Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat zda nevíte kde v Moravskoslezském kraji zubaři používají tuto metodu ?
Mám panický strach ze zbaře od základní školy, a toto vidím jako jediné možné řešení.. ![]()
Bohužel jsem ve vyhledáváčích kromě Prahy atd nenašla kde ještě toto dělají..
![]()
Pokud s tímto máte někdo zkušenosti prosím napiště o nich.
Děkuji
Ahooj
tak já mám se zubařem asi stejnej problém, mám z něj neuvěřitelnou fobii, pravda delší dobu jsem tam nebyla
ale mám trauma už z dětsví kdy mě zubařka sprostě vytrhla zub co se kejval-asi neměla co dělat, jenže vytrhla ten vedle…no takže asi si to dovedeš představit.
Můžu se jenom zeptat o jakou metodu jde??Pž zibař dřív nebo později přijde a fakt mám panickej strach… ![]()
Ahoj,ja ti tedy nepomohu,jsem z jineho mesta,ale pochybuji,ze neco takoveho najdes primo na netu.Tuhle metodu muze pouzivat kazdy zubar,ale na netu to napsane mit nemusi.Spis by to chtelo primo zubare obvolat a zeptat se
.
Moje dcera byla taky pod analgosedaci a dr. to na svych strankach napsane nemel,pri navsteve mi dal recept prave na analgosedaci,tu jsem vyzvedla v lekarne a pak ji pod tim osetroval.
jaruna
Kolik jsi za to platila? Kolik bylo dceři let a co na to říkala?
Byla jsi u toho jak to probíhalo atd..
Já mám taky jeden ne zrovna hezký příběh díky kterému toto..
Jsem 2 měsíce po porodu a zuby děs
Samozřejmě sem ani v těhu nikde nebyla že ![]()
ahoj měla jsem to stejně uplná panika a hruzostašné zážitky od ledna chodim k dr Igor Kuczinský 734312743 byla jsem u něj 4 krat a strach mám stále ale už jen takoví malinky odcházim z ordinace z usměvem opravdu a to jsem vždy od jinych odcházele z brekem až se za mě manža skoro styděl mám zánět v celé řelisti trhal mi 8 a nikdy nic nebolelo je mlady přijemny a u zákroku si vesele píská jediná nevíhoda je že si platiš u něj veškero péčí takže vlasně nejsi pacient ale zákaznik taky jsem chtěla analgosedaci ale on má takové vychytané preparaty že opravdu nic necitiš a pékud ano nepracuje dokud to neni uplně znecitlivěné a to mi dělá fakt hnusné zakroky jako je čistěni kanálku trhánií nervu a já se u toho ted už směju za každou návštěvu ovšem platim cca 500 kč a víše nejvice zatim 1100 kč dělá mi 2 korunky a mustek za to dám 12 tisic což je šileny ale je to taky tim že jsem ze strachu nechodila k zubařum
Lady,holce byly tenkrat 3 roky,byla od mala neosetritelna (dnes uz to vydrzi s injekci) a dobry,byla jsem tam s ni,sedela na me,protoze i pres tu analgosedaci kricela,ze chce domu,tak jsem na ni mluvila,aby byla klidnejsi a nebala se.
Nemela silu,nemohla zvednout ani ruku,me to prijde proste jako slaba narkoza.Po probuzeni si absolutne nic nepamatovala.
Pak byla ve starsim veku take na necem podobnem,to ale po osetreni normalne spala (no spis drimala) vedle ordinace v pokoji a po uplnem probrani si neco pamatovala (to jsem tam s ni nemohla byt,musela jsem cekat v cekarne),myslim si,ze si pamatovala snad cely prubeh zakroku,vsechno nam vypravela,ale rikala,ze nic necitila,nic ji nebolelo a bylo to pry hezky
.
Lady,za tu analgosedaci jsem neplatila nic,ale to uz je skoro 10let zpatky,tak nevim,jak to je ted a podruhe jsem holce platila za narkozu a osetreni 5ti zubu 2000 a nejake drobne.Podruhe to nebyl ale nas zubar,byla jsem tam s holkou pouze na tomto zakroku,jiny to v nasem meste nedela.
nemolka
A ten je odkud prosím? A jak ti to umrtvuje?
Já nevím jestli to mám tak vsugerované nebo co ale já to cítím i přes 2 injekce.. ![]()
Pravda ale je že mám po mamce velké kořeny, nahoře mi zasahují ař do nosních dutin tak možná proto.
Pusa celá mi padá, rty necítím nic..ale jak se mě někdo dotkne..já nesnesu ani když ty zuby kontroluje a tlačí do nich zespod..brrr
Četla jsem i o ošetření ozonem a laserem ale v mém případě nevím jestli by to šlo..
Už s tím chci konečne něco dělat a mít klid..
Můžu taky doporučit najít si mladého zubaře… Já chodím už rok k dr. Zajíčkovi do bílovce a už strach ani nemám. Divný pocit jo
ale fakt už se nebojím - poprvé mě musel objednat chlap, nebyla jsem schopná tam ani zavolat.
Na požádání (že mi to zas opícháte
) dostanu injekci, počká, až zaúčinkuje, když pak náhodou syknu, hned doplňuje… Platím si za ni teda (asi 150 kaček, co to je, hlavně že to nebolí).
Nejhorší fakt bylo tam dojít poprvé, pak už to bylo pokaždé lepší a lepší (za ten rok jsem tam byla tak 8×, no, bylo co spravovat).
držím pěsti, ať najdeš nějaké schůdné řešení ![]()
Pokud myslíš ošetření v „narkoze“, na vyžádání to bude okolo 20 000,– známý to zkoumal a pak raděj šel k normálnímu zubaři teda. (Omdlívá už v čekárně…)
No naposled sem am byla teda hoooooodně dávno..a to s matkou které sem poručila aŤ mě nenechá odejít, protože když už tam dojdu uteču..a to i z křesla..prostě magor ![]()
Jinak děkuji za kontakty
Lady a proc nejdes normalne pod narkozu?Je to o mnohem lepsi a v jeden den mas vse hotove,predevsim ve spani a je klid
.Nemusis se stresovat s dalsi navstevou zubare a buh vi co jeste.
Me by to teda za to stalo,neplati se nic (teda v Praze na Karlaku),akorat prineses potvrzeni,od psychiatra,ze mas panickou hruzu ze zubare.Takhle to mela pred 2 mesicema moje dobra znama.Psychologa normalne nema,tak zatukala proste na zrovna zvoleneho,rekla o co jde,psycholozka ji napsala papir a bylo to.
Nevím jestli jsem to pochopila správně, ale ty se chceš nechat „uspat“ na preventivní vyšetření u zubaře.
Protože jestli myslíš alnalgosedaci - tak to znamená že ti dají léky proti bolesti a léky na uklidnění a to ni nikdo k vůli prevenci neudělá.
Analgosedace se ve stomatologii používá hlavně u dětí a mentálně postižených, kde není možnost spolupráce a to jen při zákrocích nebo operacích.
U dospělých na vyžádání při trhání osmiček a to se musí člověk uspat, zrelaxovat, nosem se mu zavede kanyla, do dýchacích cest, aby tam nezatékala krev a po celou dobu výkonu za pacienta dýchá přístroj.
Předem ovšem musí přinést laboratorní výsledky,ekg jinak do toho anesteziolog nejde.
Já chci analgosedaci kvůli ošetření zubů. Mám kazů habaděj..a stoličku co snad už není ani stolička..
Analgosedace se dá zaplatit, v různých krajích různé ceny..ale u nás jsem to nikde nenašla .Proto se ptám. Viz. uvod
¨ten doktor sidli na českobratrské ulici v centru vystoupíš na husovém sadu a dáš se směrem ke křižovatce je to takový šedy barák z pulkruhovím atriem ve čtvrtem patře pdívej on ani nedává injekce na umrtveni jako ostatni to totiž taky dost bolí když mi zubař cpal ijekci do dásní on mí takovou trubičku z balonkem a měkou tenkou jehličku která skoro nejde vidět takže ten vpich ani necítíš pak ten zub navrtá a lije to i dovnitř a pořád se tě ptá jestli něco cítíš když jo hned lije další ![]()
najdi si tady diskuzi je tady někdo zubař tam mi ho v prosinci doporučila jedna kočka a fakt měla pravdu je skvělí ![]()