Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ja pouzivala aniball pred obema porody a pomohl. Za me je to super vec. Rodila jsem bez poraneni na asi 4 zatlaceni, za me.super vec.. ![]()
Já ho jednou používala a jednou ne. Po obou porodech ruptura třetího stupně. Takže asi tak
ale pokud z toho mas dobrý pocit, tak směle do toho, není to žádná věda
Já do toho chtěla jít taky. Mě od toho zrazoval gynekolog. Že se tím vytahá hladké svalstvo pochvy, které pak zpětně nejde posilovat. Že je lepší jednorázové roztažení porodem i s případným poraněním, než následky v pokročilém věku z cíleného vytahování.
Rozhodnutí nechám na tobě. Mě nastřihli a nebylo to nic hrozného ![]()
Aniball jedno vytlačeni obden, nacvičené 24 cm, drcené lněné semínko do jogurtu a malinik denně, úklid a stěhování 3 týdny před porodem a porod rychlovka ![]()
Používala jsem u prvního - rychlý porod bez poranění. Používám u druhého (i když teď jsem pár dnů vynechala) - a uvidíme. V porodnici teď Aniball hrozně chválili, že je zvlášť na prvorodičkách vidět, že ta hráz je připravená. Samozřejmě někdo to nepodporuje a nikdy nemáš jistotu, že budeš bez poranění, ale i ta chvála „tady u nás“ v porodnici mě dost povzbudila. I to tlačení Aniballu a pak při porodu mi přišlo dost podobné. Doporučuju. ![]()
Tak mě zase gynekolog řekl, že je to jedna z mála věcí, která má k tomu porodu smysl
že lepší svaly pomalu trénovat, než tama jednou procpat dítě, že jsou pružnější a připravené navíc se aniball používá i po porodu na zpevnění pánevního dna.
věděla jsem jak tlačit, jaký to bude tlak, nástřih nebyl, jen malé poranění, protože jsem necvičila moc poctivě.
U nas v porodnici maji dobre zkusenosti. Pouzivala jsem. Nacvicila na 30 a na 2. zatlaceni mala venku bez siti. Je i na posilovani panevniho dna proti inkontinenci. Manzel po porodu zadnou zmenu nevypozoroval, ani ja ne
Jeste doporucuju knihu hypnoporod. Hodne pomohla
drzim palve, at si porod uzijes, jako ja ![]()
Já používala balónek před každým ze tří porodů a doporučuji. Plus od 36 tt maliník, lněné semínko a před TP datle. A být fit ( chodit cvičit a plavat).
Pred prvnim porodem jsem Aniball pouzivala, ale nepomohl, protoze mala rotovala a nastrih byl velky. U druheho jsem ho pouzivat nestihla a porod byl bez problemu rychlovka, ale predpokladam, ze to bylo tim, ze jsem vedela, co me ceka ![]()
@ElucaK tohle ale prave vubec neni pravda
@Rive @Lumíkovec presne, jak pisou holky, spuhlasim, jen dodam, ze jsem rodila 2× a prvni porod dite pres 4kg a 37cm hlavicka, druhe o drobet mensi a jsem bez poraneni
manzel nereklamuje zadne zmeny a ted me ceka porod c.3
.
Dulezite je nenechat se nastrihnout, na tom trvej. Velmi me aniball uklidnil psychicky a dostala jsem obrovskou pochvalu, chodily mi gratulovat i ostatni Pa a doktorky.
Pak me taky hodne pomohlo procist web A.Kohutove
http://annakohutova.cz/…ene-zenstvi/
@Tichošlápek tak ale kdyz ke proveden nastrih, tak se neda hodnotit ucinnost aniballu
.
To je prece pak uplne zbytecny.
Jinak diskuzi na tema aniball je tu spoustu…
https://www.emimino.cz/…use/hledani/?…