Ananas v 7 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
No jo u toho banánu jsem nakonec ustoupila, ale jinak to dodržuju i co se týče zeleniny, teď v zimě radši kupuju bio nebo skleničky a když není zbytí, tak mraženou, ale skleníkovou ne. problém je, že ani ta bio není česká
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono pokuď nemáš svoje jablka tak stejně nejsou český
,ok s ananasem jsem si říkala ,že je docela kyselej
jen jsme se chtěla ujistit
všem vám moc dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hlavně proč se o to zajímám co dát malýmu ještě za ovoce - ono je to už docela známý,ale čím víc chutí dítě ochutná do roka,tím míň odmítá jídlo pak -ovšem tím nemyslím do roka do dítěte rvát koření,lipánky,čokoládu,sůl,cukr krystal moučka,smetany atd -to mu bude chutnat vždycky ![]()
myslím tím,že když se dává PRÝ jen jablko,hruška tak dítě má pak větší problém příjmout nové chutě když je starší třeba rok a půl ![]()
Jiank holky kde nakupujete zmraženou bio zaleninu -nikde jí nemůžu sehnat a čerstvá biozelenina v zimě mi přijde jako blbej vtip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tetma píše:
hlavně proč se o to zajímám co dát malýmu ještě za ovoce - ono je to už docela známý,ale čím víc chutí dítě ochutná do roka,tím míň odmítá jídlo pak -ovšem tím nemyslím do roka do dítěte rvát koření,lipánky,čokoládu,sůl,cukr krystal moučka,smetany atd -to mu bude chutnat vždycky
myslím tím,že když se dává PRÝ jen jablko,hruška tak dítě má pak větší problém příjmout nové chutě když je starší třeba rok a půl
Jiank holky kde nakupujete zmraženou bio zaleninu -nikde jí nemůžu sehnat a čerstvá biozelenina v zimě mi přijde jako blbej vtip
hlavně se nezalekni tvrzení, že je to alergen…každý to tvrdí
nepopírám to, ale když chceš, zkus to…nemyslím prcka narvat ananasem, ale dej mu lžičku a uvidíš…třeba alergii mít nebude…
zrovna včera jsem koupila od Sunárku mix ovoce pro děti od 6-ti měsíců, kde je obsažen ananas…prcek ho dneska snědl a zatím v pohodě…
jahody to samé…zkusila jsem trochu…byl v pohodě, dala jsem více a osypal se…dobře, už mu nedám…
ale proč všechno hned zamítat, že je to alergen ???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alergenů se nebojím. Není nic lehčího, než potravinu s případnou reakcí víckrát nedat.
Ale ananas mi přijde agresivní sám o sobě. Zkrátka ač nejsem na něj alergická, tak v puse prostě pálí, nebo jak to popsat, rozežírá jakoby rty a jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně. Nejsem alergik a opravdu miluju ananas. Ale po některém kuse mě ta huba pálí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj tak já Lucince dávám jablko, banán, hrušku, švestku, hroznový víno a šmakuje jí to, ted jedla i mandarinky z plechovky, jsou loupaný a sladky vzdycky počkám jestli na to nebude mít nákou reakci, a tak bych to zkusila i s tím ananasem......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak my sme jedli už jablko, banán, hrušku, švestky, broskev, meruňku, jahody… dokonce v nějakým mixu bylo i mango… ale kromě jablíčka, což sem dnes prvně dala trochu syrovýho, vše ve skleničkách/kelímcích…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt mě překvapuje, co všechno lidi (ne)dávají a jak se diví. Vždyť se všude o tom píše, stačí jen volit kvalitní články či literaturu, ne nekvalitně přeložené paskvily ze zahraničí. Pokud jsou rodiče nealergičtí a dítě je postupně zvykáno na příkrmy od ukončeného čtvrtého měsíce, rozhodně není třeba bát se banánů, jablek, hrušek… Spíš jde o ta skupenství. Dát malému dítěti kuličku hroznového vína je na pěst, nedávno jsem to zrovna viděla v autobuse - stačí, aby řidič nečekaně přibrzdil a dítě se udusí. My jsme při zvykání oloupali a vyndali zrníčko, sotva se ukázalo, že ji nenadýmá a nemá alergickou reakci, rozpůlili jsme a dáváme po půlkách, krásně je baští sama, a je jí jeden rok. Do jednoho roku jsme dávali klasiku jablka, hrušky, meruňky, s nástupem sezony i maliny, jahody, meloun… Citrusy jsme dávali až tak někdy v 10 měsících, obavy jsme moc neměli, ale když už se všude píše, že raději až v roce, tak jsme zbytečně nespěchali a dali jsme zatím jen párkrát. Od 7. měsíce snídá každý den bílý jogurt s ovocem, hlavně banány, borůvky, maliny a jahody a je to šťastné zdravé dítě.
Nechápu, proč někdo dítě cpe pudinkama, lipánkama/bobíkama/pribiňákama, kompotovanýma mandarinkama a podobnýma sladkostma, jen tím dětem škodí. Vždyť jsou obchody plné čerstvého ovoce nebo neslazených přesnídávek :/
Ananas chceme brzy vyzkoušet, malé je 13 měsíců, my na nic alergii nemáme, tak uvidíme dle příležitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit