Kolonoskopie a vyprazdňovací roztok

303
3.2.11 10:58

Kolonoskopie

Ahoj

Zítra mě čeká vyšetření kolonoskopie, hrozně moc se bojím :cry: :cry: ,jsem objednaná na 10h.Dneska mě už čeká pití toho roztoku no nevím jestli do sebe dostanu ty 4 litry,litr do hodiny vypít tak to mi je už ted :poblion: špatně.Chtěla jsem se zeptat jak jste to vy zvládali vypítí toho roztoku, vypili jste opravdu ty 4 litry jaky odstup jste si dávali mezi vypitím každého litru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
3.2.11 11:07

Plamínku já jsem nakonec vypila jenom 3l, ale podmínkou je, že z tebe musí jít jenom čirá voda což u mě už bylo. A pila jsem 2l za 2h, potom jsem si dala pauzu než to začalo jít ven, protože jsem byla totálně plná a nic víc už by se do mě nevešlo.
Vyšetření se neboj, protože se dělá pod uklidňujícími léky. Bolest cítit určitě nebudeš. Mě vždycky přijde mnohem horší ta příprava, než samotné vyšetření. Během posledních 5let jsem podstoupila asi 4×. Naposledy loni v listopadu po víc jak 3 letech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
3.2.11 11:15

zkus si to hezky rozpočítat - vychází to jednou za čtvrt hoďky sklenička. :palec: Věřím, že to zvládneš, kdyby ne, tak aspoń co nejvíc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
3.2.11 11:19

Ahoj, ja jsem vypila jen 2 litry, pak uz me to natahovalo a neslo to. Ale Dr. nic nerikal a vysetreni probehlo v poho… heslo jsem mela - nekroutit se :) tak hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.2.11 11:44

Ahoj tchýně měla taky hroznou depku jak 4litry má vyžahnout, rozpočítala si to a nakonec je dala (a to normálně za den nedá ani půl litru vody) a navíc to vypít bylo z vyš, nejhorší. Taky bych se asi bála,ale i když tchyně(je to kňoura) řekla, že to nebylo tak hrozné, tak to určitě zvládneš. Držím palce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.11 11:48

AHoj plamínku, taky mě to za dva týdny čeká neb mám krvavé kusy, ale nechala jsem si napsat roztok, co dávají sestřičkám a toh je 200ml, je to hnus ale 4 lity bych do sebe po dietě nedostala. Hele, ale mamka dyž na to chodila si to ředila pomerančovým džusem, poradil jí to doktor a dobrý. Tak to zkus taky. Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
rencin
3.2.11 12:14

Ahoj, ja byla na rektoskopii, takze jen konecnik a tudiz to bylo i bez leku, vysetreni bylo v pohode, ale taky jsem ten roztok zdaleka nevypila vsechen a taky ze me jeste neco vyslo :oops: Ale doktor to nijak nekomentoval a bylo to v pohode. Ten roztok je hnusnej, ale da se to, pro me bylo nejhorsi, jak uz jsem pak mela prazdny zaludek, nedokazala jsem to do sebe dostat. Ale pak jsem to delala tak, ze jsem si po kazdym piti vyplachla pusu grepovym dzusem a vyplivla (uz jsem pak nesmela ani pit), ten dzus ma vyraznou chut, takze jsem prebila chut roztoku a nedelalo se mi spatne. Jinak se nemas ceho bat, bude to v pohode, jen teda ja jsem malem umrela hlady :mrgreen:
Mama me tehdy rano budila, nez jsme jely na vysetreni a zhrozila se, ze jsem uplne zelena, skoro jsem se neudrzela na nohou a po navratu domu jsem totalne vyplenila lednici, ale to bylo asi tim, ze jsem tehdy byla asi jeste ve vyvinu (bylo mi 17).
Takze klid, hlavne na to piti tolik nemysli a neboj, skoro nikdo to nevypije vsechno, bude to ok :wink:

• Citovat
  • Upravit
6243
3.2.11 12:53

Ahoj, vyšetření se vůbec neboj, to je v pohodě.
Co se týče vypití toho roztoku, tak to už je horší :-( Já jsem rozhodně 4 litry nevypila a myslím, že ani tolik jsem vypít nemusela. Není to množství podle váhy? Držím ti palce, ať to zvládneš :kytka: Odstup si myslím určíš sama, až se do toho pustíš. Někdo možná zvládne větší množství najednou a někdo musí po menších locích, ale zase o to dýl to pije, což byl i můj případ :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
3.2.11 13:15

ahojky
taky záleží kdy a co jsi jedla naposledy. Já teda nikdy ty 4 litry nedala(byla jsem na tom hodněkrát), pokud ti ve střevech něco zůstane, oni si to odsajou, ale nesmí toho být moc. Nevím proč už ti nenapsali jen ten koncentrát jak píše Caty, to se dá zvládnout, protože pak už piješ to co ti chutná.Jestli máš napsaný Fortrans, tak to je s lehkou příchutí, ale stejně, nesmíš si to ošklivit a pij velké doušky a zapít sladkým čajem, pak to nebude kopat zpátky :wink: Vyšetření se dá zvládnout, když víš, že ti to pomůže, dají ti tišící léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hannah222
13.2.13 18:23

ahoj

Tak Vás tu zdravím též mě čeká zítra ráno kolonoskopie a gastroskopie teď jsem začla pít roztok MOVIPREP jsou to dva litry ale pěkně se mi zvedá žaludek a to mám teprve druhou sklenici v sobě. Když jsem na kolonoskopii měla jít před rokem tak jsem měla FORTRANS 4l a ten jsem hned vyzvracela takže mě lékař poslal domů. jakože to vyšetření oproti tomu rozoku musí být hračka..Tak mi držte palce ať to zvládnu..

• Citovat
  • Upravit
1
12.6.13 19:21

Moviprep

Zdravím, také piju Moviprep od 18 hod, zatím mám v sobě 3/4 litru a nic, nevíte za jak dlouho to působí? Mám vypít litr dnes a litr ráno, díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
23.3.17 17:15

Ahojky, chtěla bych se zeptat, můžu den před vyšetřením minerálku? a jak to mám udělat s prášky, které beru každé ráno, když už se nesmí pak ani pít, ani jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.17 17:38
@Dizzie píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, můžu den před vyšetřením minerálku? a jak to mám udělat s prášky, které beru každé ráno, když už se nesmí pak ani pít, ani jíst?

bublinky raději ne, mohly by zůstat ve střevních kličkách, ale prášky zapít malým douškem, to by nemělo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.3.17 17:41

@Dizzie Na prášky se raději telefonicky zeptej, někde to dělají tak, že pokud jdeš třeba v brzkou dobu, máš léky s sebou a bereš si je až po vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí