Angličtina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
18.2.18 19:51

@Russet Jj, to je dobré to takhle podporovat, když to jde, ale úplně si nemyslím, že takhle malé děti by se měly učit systémem hodin. Spíš, když mají náladu a třeba při hře, písničkách, koukání na televizi. A ve školkách je taky epší, když mají děti třeba 20 min 2× týdně, když to jde a spíš průběžné opakování.
A když zakladatelka sežene nějakou maminu, která s dítětem nebude opakovat postupně a nechá to jen na té „hodině“ (resp. max tak 30 min), tak se stejně nikam nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.2.18 19:54

@Lorna1 Jako ne, že by to nešlo realizovat, spíš si kladu otázku, jestli by mi to za to stálo. U logopedie je to celkem jasné, u jazyka zas tolik ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.2.18 20:03
@Knihomyš píše:
@Lorna1 Jako ne, že by to nešlo realizovat, spíš si kladu otázku, jestli by mi to za to stálo. U logopedie je to celkem jasné, u jazyka zas tolik ne.

Já angličtinu učím a učila jsem i děti v MŠ a spíš si myslím, že je to o ničem. Mně by to spíš nestálo za to, protože vím, že hodina týdně u takhle malých dětí nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
18.2.18 20:16

Deti se nejlip uci prostym pouzivanim. Jedni moji znami oba mluvi obstojne spanelsky. Aby deti trosku neco priucili, mluvi na ne stridave spanelsky a anglicky (zijeme v USA). Spanelsky takove ty jednodussi, organizacni veci..jidlo je na stole, vem si kabat, prezuj se…slozitejsi veci resi ve svem jazyce. Kupodivu to funguje velice dobre. Deti hlavne maji takovou tu jistotu v reakcich, nemaji strach mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
18.2.18 21:09
@Lorna1 píše:
@P4ja Koupila jsem k tomu už všechno - CD, učebnice, karty s obrázky. Ve skupinkách je to na houby - to je zase má zkušenost. Lepší je dělat pevné a malé krůčky. Chci se synem projít tři učebnice pro předškoláky než nastoupí na základku a chci aby to uměl aktivně a nejen pasivně. Chci aby složil větu a dokázal zareagovat. Aby když mu řeknu Draw a yellow car., vzal žlutou pastelku a nakreslil auto a nekoukal jako vemeno jako všechny děti, které navštěvují rok kroužek angličtiny.

Taky se učím s dětma. Ale ne sama, na to bych si netroufla.
Mám jedno dítě na dost specifické výuce angličtiny, začíná s tím a je z toho zatím nadšen. Máme k dispozici pohádky, cd, dvd, písničky, aplikace od nich. Ještě jsme se ani tím vším neprokousali. Hrajeme anglické pexeso, mladší pětileté nasává jak houba a v podstatě je na stejné úrovni jako třeťák, který má aj už ve škole :D
Má jednu hodinu týdně plus s těmi materiály pracujeme denně tak cca 10-15 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
19.2.18 13:07
@Lenka_Hal píše:
Deti se nejlip uci prostym pouzivanim. Jedni moji znami oba mluvi obstojne spanelsky. Aby deti trosku neco priucili, mluvi na ne stridave spanelsky a anglicky (zijeme v USA). Spanelsky takove ty jednodussi, organizacni veci..jidlo je na stole, vem si kabat, prezuj se…slozitejsi veci resi ve svem jazyce. Kupodivu to funguje velice dobre. Deti hlavne maji takovou tu jistotu v reakcich, nemaji strach mluvit…

Pro jednodussi veci pouzivam nazev psi jazyk - sedni si, pocem, dojez to, bez spat, prestan - psi jazyk cesky jsem opustil, kdyz jsem zjistil, ze si s detmi nepopovidam. Od te doby mluvime anglicky. Ale deti maji zaklad, ktery se rychle rozvine pokud se ocitnou v ceskem prostredi. Lip jsem to pri pracovnim vytizeni nezvladl, ale je mi trochu lito, zesi nikdy nevychutnaji tu krasu cestiny jako ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
19.2.18 17:32

@KalamityJohn Vy to ale mate tezsi, ja mam manzela z Vyskova, to se pak ty deti tlaci do cestiny jinak :mrgreen: ale nutit se musi porad.Znam x rodin, kde na to moc nehledeli a ac oba ze stejne zeme, deti prakticky mluvi jen anglicky. Deti proste vic berou, jak se mluvi ve skolce, skole, s kamarady…ja zavedla totalni zakaz anglictiny doma a hotovo. Deti mluvi cesky, starsi i cte, mladsi jen tak ztezka, na klasiky v cestine to nebude…jen ta gramatika pokulhava. Obcas maji takove ty doslovne preklady z anglictiny do cestiny, to se pak bavim (jako treba mami, uz jsme pryc z kecupu… :lol: )…takze porad opravuju, vysvetluju. Kdyby mi jeste do toho manzel mluvil anglicky, no nevim nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
20.2.18 12:42

Ano, je to hodně o expozici. Ale smířil jsem se s tím, v podstatě to zas tak důležitý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí