Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
S manželem žijeme v Anglii (on se tam narodil, já jsem z ČR) a čekáme dvojčátka. Mají to být holčičky. Nemůžeme se ale shodnout na jménech. Mě se líbí Ambar & Aurora, manžel si ale přeje Caroline & Catherine. Moji rodiče do mě zase pořád hustí, ať se jmenují „aspoň trochu česky“ a chtějí Emmu & Ellu. Rodiče z manželovi strany se s těmi mými moc nemusí a Emmu s Ellou přebíjejí jmény Lily & Luna. S manželem jsme se shodli, že jsou prostě všechna pěkná, ale výherce asi nevybereme
Termín porodu se blíží a já se začínám celkem stresovat. Jaká jména se vám líbí nejvíc? Které by jste dali k příjmení Lawrenson?
Proboha hlavně ne Emma a Ella, se všichni zbláznili nebo co, poslední dobou co dvojčata tak to Emma a Ella (nebo Ema a Ela)
![]()
Predevsim bych se absolutne neridila tim, co chteji prarodice a i jim sdelila, ze si jmena vyberete podle sveho. Osobne bych netrvala na stejnem pocatecnim pismenu a nesnazila se ty jmena nejak ladit, k cemu to jako slouzi? A vybrala bych jedno jmeno ja, druhe manzel, pokud bychom se neshodli oba.
Mně se nejvíc líbí Caroline a Catherine. Tvoji rodiče jim můžou říkat Karolína a Kateřina ![]()
@Anna95 no hele, v rodině mame Emu a Elu, a teda neskutecne se to plete, je to skoro zázrak ze holky jeste vi které jméno patří které
k příjmení se mi vuuubec nelíbí Lily a Luna, ale tvoje a manželova varianta jsou supr. Co je pojmenovat Ambar Caroline a Aurora Catherine? A budete spokojeni oba ![]()
Za me jednoznacne Caroline & Catherine a myslim, ze i ceske ekvivalenty jsou moc hezke.
Nakonec si myslim, ze neni nejaky zasadni problem, aby jim cesti prarodice rikali nejakou zdrobnelinou ceskeho ekvivalentu, ne?
My tohle vyresili jmenem Marie. Amici to navic vyslovuji moc hezky, mekceji nez Mary (to by se mi nelibilo) a nam se to libi kvuli tomu, ze radi klasicka ceska jmena. Jinak, popravde, Ambar & Aurora se mi teda nelibi ani trochu, to spis ty manzelova…
Ema a Elu bych nedala, nelibi se mi ani moc ta Luna, v Anglii bych se mozna bala tech jmen Caroline a Catherine, nejsou diky kralovske rodine moc casta? I tu Carol maji casto jako druhe, treti jmeno…ale zas jestli mate radi tradicni jmena… co Alice? (My ji mame doma, mame prevaznou cast rodiny v zahranici, libi se, ze stejneho duvodu mame Lindu
)
Jednoznačně Caroline a Catherine
Tvoji rodiče mohou využít i české oslovení, u těchto jmen jde navíc vymyslet mnoho zdrobnělin ![]()
Nevim proc davat takhle podobna jmena. Akorat se budou lidi porad plest a jmena zamenovat. Nakombinovala bych to ![]()
Dala bych určitě Caroline & Catherine. Jsou to hezká jména a krásně k sobě pasují. A jak píší holky výše, prarodiče jim můžou říkat česky Karolína a Kateřina ![]()