Honba za určením pohlaví

209
13.4.11 18:03

Honba za určením pohlaví

Ahoj holky jedno téma na odlehčenou..
(teda doufám nechtěla bych se nikoho dotknout)
Chtěla bych znát vaše názory.. Jsem ve 26tt a od začátku těhu jsem věděla, že pohlaví si říct nenechám. No a v poslední době koho potkám se mě ptá co to bude (což sice divné není) a dkyž povím že nevím s pusou do kořán se mě ptají: a jak to vydržíte? To napětí?! 8-o prosím vás jaké napětí.. proboha vždyť si musím stejně nechat oboje ne? přece holčičku v porodnici nevyměním za chlapečka nebo naopak né? ¨
a druhá věc.. v okolí je spousta maminek co má JEN ružovou nebo modrou výbavičku a to je to čemu já nerozumím, na světě je tolik krásných barviček. Vážně se mi nelíbí vidět růžový kočár, v něm růžovou holčičku, u ní růžovou kabelku a tak.. proč by holčička nemohla mít modré dupajdy a žluté tričko? :mrgreen: Neberte to tak že nemám co dělat a řeším kraviny (no maličko jo :oops: :mrgreen: ) tahle diskuse má být více méně pro odlehčení a vážně mě zajímají vaše názory.. třeba si pak taky pořídím jedno barevnou výbavičku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
13.4.11 18:08

No ono je to tak, že lidi jsou spíš zvědaví, já bych to taky nevydržela a mám pochybnosti jestli si to u druhého nechat říct nebo ne, ale myslím, že bych stejně nevydržela do porodu.

No výbavičku jsem čistě modrou neměla, slušela mu zelená i oranžová, žlutá i červená, takže krom růžové a fialové jsme měli snad všechny barvy. Asi bych taky nemohla mít jen tu jednu jedinou, přišlo by mi to takový přeslazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.4.11 18:08

Tak já to vědět chtěla, abych mohla mimčo oslovovat v nějakém rodě :lol: :lol: A taky kvůli výbavičce, mám hodně neutrálního, ale chtěla jsem vědět, jestli mám kupovat něco růžového nebo modrého :lol: I kdyby to partner a moje okolí vědět nechtělo, já sama bych si to říct nechala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
13.4.11 18:09

Tak já třeba patřím k těm, co to „napětí“ nevydržely a pohlaví si nechaly zjistit. Asi proto, že jsem chtěla moc holky a kdybych čekala chlapečka, abych se s tím asi nějak vnitřně vyrovnala :oops: . Zadařily se mi holky. Ale je jasné, že kdyby se mi narodil kluk, do popelnice bych ho nehodila..... :-D :lol: .

A barvy? Neřešila jsem nikdy a neřeším dodnes. Holky naprosto běžně nosí barvy i klučičí, jakékoliv. Ale je zas fakt, že kluka v růžové si nějak představit nedokážu… :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.4.11 18:11

A to si určitě část z vašeho okolí myslí, že pohlaví znáte (protože to chce znát každý, ne) a jen to nechcete prozradit :mrgreen: . U nás to bylo stejný.

Taky nechápu, v čem je rozdíl, když se narodí chlapeček nebo holčička. Ještě tak bych to chápala, kdyby doma byly všechny holčičí oblečky, tak co kdyby se narodil chlapeček :lol: ale i tak na těch prvních pár dní by se to vydrželo a dokoupit se dá vždycky. Navíc neznám nikoho, kdo má JEN holčičí oblečky.

Já mám dvě holčičky a když třídím oblečení, ze kterého vyrůstá mladší, tak zjišťuju, že většina je neutrální a hlavně světle modrá (pro mě se to nevylučuje). A dost mi vadilo, že když jsem chtěla starší dceři koupit něco fakt holčičího, tak s jinou barvou než růžovou (maximálně tak ještě fialovou) jsem neměla šanci, páč jak to bylo modré, už to bylo jasně pro kluky :zed: .

A taky dost nechápu ty, kteří mají třeba staršího chlapečka a mladší holčičku, na kterou nakupují všechno nové - přeci nebude mít holka modrý fusak :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.4.11 18:12

Já zkusila obojí - i vědět i se nechat překvapit. Vědět u druhého, že čekám fakt holčičku, nakoupila bych spoustu hovadin, růžových blbinek, co bysme nakonec ani nevyužili. :oops: Navíc to určení je na 100% jen z plodovky, vždy je šance, že se seknou :mrgreen:
Lidi okolo sice taky říkali, jak že to vydržím, ale nijak otravné mi to nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
13.4.11 18:23

my mame taky prekvapeni :srdce: prijde mi skoda nechat se ochudit o tak velky prekvapko, v zovpte tech pozitivnich prekvapeni neni tolik, takze podel me tohle stoji za to vytrvat a pocakt si :mrgreen:
jinak vylozene ruzova vybavicka na holcicky mi taky prijde prehnana. kdybych vedela, ze cekam holcicku, takbych urcite par kousku v holcici barve vzala, ale asi bych tam mela dost bile a bezove. to s emi nejvic libi na novorozenatech - bila, svetle zluta a svetle zelena, bezova. jsou to takovy cistoucky jemny barvicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
13.4.11 18:24

Já jsem si to teda říct nechala, spíš taky asi kvůli volbě barvy oblečení. Ale nejvíc ze všeho mě vytáčelo, že snad všichni na světě se mě zeptali : A už víte co to bude? Na tu větu jsem alergická ještě teď :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 18:25
radúna píše:
Tak já třeba patřím k těm, co to „napětí“ nevydržely a pohlaví si nechaly zjistit. Asi proto, že jsem chtěla moc holky a kdybych čekala chlapečka, abych se s tím asi nějak vnitřně vyrovnala :oops: . Zadařily se mi holky. Ale je jasné, že kdyby se mi narodil kluk, do popelnice bych ho nehodila..... :-D :lol: .A barvy? Neřešila jsem nikdy a neřeším dodnes. Holky naprosto běžně nosí barvy i klučičí, jakékoliv. Ale je zas fakt, že kluka v růžové si nějak představit nedokážu… :lol: :lol: .

Jo, taky to mám tak, toužím po holčičce, první se nepovedla, tak máme ještě jeden pokus, pokud to bude opět kluk, tak se s tím budu chtít předem vyrovnat a pokud to bude ta holčina, tak budu nejšťastnější na světě. Nevim jak bych se zachovala kdybych to nevěděla a porodila opět kluka :nevim: je jasný, že bych si ho nechala, ale než bych na to přišla, tak by mi to bylo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
13.4.11 18:25
hkac píše:
A to si určitě část z vašeho okolí myslí, že pohlaví znáte (protože to chce znát každý, ne) a jen to nechcete prozradit :mrgreen: . U nás to bylo stejný.

JJ to si myslí manželova babička. :-) Různě na nás číhá a vždycky vyhrkne: Co to teda je? a čeká že jednou přestaneme dávat pozor a prozradíme jí to :mrgreen:
Já se těším do porodnice až mi řeknou: máte krásnou holčičku, nebo je to kluk jak buk :mrgreen: no a když to budu vědět tak co to mu řeknu tak akorát: Jooo já vííím už 4 měsíce :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.4.11 18:27
Anabellka píše:
Já jsem si to teda říct nechala, spíš taky asi kvůli volbě barvy oblečení. Ale nejvíc ze všeho mě vytáčelo, že snad všichni na světě se mě zeptali : A už víte co to bude? Na tu větu jsem alergická ještě teď :cert:

Njn, zas to je takový klišé, na co jinýho by se měli ptát?:lol: Já jim to odpouštěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266

Hele - taky jsem měla kamarádku, co tvrdila, že růžovou barvičku ona by holčičce neoblékla… Pak se jí jedna narodila a hádej, do jaké barvy byla oblékaná? :mrgreen: :mrgreen:

Neboj, taky to na Tebe přijde. :mrgreen:

Mne osobně teda pohlaví dětí hodně zajímalo - ne že bych něco upřednostňovala, to vůbec, bylo mi to jedno - ale nechtěla jsem je oslovovat jako „to“ :-D

Příspěvek upraven 13.04.11 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861

Ahoj, tak my to vydrželi v pohodě. A to jsem dva měsíce ležela v nemocnici a ultrazvuky mi dělali každý týden. Oblečení jsem měla neutrální - na nakonec je to holčička a růžových věcí jsme dostali tolik, že to kombinuju s béžovou a zelenou co jsem měla a OK :mrgreen: Jo a jinak jsem byla přesvědčená, že je to stopro kluk, takže to fakt bylo překvápko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
13.4.11 18:28

Já jsem to chtěla vědět. Dnes už to beru tak nějak jako samozdřejmou věc, prostě vědět pohlaví patří k těhotenství - kromě případů, kdy se to nechat říct nechtějí. Nijak se nad tím nepozastavuji a těhotných kamarádek se taky ptám, „co to bude“ - většiny se ptát nemusím, řekne to automaticky :-)
Já jsem v těhotenství absolvovala více vyšetření, specializovaných UTZ, než je běžné, pohlaví mi potvrdilo více lékařů nezávisle na sobě, kupodivu ani nechtěli za tuto informaci zaplatit :-) , tak jsem tomu věřila.

U nás se oblečení nedědí. Ne proto, že bych nechtěla dceři obléct cokoliv „klučičího“, ale hlavně proto, že syn byl letní, velké faldaté miminko a dcera zimní, droboučké miminko. Prostě to nevycházelo. Jediná věc, kterou dcera měla, byl snad jen fusak do kočárku a v roce a půl zimní zateplené kalhoty, které měl syn v půlroce. Mám 2 kompletní výbavičky - klučičí a holčičí, protože dcerka je žížala, velmi podměrečná v pase, syn má zase větší bříško, potřebuje jiné střihy, dcera to po něm prostě nosit nemůže. Kočárek měla dcerka modrý - poděděný po někom jiném, to jsem neřešila.

Věděla jsem, že čekám chlapečka, nakupovala jsem klučičí věci různých barev. Věděla jsem, že čekám holčičku, nakupovala jsem téměř vše růžové a bílé, něco žluté, oranžové, pastelově zelené, fialové. Ale výbavička do 3 měsíců je jen růžová a sněhově bílá.Kdyby se mi narodil místo dcery chlapeček, musela bych znovu na nákupy :oops: , měla jsem do 68 velikosti vše pro holčičku - rušili značkový dětský obchod, zas takový majland to nestálo. Na malou kupuju holčičí věci, synovi klučičí. Nedědí stále téměř nic - jiné postavy. Každému chodím nakupovat jinam - potřebují jiné střihy..

A neznám nikoho, kdo by rád oblékal holčičku stále do věcí po bráchovi, pokud ho netlačí velká finanční tíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
13.4.11 18:28

Jo a v bříšku to byl prostě mimísek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie