Anopyrin preventivne

128
8.8.22 16:21

Anopyrin preventivne

Ahoj, holky chci se zeptat jsem 22 tt (21+0) byl mi preventivne napsan Anopyrin (1,5 tablety denne) protoze jsem v prvnim tehotenstvi mela preeklampsii, nyni vse v poradku tlak i riziko preeklampsie vyslo negativne ale přesto ho mam radeji brat. Cetla jsem ale ze casto zpysobuje spineni nebo krvácení a tak se bojim jake je riziko abych o maleho neprisla. Poradite mi, prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76
8.8.22 16:22

Lékaři ví moc dobře, co mají dělat. Anopyrin je na ředění krve, takže ano- může se stát, že Ti nějaká žilka praskne. Ale abys kvůli anopyrinu přišla o miminko, to určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.8.22 16:24

@ella234
Ja se prave bojim kdybych nahodou zacla krvacet abych o mimi neprisla, krvacela jsem jednou pri, minulem tehotenstvi a bohuzel to nedopadlo tak se ted hodne bojim abych o maleho neprisla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.8.22 16:44

Já žádné problémy neměla. Je to docela běžná léčba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.8.22 16:52

@Atisia a kolik jste prosim brala? Vsude ctu ze kdyz je to jen preventivne tak se bere 1/2 - 1 tableta a ja mam brat 1 a pul… Prijde mi to zbytecne moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.8.22 16:53

@ella234
A je v poradku kdyz mam vse negativni brat 1 a pul tablety? Neni to zbytecne velka davka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.8.22 17:19

Já to brala stejně do 37 týdne myslím. Je to prevence měla jsem ryziko preemklapsie, slabší průtoky a pak od 8 měsíce vysoký tlak. To ale nemá s anopirinem nic společného ten tlak. Nic se nestalo, vše se vyvíjelo jak mělo. K přirozenému porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.8.22 17:37

@Atisia ja prave tlak mam v poradku, moc taky a dle krve a screeningu mi vysla preeklampsie negativni, tak mi prijde ta 1 a pul tableta moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.8.22 18:52

To se dává běžné :nevim: maximálně se poradit s Dr na kontrole. Já nezkoumala :nevim: :roll: zase se to nebere do konce. Těch pár tydnu ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.8.22 18:53

@Monousek8 Anopyrin je celkově slaboučký, neměl by Ti ublížit v dávce 1,5 tbl. To bys toho musela sníst celý plato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.8.22 19:24

Na začátku těhotenství jsem špinila. Pak jsem po 1.screeningu brala Anopyrin 1,5 tablety denně, kvůli riziku preeklampsie. Vše v pohodě, krvácení ani špinění nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
8.8.22 19:56

Děsíš se úplně zbytečně. Anopyrin je slaboučký. Brala jsem ho taky a vše ok. Pokud potratíš tak rozhodně ne kvůli Anopyrinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.8.22 20:01

Dobre dekuji moc za uklidneni ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
9.8.22 18:03

Ahoj, beru také 1,5 tbl anopyrinu. Žádné potíže nemám. Moč i tlak v pořádku, žádné otoky. Riziko preeklampsie mi vyšlo 1:344. Je to normální dávka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
12.1.23 14:46

Ahoj holky, poradíte prosím? Vloni mi zjistili antifosfolipidové protilátky (konkrétně anti-fosfatidyl etanolamín a jemně zvýšený anti-annexin V). Byla jsem kvuli tomu na hematologii a tam mi jenom preventivně předepsala anopyrin 30 mg, že to mám užívat nonstop. Asi za pul roku (v srpnu 2022) jsem byla na vyšetření na imunologii, kde jsem měla antifosfolipidové protilátky v normě. V prosinci jsem zjistila, že jsem těhotná. Hned po novém roce jsem psala na hematologii, že si to chci dát přeměřit, jestli to nemám zpátky. Avšak komunikuji jenom sporadicky se sestřičkou, doktorka má do 19.1 dovolenou a chce mě objednat až na 10 tt. Proto se Vás ptám - začaly by jste do kontroly brát preventivně anopyrin, anebo počkaly na výsledky? Pak ale nezjistím, jestli ty protilátky mám, nebo ne..? Nevím co dělat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí