Anglicky mluvicí české telefonní číslo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
22.10.23 09:59

Anglicky mluvicí české telefonní číslo

Ahoj,
dnes ráno mi volalo neznámé české číslo, po přijmutí hovoru jsem slyšela jen “Hello, my name is” a pak jsem to típla. Lekla jsem se, protože nikoho anglicky mluvicího rozhodně neznám tady v ČR a navíc dneska je všude tolik podvodů a k tomu je neděle a říkám si, kdo by někomu cizímu volal v neděli. Každopádně teď toho zpětně lituju, že jsem si nevyslechla, kdo to je a co chce, protože mi to teď bude vrtat hlavou. Snažila jsem si číslo vyhledat, ale nic a cokoliv spojeného s podvody se váže pouze se zahraničními čísly a to tohle nebylo. Tak jsem se chtěla zeptat, zda tu není někdo, komu by se stalo to samé v poslední době a popřípadně co to třeba bylo :lol:.
Jinak inzeráty, nic takového nikde nemám… číslo veřejně taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
22.10.23 10:09
@sandy654 píše:
Ahoj,
dnes ráno mi volalo neznámé české číslo, po přijmutí hovoru jsem slyšela jen “Hello, my name is” a pak jsem to típla. Lekla jsem se, protože nikoho anglicky mluvicího rozhodně neznám tady v ČR a navíc dneska je všude tolik podvodů a k tomu je neděle a říkám si, kdo by někomu cizímu volal v neděli. Každopádně teď toho zpětně lituju, že jsem si nevyslechla, kdo to je a co chce, protože mi to teď bude vrtat hlavou. Snažila jsem si číslo vyhledat, ale nic a cokoliv spojeného s podvody se váže pouze se zahraničními čísly a to tohle nebylo. Tak jsem se chtěla zeptat, zda tu není někdo, komu by se stalo to samé v poslední době a popřípadně co to třeba bylo :lol:.
Jinak inzeráty, nic takového nikde nemám… číslo veřejně taky ne.

Cizí čísla zásadně nikdy neberu. První si vygooglím číslo. Většinou se dá vyčíst, jestli je to negativní hovor a rovnou blokuji negativní šmejdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.10.23 10:16

@Kelsey To já taky většinou ne. Vždycky taky googlím, jenže bohužel u některých, jako třeba u tohoto, mi to nic nenašlo. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
22.10.23 10:40

Tak třeba já procovně vyřizuji spoustu hovorů, které jsou anglicky z českého čísla, a spoustu z nich nemám uložené - prostě tady ti lidé žijí, tak si pořídí české číslo, kontakt na mne dostanou, je to moje práce. Nevybavuji si, že by na mě někdo spustil anglicky a byl to podvod.
Na druhou stranu samozřejmě být může, byť bych s průměrnou znalostí angličtiny v Česku podvodníkům moc nezáviděla. Takže já bych si vyslechla i druhou větu :lol: Zavěsit se to dá vždycky.
Napadá mě reakce na inzerát, kde něco prodávám (kde jsou podvody samozřejmě taky, ty nejprofláklejší ale písemně). Nebo můj kamarád ví, že něco nabízím, poskytuju nějakou službu, mám nějakou zkušenost… tak dá moje číslo svému anglicky mluvícímu kamarádovi. Nebo obyčejný omyl. České číslo, kde uživatel mluví anglicky, není nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
22.10.23 10:42
@ugluk píše:
Tak třeba já procovně vyřizuji spoustu hovorů, které jsou anglicky z českého čísla, a spoustu z nich nemám uložené - prostě tady ti lidé žijí, tak si pořídí české číslo, kontakt na mne dostanou, je to moje práce. Nevybavuji si, že by na mě někdo spustil anglicky a byl to podvod.
Na druhou stranu samozřejmě být může, byť bych s průměrnou znalostí angličtiny v Česku podvodníkům moc nezáviděla. Takže já bych si vyslechla i druhou větu :lol: Zavěsit se to dá vždycky.
Napadá mě reakce na inzerát, kde něco prodávám (kde jsou podvody samozřejmě taky, ty nejprofláklejší ale písemně). Nebo můj kamarád ví, že něco nabízím, poskytuju nějakou službu, mám nějakou zkušenost… tak dá moje číslo svému anglicky mluvícímu kamarádovi. Nebo obyčejný omyl. České číslo, kde uživatel mluví anglicky, není nic neobvyklého.

tak je něco jiného, když pracovně jednáš v angličtině a někdo, kdo s nikým nikdy nevedl hovor v angičtině. Tam se ten podvod dá očekávat mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
22.10.23 10:50

@vokishka já to spíš zmiňovala proto, že opravdu existuje spousta českých čísel s anglicky mluvícím uživatelem. Možnosti, co mě napadly, jsem vypsala níže. Nebo třeba kamarád mého staršího dítěte, muže, můj tatínek má taky jednoho, známe se, ale jeho číslo nemám… Ano, dost dobře možná to je podvod, ale já bych byla zvědavá a nechala ho říct aspoň druhou-třetí větu. Na druhou stranu zastávám názor, že pokud po mně někdo něco chce a já to nevezmu/ zavěsím, tak zavolá znovu. pokud nezavolá, asi to nic strašně důležitého nebylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.10.23 11:02

Tak teď jsem se odhodlala tam zavolat zpátky a z jiného čísla radši… A zvedla mi to žena, která najednou mluvila česky. Bohužel vůbec nevim, zda to byla ta samá, co mluvila anglicky. Každopádně tato žena říkala, že vůbec o ničem neví a že to musel být omyl. No tak to jsem blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
22.10.23 11:09

Omyl klidně taky, v každém případě bych se na to vykašlala a měla klidné spaní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
24.10.23 12:51
@Kelsey píše:
Cizí čísla zásadně nikdy neberu. První si vygooglím číslo. Většinou se dá vyčíst, jestli je to negativní hovor a rovnou blokuji negativní šmejdy.

@Kelsey To mě zaujalo…nebereš neznámá čísla? Co kdyby volala nemocnice, policie apod., že měl někdo z rodiny nehodu? Co kdyby volalo dítě z půjčeného mobilu, že ho okradli…to je větší riziko než někomu říct, ať neotravuje, že nemám o nic zájem, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
24.10.23 15:47

Mně se to loni taky několikrát stalo. Na displeji české číslo, volající mluvil anglicky, oslovoval mě jménem a říkal, že jsem se registrovala někde u nich na webových stránkách (nerozuměla jsem název firmy), něco se chtěl pořád vyptávat, tak jsem řekla, že nemám zájem a položila to. Opakovalo se to během týdně ještě dvakrát, volající různí anglicky mluvící lidé, muži, ženy, z různých českých čísel, pak už jsem to rovnou pokládala. Když jsem si ta čísla potom googlila, tak to byla čísla firem či podnikatelů. I já jsem OSVČ. Říkala jsem si, že asi unikly nějaké databáze a vykukové je využívají k nějakým podvodům s tím, že používají zařízení nebo program, který umožňuje ukazovat jiné volající, tedy české číslo. Když jsem hovor přijala, tak trvalo delší chvíli, než někdo začal mluvit, jako kdyby se to tam nějak „přepojovalo“ nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.10.23 10:52

@Ewiczka Jo, tak to bylo asi úplně to samé. Potom co jsem to zvedla - tak bylo ticho asi 5 sekund a pak teprv začal někdo mluvit… nevím, ale kde vzali moje číslo, nikde ho veřejně nemám.. zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
25.10.23 11:10
@sandy654 píše:
Tak teď jsem se odhodlala tam zavolat zpátky a z jiného čísla radši… A zvedla mi to žena, která najednou mluvila česky. Bohužel vůbec nevim, zda to byla ta samá, co mluvila anglicky. Každopádně tato žena říkala, že vůbec o ničem neví a že to musel být omyl. No tak to jsem blázen.

Tohle je dost dobře možný. Oni ti podvodníci totiž umí nějak virtuálně zkopírovat náhodné číslo a zo toho pak volají (nebo alespoň to číslo se příjemci zobrazuje) a faktický vlastník čísla o tom nemá ani tušení. To opravdu nahrává tomu že se jednalo o podvod.

Bohužel mé pracovní číslo se stalo obětí tohoto podvodu a velice často mi volají lidé, že odemně mají zmeškaný hovor a já přitom o ničem nevím, rozhodně jsem nikomu nevolala a v historii hovorů taky nic nemám :nevim:
Bohužel je to pracovní číslo a dělám v logistice, tak to číslo mají dopravci, dodavatelé, kolegové z různých poboček po světě a tak a nemůžu si dovolit to číslo změnit :zed:
Je to neskutečně otravne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
26.10.23 11:32
@sandy654 píše:
@Ewiczka Jo, tak to bylo asi úplně to samé. Potom co jsem to zvedla - tak bylo ticho asi 5 sekund a pak teprv začal někdo mluvit… nevím, ale kde vzali moje číslo, nikde ho veřejně nemám.. zvláštní

Objednávala jste někdy něco z netu třeba? Pak to číslo už dostupné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.10.23 13:38

@lucad77 To ano, objednávala… :think: To jsem nevedela, ze se kvuli tomu, takhle k mymu cislu muze dostat kde kdo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
26.10.23 13:41
@sandy654 píše:
@lucad77 To ano, objednávala… :think: To jsem nevedela, ze se kvuli tomu, takhle k mymu cislu muze dostat kde kdo :zed:

Bezne se s tim kseftuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák