Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny maminky a těhulky
![]()
Chtěla bych poprosit o Vaše zkušenosti.. : Jaký máte kočárek a pro a proti.....
![]()
Vždycky když už se pro nějaký rozhodnu, tak nakonec narazím na negativní reakce a to mě znejistí!
![]()
Děkuju Všem
![]()
Ahoj, já mám Jané slalom pro a za mě spokojenost. Jen mě trochu štve, že veškeré příslušenství origoš (nánožníky, pláštěnka, slunečník apod.) od Jané je docela pálka… Ale pár věcí jde od firmy emitex. Jinak jiná negativa fakt nevím… ![]()
Ahojky, já teprv čekám, ale mám koupený taky Jané slalom pro
Slyšela jsem na něj zatím docela jen chválu, jen nějaký maličkosti, ale ty najdeš podle mě na všem ![]()
Kailovka píše:
Ahoj, já mám Jané slalom pro a za mě spokojenost. Jen mě trochu štve, že veškeré příslušenství origoš (nánožníky, pláštěnka, slunečník apod.) od Jané je docela pálka… Ale pár věcí jde od firmy emitex. Jinak jiná negativa fakt nevím…
Zkus juknout sem: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
My máme Mutsy Urban Rider, jsme spokojeni (až na tu cenu, ale máme většinu příslušenství použitého, nový jen podvozek), mám ho teď na druhé dítě, bude si ho kupovat i švagrová… A koupila by si ho u druhá švagrová, kdyby nečekala dvojčata ![]()
Rozhodně je to kočárek pro lidi, kteří tráví volný čas venku, spíš v přírodě, je super do terénu, ale sama s ním i nastoupím/vystoupím v MHD…
já mám Peg perego GT3 a jsem s ním zatím spokojená, není teda úplně nejlehčí, ale s tím jsem počítala, chtěla jsem „tank“, se kterým projedu všude ![]()
My máme Roan, líbí se mi klasické kočárky a nějaké velké negativa jsem na něj neslyšela.
My máme
Patron Appolon - kombince s přehazovací rukojetí, výborná za větru či slunce
X-lander XA - hezky ovladatelný, ale určitě ne do každého počasí
Deltim (typ nevím) s vkládací vaničkou, vysoký - hezky prostorný a houpe
Žádný z nich není lepší než ten jiný, takže se využívalo vše, dle potřeby a příležitosti ![]()
My se chystáme koupit Dorjan Prestige. Vybírali jsme podle velikosti korbičky a ovladatelnosti.
Taky jsme zjišťovali a i na něj jsme slyšeli negativa. Ale každému vyhovuje něco jiného.
Na první jsem měla Cortinu X3evolution - po půl roce šel z baráku, naprostá nespokojenost. Za ty prachy to byl děsnej šunt.
Teď mám obyčejnej polák - Dorjan Danny sport a až na pár drobností jsem spokojená hodně.
Ono to chce si ujasnit, kde budeš jezdit, jestli budeš hodně kočárek skládat a vozit autem a pod. A podle toho vybírat.
Mimochodem - ideální kočárek stejně ještě nikdo nevymyslel. ![]()
ja jich mela, takze strucny popis ty nejlepsi trojice:
Quinny trojkolka - naprosta spokojenost, drzak co odvozil tri deti a stale zcela funkcni je na chate. Pekny na pohled, kompatibilni s autosedackou MaxiCosi Citi nebo Cabrio (v jinych jsem deti nevozila).
Jane Nomad - lehky, stabilni, velky, v pohode se v nem vychrni i trilete dite, s dvouletkou jsme s nim byli v Recku a jak je lehky tak se s nim dobre cestuje - ocenovala jsem proti golfkam, ktere jsme meli kdysi u more na starsi holku…S tezkym srdcem ho budu poustet dal a to je diky tomu, ze si ho koupi kamoska a bude mi na „dohled“. Jeho nastupce totiz je naprosto nanic a veskere klady Nomada popira.
golfky Quinny ZAPP + Xtra naklapeci sedacky: opet velka chvala na znacku Quinny, tyto golfky byly koupeny pro starsi holku v roce 2005 a jeste ted se v nich vozi holka mladsi. Pote, co mame naklapeci Xtra sedacku se v nich i vyspi, takze proto se prodava Nomad. Bezkonkurencni golfky s velkym vyuzitim, protoze se na ne da nasadit autosedacka MaxiCosi Cabrio nebo Citi a kdo si obcas poponesl autosedacku s ditkem, tak vi jak se nadre, coz jsem po druhem cisari extra ocenila. Naprosto skladny, takze je neustale v kufru auta.
My máme Maxi Cosi Mura 3. Je to tank:-) Sporťák jde nasadit v obou směrech a k tomu máme i autosedačku MC. Když jsem ho měla v servisu, půjčili nám Tako Jumper a šílela jsem z něj po prvním dni. Tyhle plasťáky houpáky jsou sice lehký, ale jednak podle mě nic nevydrží a dítě se tam houpe jak na lodi. Do terénu bych s tím fakt nejela. Výhoda MC je i to, že je hodně vysoký (z Jané by mě hráblo, jsme s chlapem čahouni) a rukojeť není na kloubu (to pak kopeme do podvozku), ale vytahovací…
Ale jinak my teď pořídili vozík Chariot (malému budou 4 měsíce) a počítám, že na podzim půjde kočár z domu a sporťák vůbec neužijeme. Nedá se to srovnat. Vozík je lehký, maximálně ovladatelný (to se fakt nedá srovnat s žádným kočárem), stabilní, pro dítě pohodlný, na zimu a před větrem prcka v pohodě zadekluješ…
Takže já bych dneska volila nějaký ojetý kvalitní kočár (korbičku) a pak bych šla rovnou do vozíku.
My máme Dorjan Prestige a jsem naprosto spokojená
Má velkou korbičku, snadno se ovládá, lehce se skládá do auta, neměla jsem s ním do teď vůbec žádný problém, kromě toho, že asi po měsíci vrzal…promazali jsme ho a od té doby super…
![]()
oskli píše:
Ale jinak my teď pořídili vozík Chariot (malému budou 4 měsíce) a počítám, že na podzim půjde kočár z domu a sporťák vůbec neužijeme. Nedá se to srovnat. Vozík je lehký, maximálně ovladatelný (to se fakt nedá srovnat s žádným kočárem), stabilní, pro dítě pohodlný, na zimu a před větrem prcka v pohodě zadekluješ…
Oskli, my máme taky Chariota, ale stejně bych se kočárku nezbavovala, za prvé se musíš k dítěti ukrutně ohýbat, je skoro u země, a za druhé ho tam nepoložíš, když budeš chtít, aby spalo… ![]()
My máme taky Quinny (Freestyle) a taky naprostá spokojenost, sporťák jde po i proti směru, hluboká korbička je podle mě celkem velká (ale nevim, já mám prcka:) ), ovladatelnost kočárku je super, jde i jednou rukou bez problému… ![]()