně životního stylu, lektorka poradí co a jak a podpůrná skupina také může pomoct…ale ve finále je to vždycky jen na vás. Já tam tenkrát zhubla, protože jsem si hlídala, co jím, ono když si má člověk každé uzobnutí sepsat, víc si to hlídá (také se tam pak přede všemi váží, tak na tom chce být líp, než posledně)
Vanesanka píše:
Holky, mě by to zajímalo okamžitěAle pro moji malou- mám ji dle doktorky obézní- na tři a půl roku má 29 kg
Ahoj, podobný problém mám s dcerou, má 3,5 roku a váží 27 kg. Začala jsem s ní jezdit do výživové poradny pro děti, zapisuju její jídelníček a pak to vždycky s poradkyní rozebereme, řekne mi, co je správně a co špatně… Výsledky se snad brzo dostaví.
Vanesanka píše:
Vanesko mela by ti poradit doktorka.
Ale taky zalezi na jeji vysce.
Valaška píše:Vanesanka píše:Ahoj, podobný problém mám s dcerou, má 3,5 roku a váží 27 kg. Začala jsem s ní jezdit do výživové poradny pro děti, zapisuju její jídelníček a pak to vždycky s poradkyní rozebereme, řekne mi, co je správně a co špatně… Výsledky se snad brzo dostaví.
Muzu se vas zeptat.Kolik meli deti ve 2letech??
Nase mala totiz uz ted ma 16kg ale zase meri okolo 92-94cm.
ahoj tak já zrovna četla včera večer na netu že v Karlových Varech jsou pro děti programy na hubnutí.Je to od 2 let s tím že tam je i jejich zákonný zástupce a hradí to pojišťovna.Ty si platíš jen tu cestu.
Náš Fífa má skoro 3roky a má 23kg a 97cm.A taky je prý tlouštík přitom se pořád hýbe,běhá no prostě se nezastaví.
Holky kolik stojí ten kurz STOB?
Kattkko, kolik měla dcera ve dvou letech ti neřeknu, protože to jsme s ní na vážení nebyli. Ale v 18 měsících měla 16 kg a ve 3 letech už 28 kg. Je vyšší než stejně staré děti, ve třech letech měřila 107 cm a teď ve 3,5 letech má 110 cm. Tříleté děti by měly měřit +- 100 cm. Řekla bych, že tvoje dcera má váhu i výšku v normě.
coblli píše:
ahoj tak já zrovna četla včera večer na netu že v Karlových Varech jsou pro děti programy na hubnutí.Je to od 2 let s tím že tam je i jejich zákonný zástupce a hradí to pojišťovna.Ty si platíš jen tu cestu.
Náš Fífa má skoro 3roky a má 23kg a 97cm.A taky je prý tlouštík přitom se pořád hýbe,běhá no prostě se nezastaví.
Holky kolik stojí ten kurz STOB?
Cca okolo 2.000,–
Valaška píše:
Kattkko, kolik měla dcera ve dvou letech ti neřeknu, protože to jsme s ní na vážení nebyli. Ale v 18 měsících měla 16 kg a ve 3 letech už 28 kg. Je vyšší než stejně staré děti, ve třech letech měřila 107 cm a teď ve 3,5 letech má 110 cm. Tříleté děti by měly měřit +- 100 cm. Řekla bych, že tvoje dcera má váhu i výšku v normě.
Dekuji za odpoved.