Anglictina pre deti do jedneho roku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
AngelinoBalerino, pokud tvoje dítě chodí do anglické školky a 5 dnů v týdnu 6 hodin mluví jen s rodilým mluvčím a ve školce nemá s kým mluvit česky, je to opravdu ÚPLNĚ něco jiného, než když chodíš na kurz jednou týdně na hodinu a půl. To je snad jasné, ne? To už se totiž velmi přibližuje situaci, kdy je jeden z rodičů cizinec (tatínkové obvykle nebývají s dětmi víc než pár hodin večer a někdy ani to ne.)
Holčička mají známé chodí taky do anglické školky, předtím neměla žádné zkušenosti s angličtinou a po dvou letech už taky mluví obstojně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jistě a přesně toto píšu v předchozích příspěvcích pokud jsi je četla a zároveň nepovažuji zbytečné začít co nejdříve dítě seznamovat s cizím jazykem, přestože si neprojde anglickou školkou, my jsme cca od roka a půl taky prošli jen kurzem a měla jsem dojem že to pak pomohlo dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a já to zas za zbytečnost považuju.:-) Jak píšu, ta holčička známé neměla žádné předchozí zkušenosti s angličtinou ve školce se vyrovnala, ostatně jako většina ostatních dětí velmi dobře, možná stejně jako tvůj chlapeček.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZuzaM píše:
No a já to zas za zbytečnost považuju.:-) Jak píšu, ta holčička známé neměla žádné předchozí zkušenosti s angličtinou ve školce se vyrovnala, ostatně jako většina ostatních dětí velmi dobře, možná stejně jako tvůj chlapeček.:-)
asi je marné si ještě něco v této diskuzi psát, vůbec si už podruhé nepochopila jak to myslím… mě to nevadí každý si může myslet co sám chce, hezký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky ja neviem ale mne to zbytocne nepride.. pokial to nepomoze tak to minimalne neuskodi tak do toho idem ..
ono ja som typ co ustri radsej na sminkach a hadroch a investuje do dietata, takze peniaze ma zas tak netrapia aj ked ich nie je na rozhadzovanie.
angelina diky moc, dufala som ze sa ozve niekto kto to skusil a povie svoj nazor, ostatne nazory su fajn ale nemaju taku vahu pre mna… beriem to ako povzbudenie a ideme do toho , samozrejme budeme pracovat aj doma
necakam ze na kurze ju naucia plynule anglicky ale aspon sa otuka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pata308 píše:
holky ja neviem ale mne to zbytocne nepride.. pokial to nepomoze tak to minimalne neuskodi tak do toho idem ..
ono ja som typ co ustri radsej na sminkach a hadroch a investuje do dietata, takze peniaze ma zas tak netrapia aj ked ich nie je na rozhadzovanie.
angelina diky moc, dufala som ze sa ozve niekto kto to skusil a povie svoj nazor, ostatne nazory su fajn ale nemaju taku vahu pre mna… beriem to ako povzbudenie a ideme do toho , samozrejme budeme pracovat aj domanecakam ze na kurze ju naucia plynule anglicky ale aspon sa otuka
právě, nebude mu to aspon tak cizí a pokud vytrváte tak i kdyby mu to jen šlo pak lépe ve škole tak to význam má, a navíc je v kolektivu mezi dětmi, tím se nic nezkazí a alespoň v kurzu kam jsem chodila já s malým se to dětem moc líbilo ale chce to se kouknout jak to probíhá než se přihlásíte.. podle mě jakákoliv aktivita pro ty děti je fajn a podle mě to ten mozek nějak rozvíjí, např u nás ve školce jsou i jesličky, děti tam ještě nemají rodilého mluvčího a tam výuka probíhá víceméně jako v kurzu a děti tam jsou moc šikovné, mají základ než přejdou do školky, kde se už naučí opravdu angličtinu používat, lidé kteří školku vedou jsou velice vzdělaní lidé a jde vidět jak děti milují a hodně jsem s nimi probírala různé pro a proti, hodně jsme to zvažovali, přece jen je opravdu moc peněz ale vidím že jsem dobře udělala a jak říkáš, člověk raději odpustí sám sobě.. tak dobře vyberte, jestli jsi z prahy tak podle mě bude na výběr, já mám zkušenosti teda s HelenDoron, dá se tam pokračovat hodně dlouho, v těch kurzech to jde sice pomaleji ale chce to trpělivost a s prckem to hodně opakovat, měj se hezky a at dobře vyberete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pato, my se asi známe z jiné diskuze. Mám dvě dvojjazyčné děti, a protože tatínek byl málo doma, učila jsem je tu angličtinu - zpívání, jednoduché rýmy, čtení a tak hlavně já.
Výsledek hned neuvidíš, chce to trpělivost, ale smysl to rozhodně má, pokud vytrváš! Rozhodně. Jen se nenechat odradit.
Já jsem s dětmi moc anglicky nikdy nemluvila, jen výjimečně v UK, ale tady jsme četli a zpívali a stačilo to, obě jsou plně bilingvní (ale my máme toho anglicky mluvícího tatínka! tak to přece jen máme podpořené i tou nutností domluvit se.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak holky dnes sme boli pozriet v tom kurze helen doron na prahe 4 - nuslich..
paradicka aj mna aj manzela to oslovilo, mala bola spokojna a este ju to bavilo takze my do toho ideme .. to skolne je teda mega ale zas je to investicia do nicolkinej buducnosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit