Angličtina na mateřské - jak začít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82janka
5.1.13 19:55

@Magnificata ano, ale není to kurz asi jak si představuješ koukni na toto http://www.helpforenglish.cz/…-zacatecniky je to přehledné a jedeš tak nějak postupně. Já jsem mírně pokročilá ale díky tomu, že nepoužívám aj tak mi z hlavy nějak mizí, ale tímto si to oživuji a doma si dělám zápisky do sešitku a jedu podle toho postupně. Něco přejdu rychle něco ne… ale hlavně si to doma píšu, at si oživím také psanou aj

Koukni i na to:
http://www.helpforenglish.cz/…y-mapa-kurzu

• Citovat
  • Upravit
1618
5.1.13 19:56

@82janka Tak děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
5.1.13 19:58

@Magnificata není zač… :) mě ty stránky vyhovují, že tam jsou i obrázky a i to na tebe mluví a ty můžeš taky trénovat výslovnost… jinak já mám doma ještě landi tím jsem začínala aj se učit doma úplně sama a ta je taky super

a když se tam zaregistruješ tak se tam archivují i ty testy s výsledky, které sis udělala apod.

• Citovat
  • Upravit
1618
5.1.13 20:27

@82janka co je landi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
5.1.13 20:59

Angličtina landi… na CD mají i jiné jazyky

• Citovat
  • Upravit
1618
5.1.13 21:12

@82janka A landi jsou knížky a cd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.3.13 10:36

Ahoj, doporučuju www.radio.cz/en. Sama si čtu články a při tom poslouchám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 14:48

Snad nevadí, že se zeptám v této diskuzi, ale jak dlouho vám trvalo než jste se naučili pořádně anglinu?? nemám kolem sebe ani rodilýho mluvčího ani nemohu vycestovat, základy mám zeškoly…myslím, že mi chybí dost slovní zásoba a ani s tou nevím, kde a od čeho začít??? stahla jsem si nějaké aj filmy…s aj titulkama, tak nějak chápu, ale bez nich bych nepochopila vůbec nic…jak dlouho vám trvalo než jste rozuměli??? jsou nějaké třeba lehčí filmy na pochopení…mě přijde že všechno anglicky je na mě strašně rychlé…a mám takový elán se učit… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
případně mi můžete popsat vaší cestu za naučiním se angličtiny :roll:

• Citovat
  • Upravit
rsisa
15.10.13 19:07

Oživuji tuto diskuzi - napište za jak dlouho jste se naučili anglicky a jaká byla vaše cesta a jaký materiál jste používaly…taky mě to láká, chtěla bych se naučit angl. dokonale, teď zvažuji landi nebo jazyky online, nebo nějakou výuku s lektorem, ale to asi vyjde draho, nemáte někdo zkušenosti s Pygmalionem? (jazykovka Český Těšín a okolí…)

• Citovat
  • Upravit
5352
15.10.13 19:14

Já chodím na kurs s hlídáním dětí, který pořádá mateřské centrum tady vedle ve vesnici. Tedy než se uvolnilo místo, abych se tam dostala, tak už hlídání dětí nepotřebuji :-) Jedeme podle Headwaye, jsem na úrovnio pre-intermediate, je nás ve třídě pět, ale obvykle chodíme tak tři - cena 110 korun na hodinu (60 minut). Chci si k tomu pozvat ještě jednou týdně lektora domů - našla jsem na netu seznam lektorů angličtiny nebo i jiných předmětů, zadáš si tam město a vyjede ti plno lektorů, kteří docházejí domů nebo učí u sebe, za kolik jsou, kdy mají volno, včetně mailů a telefonů. Ceny na Kladensku začínají na 200 korunách za hodinu, což mi tedy drahé nepřijde, na to, že lektorka je ochotná přijet domů i v 21:00 :nevim: Vygoogli si to… mě se tedy osvědčilo mluvit a k tomu potřebuji nějakého partnera - lektora. Podle netu bych se nenaučila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3801
15.10.13 20:35
@Anonymní píše:
Snad nevadí, že se zeptám v této diskuzi, ale jak dlouho vám trvalo než jste se naučili pořádně anglinu?? nemám kolem sebe ani rodilýho mluvčího ani nemohu vycestovat, základy mám zeškoly…myslím, že mi chybí dost slovní zásoba a ani s tou nevím, kde a od čeho začít??? stahla jsem si nějaké aj filmy…s aj titulkama, tak nějak chápu, ale bez nich bych nepochopila vůbec nic…jak dlouho vám trvalo než jste rozuměli??? jsou nějaké třeba lehčí filmy na pochopení…mě přijde že všechno anglicky je na mě strašně rychlé…a mám takový elán se učit… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
případně mi můžete popsat vaší cestu za naučiním se angličtiny :ro
@Anonymní píše:
případně mi můžete popsat vaší cestu za naučiním se angličtiny :roll:

anglicke filmy sou spatne na porozumeni..pokud neco znas z AJ tak doporucuju pohadky v anglictine sou lehci a krasne jim budes rozumet i bez titulku pokud budes znat slovicka..Treba Dobe ledova vsechny dily v anglictine a krasna vyslovnost..na zacatek je to lepsi nez filmy…ja se tak ucila rozumet kdyz jsem odjela do anglie, ale ver at delas co delas nikdy poradne anglicky rozumet nebudes ani kdyz vycestujes do zeme ja jsem tu 6 let a porad se ucim spoustu novych veci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majka 12
7.11.13 14:26
@maciček82 píše:
anglicke filmy sou spatne na porozumeni..pokud neco znas z AJ tak doporucuju pohadky v anglictine sou lehci a krasne jim budes rozumet i bez titulku pokud budes znat slovicka..Treba Dobe ledova vsechny dily v anglictine a krasna vyslovnost..na zacatek je to lepsi nez filmy…ja se tak ucila rozumet kdyz jsem odjela do anglie, ale ver at delas co delas nikdy poradne anglicky rozumet nebudes ani kdyz vycestujes do zeme ja jsem tu 6 let a porad se ucim spoustu novych veci :pankac:

Ale no tak, jazyk se dá pořádně naučit. A to i doma bez vycestování, jen je k tomu potřeba dobrý základ a píle. Takhle odrazovat ostaní není zrovna košer a navíc je to nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
mlady milenec
7.11.13 18:08

Možná by nebylo od věci najít někoho, kdo angličtinou vládne, na konverzace a také dovysvětlení gramatiky. Slyšel jsem, že ženy v Brně to mají u mladého milence téměř gratis. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12262
7.11.13 18:11

Našla jsem si jazykovku poblíž bydliště, mám školu 2× večer v týdnu takže hlídá manžel nebo kdo se dá, čekáme druhé a tak sháním chůvu. chodím už druhý rok a miluju to rozhodně nechci skončit :mrgreen: nepřijde mi to vůbec těžké, anglinu jsem měla i na škole ale prd jsem si pamatovala tak jsem začala chodit do začátečníků a krásně si vše oživuju. navíc kolektiv je tam super, je to můj relax

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze