Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@merde asi bych pouzila ten present perfect ale kdyz tak nad timpremejslim, tak jsme uplne tupa ![]()
@chijioke snad se jeste nekdo, kdo umi perfekne ozve. Potrebuji to vedet, protoze pristi tyden delam hodne dulezitou zkousku a ten present perfect tam potrebuju zakomponovat, jenze ted dochazim k tomu, ze jsem si zvolila blby tema : my last holiday ( tedy vec, ktera uz probehla ), tak vymyslim, jak to tam propasovat
Nepomuzu, tohle je spis britsky a jistej si v tom vubec nejsem.
@merde když si nejsi jistá, můžeš to vždycky nějak opsat. Třeba „In 2005 I visited France for the first time and since then I have been travelling there every summer.“ Nebo něco takového. Prostě radši na jistotu, než s chybou.
Tam bych použila předminulý čas (mluvis o necem, co se stalo před minulým okamžikem). Predpritomny se použije u činnosti, která souvisí s přítomnost např jeste nikdy jsem tam nebyl (myšleno doteď).
Ahoj, je vás tu hodně kreativních lidí
Neporadíte mi, co nechat vytisknout na triko příteli? Má rád UFC a chci mu to potisknout na triko, ale ze zadu z těch zkratek napsat v AJ něco vtipného… Nenapadá vás něco?
Děkuji ![]()
Ahoj,
Chci začít učit syna anglicky. Je mu čerstvých 5 let. Nemám moc zkušeností s takhle malými žáčky, ale mám pocit, že by nám to šlo líp, kdyby měl k sobě kamaráda/ kamarádku. Není to forma přivýdělku. Rozhodla jsem se rozhodit sítě a nějakého parťáka mu na tu hodinku týdně najít. Myslela jsem si, že za takový návrh by byla každá maminka ráda, ale spletla jsem se. Oslovila jsem už 4 maminky a všechny po chvilce uvažování, řekly, že o jednu hodinu angličtiny zdarma pro své dítě zájem nemají. Zeptala jsem se známých, co mají stejně staré dítě a dvou maminek ze školky. Bohužel se nemám jak zeptat ostatních maminek ze šolky, protože pracuju brzy ráno a syna odvádí do školky manžel. Nemáte pro mě nějaký tip jak najít jednoho žáčka podobného věku na angličtinu? Moc děkuji.
@Lorna1 A nebylo by lepší, aby syn chodil na angličtinu třeba ve školce a nebo do kroužku. Nic proti, ale individuálně učit dvě malé děti to je takové o ničem. Buď spolu zpívejte, zkuste si pojmenovávat obrázky, hrát pexeso atd. a nebo spíš zkuste najít skupinku víc dětí.
Ve školkách jsem učila a děti to baví ve skupině. Dvě takhle malé děti jsou na učení ještě malé. Zkoušela jsem to a nikam to moc nevedlo.
@Lorna1 píše:
Ahoj,
Chci začít učit syna anglicky. Je mu čerstvých 5 let. Nemám moc zkušeností s takhle malými žáčky, ale mám pocit, že by nám to šlo líp, kdyby měl k sobě kamaráda/ kamarádku. Není to forma přivýdělku. Rozhodla jsem se rozhodit sítě a nějakého parťáka mu na tu hodinku týdně najít. Myslela jsem si, že za takový návrh by byla každá maminka ráda, ale spletla jsem se. Oslovila jsem už 4 maminky a všechny po chvilce uvažování, řekly, že o jednu hodinu angličtiny zdarma pro své dítě zájem nemají. Zeptala jsem se známých, co mají stejně staré dítě a dvou maminek ze školky. Bohužel se nemám jak zeptat ostatních maminek ze šolky, protože pracuju brzy ráno a syna odvádí do školky manžel. Nemáte pro mě nějaký tip jak najít jednoho žáčka podobného věku na angličtinu? Moc děkuji.
Tak to je škoda, že nejsi poblíž. Já teda synovi nenásilně ukazuju, že není na světě jen čeština, ale kdyby se učil i s někým jiným, při hře, tak by ho to mohlo bavit. Zkusila bych se ve školce zeptat, jestli mi nevyvěsí inzerát u nich na nástěnku ![]()
@P4ja Koupila jsem k tomu už všechno - CD, učebnice, karty s obrázky. Ve skupinkách je to na houby - to je zase má zkušenost. Lepší je dělat pevné a malé krůčky. Chci se synem projít tři učebnice pro předškoláky než nastoupí na základku a chci aby to uměl aktivně a nejen pasivně. Chci aby složil větu a dokázal zareagovat. Aby když mu řeknu Draw a yellow car., vzal žlutou pastelku a nakreslil auto a nekoukal jako vemeno jako všechny děti, které navštěvují rok kroužek angličtiny.
@Lorna1 Tak se učte jenom se synem. Nevím proč je potřeba druhé dítě. Stejně je to spíš o tom, že budete v mezičase opakovat a třeba jen 10 minut, ale třeba každý den, jak ho to bude bavit. A to logisticky s druhým nejde. Hodina týdně u takhle malých dětí udělá to to, co píšeš u skupinové výuky.
Co to říct učitelkám ve školce, jestli o někom nevědí? My měli ve školce nástěnku, třeba by to šlo dát tam jako inzerát.
Podle toho odkud jsi se dá dát i inzerce třeba v Bille, v Kauflandu, pokud to máš blízko.
Na druhou stranu, nevím, jestli by se mi chtělo dítě někam na jednu hodinu vozit a čekat na něj u někoho doma ![]()
@Lorna1 píše:
@P4ja Koupila jsem k tomu už všechno - CD, učebnice, karty s obrázky. Ve skupinkách je to na houby - to je zase má zkušenost. Lepší je dělat pevné a malé krůčky. Chci se synem projít tři učebnice pro předškoláky než nastoupí na základku a chci aby to uměl aktivně a nejen pasivně. Chci aby složil větu a dokázal zareagovat. Aby když mu řeknu Draw a yellow car., vzal žlutou pastelku a nakreslil auto a nekoukal jako vemeno jako všechny děti, které navštěvují rok kroužek angličtiny.
Tak syn dost okoukal z Yellow House a ve třech letech aktivně prosí o bonbon, co je white.
@Knihomyš píše:
Co to říct učitelkám ve školce, jestli o někom nevědí? My měli ve školce nástěnku, třeba by to šlo dát tam jako inzerát.
Podle toho odkud jsi se dá dát i inzerce třeba v Bille, v Kauflandu, pokud to máš blízko.
Na druhou stranu, nevím, jestli by se mi chtělo dítě někam na jednu hodinu vozit a čekat na něj u někoho doma
Spíš uhnat někoho na pískovišti, co to k nim má blízko.
@Knihomyš No já si to dovedu docela dobře představit. Koneckonců, se synem jezdím na logopedii a zatímco on pracuje tak já sedím na gauči a sleduju dění. ![]()
Ale děkuju vám za ten tip snástěnkou - to zkusím.