Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju poradit. Jsem v cca 7tt a začal mě bolet moudrák. Kouká mi jen kousek, nad zbytkem je dáseň a udělal se mi zánět. Zubař mi dává drény. Zub ale bolí pořád, hlavně v noci, bohužel už jsem si musela vzít i Ibalgin, fakt se to nedalo vydržet. Nejradši bych si ho nechala vytrhnout, ale jsem srab. Při představě, že mi to tam někdo „zaživa“ řeže, seká, páčí a podobně jdu do kolen
Nevíte zda je v těhotenství možná analgosedace? A jestli jí někde v ústeckém kraji dělají? Už chci mít klid a radovat se z těhotenství, ne se pořád jen klepat z další bolesti. Moc díky za rady
Ahoj,asi tě moc nepotěším, ale v prvním trimestru se to nedoporučuje. Ovšem jsou samozřejmě případy, kdy to jinak nelze. Asi bych se zkusila domluvit se zubařem, představa, že tě zub bude bolet třeba půlku těhotenství, je příšerná. Ale tyhle osmičky jsou pěkné potvory, mě lezly asi 2 roky, 14 dní bolely, pak přestaly i na 2-3 měsíce a opět týden bolesti a tak to šlo, dokud mi je nevyndali. Tak držím palečky ![]()
Ahoj, jsem taky strašnej srab, co se týká zubaře, ale na vytržení moudráku bych šla klidně znova, tísíckrát lepší než vrtání. Mudr. mi to opíchla, vůbec nic jsem necítila a za 10 minut, jsem byla pryč, bez bolesti, jen trochu, když to přicházelo k sobě, spíš nepříjemný než nějaká strašná bolest. Já bych to radši kvůli mimi vydržela, fakt to nic není.
Já bych to taky asi přežila, kdyby byl zub normálně celý venku. Ale kouká jen kousek z dásně, zbytek je schovanej. Takže by asi museli řezat a pak ani nechci vědět co dál. A z toho je mi vážně šoufl. Už mě to štve ![]()
No nic, dneska jdu OPĚT k zubaři, tak se optám a uvidím. Jen doufám že nebude pan zubař rychlejší a dneska nebude chtít trhat ![]()
Me vyrezavali osmicky vsechny najednou prave v analgosedaci a vubec o tom nevim. V prvnim trimestru to ale asi nepujde, jestli ve druhym, to nevim, to se domluv se zubarem..
Ale jestli tam uz mas zanet tak ten asi stejne budou muset nejdriv vylecit, ne? Vim ze mi tehdy zubarka rikala, at se na to vyrezani objednam co nejdriv, nez se mi tam udela zanet, ze pak to opichani nezabira…
Ahoj, myslím, že z tahání nic nebude. Nedoporučuje se lokální anestezir, takže si myslím, že ani analgosedace.. V prvním trimestru může vyvolat potrat a ve třetím porod. NAvíc v uánětu se moudráky často netahají - anestezie nefunguje jak by měla. Ale uvidíš co na to DR