Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonym je jasně popsán v pravidlech diskuze, někdy je na místě..ono to není tak anonymní jak si myslíš… já bych některé věci pod svým nickem taky nenapsala a ano znám i některé lidi z emimina osobně popř. některé né osobně, ale blížeji, že je mám i na Fb a občas si napíšem a víme o sobě ![]()
@jdukolem píše:
a ted otázka proč použít na obyčejný anonymní neutrální neurážlivý příspěvek anonymitu a ne nick? Na co? Diskuze pak ztrácí přehlednost kor když se těch anonymů sejde víc
a nevíš komu a na co reaguješ.. Anonymita má svá pravidla.
S nerehlednosti u anonymů máš pravdu. Ale už je na každém jak se snaží svůj anonymní příspěvek rozlišit. A k tvé otázce- může se jednat o citlivé téma, které někdo nechce z nejrůznějších důvodů mít spojené se svým nickem. Urážlivé a sprostě anonymní příspěvky samozřejmě také nemám ráda.
@jdukolem píše:
a ted otázka proč použít na obyčejný anonymní neutrální neurážlivý příspěvek anonymitu a ne nick? Na co? Diskuze pak ztrácí přehlednost kor když se těch anonymů sejde víc
a nevíš komu a na co reaguješ.. Anonymita má svá pravidla.
Souhlas. Člověk pak nevi kdo je kdo. Mozna by nebylo od veci, kdyby se u anonymu automaticky generovala cisla, ktera by je odlisila behem cele diskuze (1.anonymni, 2.anonymni), bez nutnosti tu anonymitu odklikavat, u tech vaznych, soukromych temat zas a znovu. Proc se to nezavedlo? ![]()
Anonymita u prispevku typu: „vcera jsem mela k veceri rohlik“ apod., je fakt mimo ![]()
Lachtanice86 jako v pravidlech emimina? vždyť je zde primo možnost si zvolit jestli chci byt anonym nebo ne.
Já tedy moc diskuse nezakládám, když už, tak pod svým jsménem. Ale taky ráda použiji anonym. A je to třeba obyčejná diskuse, kde se nejedná o nic citlivého, ale když chci popsat svůj problém, tak jsem poté lehce rozpoznatelná. A jelikož holky, které tu jsou už dlouho, tak kdyby vše psaly pod svým jménem, tak je pozná lehce kamarádka, příbuzný.. A pak může jít po té přezdívce a vědět, že je to ona. Spousta lidí ví o emiminu. Zadáš třeba na google nějaký problém, vyjede emimino. Já jsem za anonym ráda. Něco jiného je urážky pod anonymem, to mi přijde trapné, ale nevadí mi ani řešení obyčejných věcí pod anonymem, které jsou docela dost okaté. Mě tady tenkrát poznala kamarádka ![]()
@kacenka065 víš, on nápad „anonym“ je skvělý, jsou opravdu situace, kdy člověk člověk chce zůstat anonymní. Jenže pak se najdou tací, co dávají anonymní příspěvky i na téma „dítě nabarvilo kočku temperkama“ (bráno s nadsázkou). A pak nastává problém.
Druhý pohled, ty píšeš, že všichni jsme tady vlastně anonymy…jak, kdo. Osobně zde znám několik lidí osobně, navštěvujeme se, víme o svých životech. Existují tu i skupiny, kde se opět anonymita lehce až více sráží.
Anonym může sloužit i jako „pomůcka“, když dáváš odbornou radu. Protože jsou tací lidé, kteří zjistí př. že se vyznáš v právu a pak ti začnou chodit samé soukromé zprávy s žádostí o radu a ne každý má chuť a čas, radit a pomáhat cizím lidem.
dalším problémem anonymů může být, že když se jich v diskuzi sejde více, diskuse se stává strašně nepřehlednou.
Myslím si, že anonymy jsou fajn, ale každý z nás by měl mít soudnost a zamyslet se nad tím, zda je opravdu nutné anonym použít.
Dobrý den,
anonymitu můžete využít kdykoliv, pokud máte pocit, že můžete být odhalené někým z rodiny či známých. Řada z vás ji zaškrtne, protože už tu na eMiminu mají nějakou historii a s konkrétním tématem nechtějí být spojováni. Což respektujeme.
Anonymita má hlavní nevýhodu v tom, že je pak méně přehledné, kdo co píše (když se v diskuzi vyskytne vícero anonymů). Už jsme zkoumali útroby webu a bohužel to vypadá, že odlišit je jako anonym 1/anonym 2/anonym 3… je opravdu složité. Takže vymýšlíme, jak do toho. ![]()
Co se týče odtajnění, tam je pravidlo jasné - urážky a rýpace pod ni nepatří. ![]()
Krásný víkend všem, ![]()
Monika
@admin píše:
Dobrý den,
anonymitu můžete využít kdykoliv, pokud máte pocit, že můžete být odhalené někým z rodiny či známých. Řada z vás ji zaškrtne, protože už tu na eMiminu mají nějakou historii a s konkrétním tématem nechtějí být spojováni. Což respektujeme.Anonymita má hlavní nevýhodu v tom, že je pak méně přehledné, kdo co píše (když se v diskuzi vyskytne vícero anonymů). Už jsme zkoumali útroby webu a bohužel to vypadá, že odlišit je jako anonym 1/anonym 2/anonym 3… je opravdu složité. Takže vymýšlíme, jak do toho.
Co se týče odtajnění, tam je pravidlo jasné - urážky a rýpace pod ni nepatří.
Krásný víkend všem,
Monika
Možná by bylo dobré vymyslet něco aby se anonymita nemusela odklikávat pokażdé, ale při nastavení anonymní diskuze aby byla automatická. Dost často se zakladatelka diskuze zapomene a anonymitu neodklikne a je problém.
Dobrý den,
děkujeme za postřeh, váš návrh určitě projednáme a případně schováme na později.
Hezký večer, Karolína ![]()
@admin píše:
Dobrý den,
anonymitu můžete využít kdykoliv, pokud máte pocit, že můžete být odhalené někým z rodiny či známých. Řada z vás ji zaškrtne, protože už tu na eMiminu mají nějakou historii a s konkrétním tématem nechtějí být spojováni. Což respektujeme.Anonymita má hlavní nevýhodu v tom, že je pak méně přehledné, kdo co píše (když se v diskuzi vyskytne vícero anonymů). Už jsme zkoumali útroby webu a bohužel to vypadá, že odlišit je jako anonym 1/anonym 2/anonym 3… je opravdu složité. Takže vymýšlíme, jak do toho.
Co se týče odtajnění, tam je pravidlo jasné - urážky a rýpace pod ni nepatří.
Krásný víkend všem,
Monika
stačilo by pro přehlednost podbarvovat příspěvky zakladatele tématu (ať anonymního nebo ne)
@Elishka1 Dobrý den,
moc děkujeme za postřeh, na barevném odlišení již pracujeme.
Hezký den, Karolína ![]()