Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jedno téma na odlehčenou..
(teda doufám nechtěla bych se nikoho dotknout)
Chtěla bych znát vaše názory.. Jsem ve 26tt a od začátku těhu jsem věděla, že pohlaví si říct nenechám. No a v poslední době koho potkám se mě ptá co to bude (což sice divné není) a dkyž povím že nevím s pusou do kořán se mě ptají: a jak to vydržíte? To napětí?!
prosím vás jaké napětí.. proboha vždyť si musím stejně nechat oboje ne? přece holčičku v porodnici nevyměním za chlapečka nebo naopak né? ¨
a druhá věc.. v okolí je spousta maminek co má JEN ružovou nebo modrou výbavičku a to je to čemu já nerozumím, na světě je tolik krásných barviček. Vážně se mi nelíbí vidět růžový kočár, v něm růžovou holčičku, u ní růžovou kabelku a tak.. proč by holčička nemohla mít modré dupajdy a žluté tričko?
Neberte to tak že nemám co dělat a řeším kraviny (no maličko jo
) tahle diskuse má být více méně pro odlehčení a vážně mě zajímají vaše názory.. třeba si pak taky pořídím jedno barevnou výbavičku ![]()
No ono je to tak, že lidi jsou spíš zvědaví, já bych to taky nevydržela a mám pochybnosti jestli si to u druhého nechat říct nebo ne, ale myslím, že bych stejně nevydržela do porodu.
No výbavičku jsem čistě modrou neměla, slušela mu zelená i oranžová, žlutá i červená, takže krom růžové a fialové jsme měli snad všechny barvy. Asi bych taky nemohla mít jen tu jednu jedinou, přišlo by mi to takový přeslazený.
Tak já to vědět chtěla, abych mohla mimčo oslovovat v nějakém rodě
A taky kvůli výbavičce, mám hodně neutrálního, ale chtěla jsem vědět, jestli mám kupovat něco růžového nebo modrého
I kdyby to partner a moje okolí vědět nechtělo, já sama bych si to říct nechala ![]()
Tak já třeba patřím k těm, co to „napětí“ nevydržely a pohlaví si nechaly zjistit. Asi proto, že jsem chtěla moc holky a kdybych čekala chlapečka, abych se s tím asi nějak vnitřně vyrovnala
. Zadařily se mi holky. Ale je jasné, že kdyby se mi narodil kluk, do popelnice bych ho nehodila.....
.
A barvy? Neřešila jsem nikdy a neřeším dodnes. Holky naprosto běžně nosí barvy i klučičí, jakékoliv. Ale je zas fakt, že kluka v růžové si nějak představit nedokážu…
.
A to si určitě část z vašeho okolí myslí, že pohlaví znáte (protože to chce znát každý, ne) a jen to nechcete prozradit
. U nás to bylo stejný.
Taky nechápu, v čem je rozdíl, když se narodí chlapeček nebo holčička. Ještě tak bych to chápala, kdyby doma byly všechny holčičí oblečky, tak co kdyby se narodil chlapeček
ale i tak na těch prvních pár dní by se to vydrželo a dokoupit se dá vždycky. Navíc neznám nikoho, kdo má JEN holčičí oblečky.
Já mám dvě holčičky a když třídím oblečení, ze kterého vyrůstá mladší, tak zjišťuju, že většina je neutrální a hlavně světle modrá (pro mě se to nevylučuje). A dost mi vadilo, že když jsem chtěla starší dceři koupit něco fakt holčičího, tak s jinou barvou než růžovou (maximálně tak ještě fialovou) jsem neměla šanci, páč jak to bylo modré, už to bylo jasně pro kluky
.
A taky dost nechápu ty, kteří mají třeba staršího chlapečka a mladší holčičku, na kterou nakupují všechno nové - přeci nebude mít holka modrý fusak
.
Já zkusila obojí - i vědět i se nechat překvapit. Vědět u druhého, že čekám fakt holčičku, nakoupila bych spoustu hovadin, růžových blbinek, co bysme nakonec ani nevyužili.
Navíc to určení je na 100% jen z plodovky, vždy je šance, že se seknou ![]()
Lidi okolo sice taky říkali, jak že to vydržím, ale nijak otravné mi to nepřišlo.
my mame taky prekvapeni
prijde mi skoda nechat se ochudit o tak velky prekvapko, v zovpte tech pozitivnich prekvapeni neni tolik, takze podel me tohle stoji za to vytrvat a pocakt si ![]()
jinak vylozene ruzova vybavicka na holcicky mi taky prijde prehnana. kdybych vedela, ze cekam holcicku, takbych urcite par kousku v holcici barve vzala, ale asi bych tam mela dost bile a bezove. to s emi nejvic libi na novorozenatech - bila, svetle zluta a svetle zelena, bezova. jsou to takovy cistoucky jemny barvicky
Já jsem si to teda říct nechala, spíš taky asi kvůli volbě barvy oblečení. Ale nejvíc ze všeho mě vytáčelo, že snad všichni na světě se mě zeptali : A už víte co to bude? Na tu větu jsem alergická ještě teď ![]()
radúna píše:
Tak já třeba patřím k těm, co to „napětí“ nevydržely a pohlaví si nechaly zjistit. Asi proto, že jsem chtěla moc holky a kdybych čekala chlapečka, abych se s tím asi nějak vnitřně vyrovnala. Zadařily se mi holky. Ale je jasné, že kdyby se mi narodil kluk, do popelnice bych ho nehodila.....
![]()
.A barvy? Neřešila jsem nikdy a neřeším dodnes. Holky naprosto běžně nosí barvy i klučičí, jakékoliv. Ale je zas fakt, že kluka v růžové si nějak představit nedokážu…
![]()
.
Jo, taky to mám tak, toužím po holčičce, první se nepovedla, tak máme ještě jeden pokus, pokud to bude opět kluk, tak se s tím budu chtít předem vyrovnat a pokud to bude ta holčina, tak budu nejšťastnější na světě. Nevim jak bych se zachovala kdybych to nevěděla a porodila opět kluka
je jasný, že bych si ho nechala, ale než bych na to přišla, tak by mi to bylo líto.
hkac píše:
A to si určitě část z vašeho okolí myslí, že pohlaví znáte (protože to chce znát každý, ne) a jen to nechcete prozradit. U nás to bylo stejný.
JJ to si myslí manželova babička.
Různě na nás číhá a vždycky vyhrkne: Co to teda je? a čeká že jednou přestaneme dávat pozor a prozradíme jí to ![]()
Já se těším do porodnice až mi řeknou: máte krásnou holčičku, nebo je to kluk jak buk
no a když to budu vědět tak co to mu řeknu tak akorát: Jooo já vííím už 4 měsíce
![]()
Anabellka píše:
Já jsem si to teda říct nechala, spíš taky asi kvůli volbě barvy oblečení. Ale nejvíc ze všeho mě vytáčelo, že snad všichni na světě se mě zeptali : A už víte co to bude? Na tu větu jsem alergická ještě teď
Njn, zas to je takový klišé, na co jinýho by se měli ptát?:lol: Já jim to odpouštěla ![]()
Hele - taky jsem měla kamarádku, co tvrdila, že růžovou barvičku ona by holčičce neoblékla… Pak se jí jedna narodila a hádej, do jaké barvy byla oblékaná?
![]()
Neboj, taky to na Tebe přijde. ![]()
Mne osobně teda pohlaví dětí hodně zajímalo - ne že bych něco upřednostňovala, to vůbec, bylo mi to jedno - ale nechtěla jsem je oslovovat jako „to“ ![]()
Příspěvek upraven 13.04.11 v 18:28
Ahoj, tak my to vydrželi v pohodě. A to jsem dva měsíce ležela v nemocnici a ultrazvuky mi dělali každý týden. Oblečení jsem měla neutrální - na nakonec je to holčička a růžových věcí jsme dostali tolik, že to kombinuju s béžovou a zelenou co jsem měla a OK
Jo a jinak jsem byla přesvědčená, že je to stopro kluk, takže to fakt bylo překvápko…
Já jsem to chtěla vědět. Dnes už to beru tak nějak jako samozdřejmou věc, prostě vědět pohlaví patří k těhotenství - kromě případů, kdy se to nechat říct nechtějí. Nijak se nad tím nepozastavuji a těhotných kamarádek se taky ptám, „co to bude“ - většiny se ptát nemusím, řekne to automaticky ![]()
Já jsem v těhotenství absolvovala více vyšetření, specializovaných UTZ, než je běžné, pohlaví mi potvrdilo více lékařů nezávisle na sobě, kupodivu ani nechtěli za tuto informaci zaplatit
, tak jsem tomu věřila.
U nás se oblečení nedědí. Ne proto, že bych nechtěla dceři obléct cokoliv „klučičího“, ale hlavně proto, že syn byl letní, velké faldaté miminko a dcera zimní, droboučké miminko. Prostě to nevycházelo. Jediná věc, kterou dcera měla, byl snad jen fusak do kočárku a v roce a půl zimní zateplené kalhoty, které měl syn v půlroce. Mám 2 kompletní výbavičky - klučičí a holčičí, protože dcerka je žížala, velmi podměrečná v pase, syn má zase větší bříško, potřebuje jiné střihy, dcera to po něm prostě nosit nemůže. Kočárek měla dcerka modrý - poděděný po někom jiném, to jsem neřešila.
Věděla jsem, že čekám chlapečka, nakupovala jsem klučičí věci různých barev. Věděla jsem, že čekám holčičku, nakupovala jsem téměř vše růžové a bílé, něco žluté, oranžové, pastelově zelené, fialové. Ale výbavička do 3 měsíců je jen růžová a sněhově bílá.Kdyby se mi narodil místo dcery chlapeček, musela bych znovu na nákupy
, měla jsem do 68 velikosti vše pro holčičku - rušili značkový dětský obchod, zas takový majland to nestálo. Na malou kupuju holčičí věci, synovi klučičí. Nedědí stále téměř nic - jiné postavy. Každému chodím nakupovat jinam - potřebují jiné střihy..
A neznám nikoho, kdo by rád oblékal holčičku stále do věcí po bráchovi, pokud ho netlačí velká finanční tíseň.