Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chtěla bych se zeptat, ve kterém tt jste začali cvičit s aniballem? A zda vám to pomohlo…děkuji
Začala jsem v 38tt, dříve se nedoporučuje (ač nemám žádný problém).
Zatím nevím, zda to pomůže, ale minimálně vím, jak tlačit a co se tam uvnitř +/- bude dít.
Jinak koukni do historie diskuse, tohle téma je tu už několikrát.
@Mayaa007 Mne to dula doporucila 4 tydny pred teminem. Hodne pomalu a opatrne. A dotahla jsem to na 32 cm. 2 tydny je asi malo. Porodni asitentka to hned poznala, ze jsem cvicila. Pry super. Ikdyz nakonec jsem stejne dite „nevytlacila“, ale to byl jiny duvod.
Dobrý den, cvičila jsem také od 36.tt, pěkně pomaličku a pozvolna, nemyslím si, že za 2 týdny bych to zvládla dotáhnout až na těch 30 cm nebo kolik bylo doporučeno. Jinak můžu jen doporučit, ani u prvního porodu nebyl nutný nástřih, miminko bylo venku na dvě zatlačení. Ale měla jsem celkově velmi rychlý porod bez komplikací. Držím palce!
Jinak já to tedy u prvního dostala tak na 20-22 cm, nebylo mi to moc příjemné, tak jsem toho pak nechala, u druhého už jsem s tím cvičila jen asi třikrát a ani jsem to nevypuzovala… A obě děti se Narodily bez poranění a to byly celkem velké, hlavičky měly obvod 35 a 36 cm..
Od 36tt, tuším, že je to napsané i v návodu a ano, pomohlo mi to
Hlavně psychicky, cítila jsem se připravenější.
Ahoj od kdy prosím začít 36+0? děkuji
Začínala jsem v 38. Myslím si že mi to pomohlo, nebyla jsem nijak moc poraněná a po třech hodinách od porodu už jsem normálně seděla na posteli.
Ja jsem chtela zacit 36 + 6. Jenze mi v noci predtim praskla voda. Porod trval 41 hodin, ale mala byla venku na 2 zatlaceni s pidi preventivnim nastrihem, protoze mela rucicku u hlavicky. Jinak by to bylo bez poraneni. Obvod hlavicky mela 35 cm. Sedet jsem nemohla jeste 2 dny, ale to kvuli omdlevani z dlouheho porodu s ruznymi medikamenty. U dalsich 3 porodu jsem byla bez cviceni, bez poraneni, vsechny na 2 zatlaceni. Sedet jsem mohla hned, jak mi to lekar dovolil.
Ale verim, ze Aniballem nic nezkazis a muze dost pomoct.
@Anonymní píše:
Děkuji. Já právě zvažují zda 36+1 není moc brzo.
Ber to tak, ze v 37 + 0 uz je mimco donosene. Takze kdyby ti treba to pouzivani Aniballu zpusobilo nejakt zanet nebo proste nejakym zpusobem vyvolalo porod, tak od 37 + 0 uz pohoda. Podle toho se rozhodni.
Ja mam strach abych treba nerodila 38+0 a stihla jsem neco nacvicit
@Anonymní píše:
Ja mam strach abych treba nerodila 38+0 a stihla jsem neco nacvicit
Ja to plne chapu, je to tezke rozhodnuti. Jak jsem psala vyse, porodila jsem. bez cviceni 37 + 0 na 2 zatlaceni a nebyt te rucicky u hlavicky, tak bez poraneni. A kdybych 2 dny neomdlevala, tak bych si na to pidi siti v pohode hned sedla. Treba budes mit taky takove stesti.
Mimco je donosene od 37 + 0, ale i 36 + 1 je uz pohoda. Rozhodni se podle sebe ![]()