Jak poznám anovulační cyklus?

224
19.7.10 13:48

anovulační cyklus

Ahoj, už jsem se různě poohlížela, ale nikde jsem nenašla přesně to, co hledám.
Chtěla jsem se zeptat, zda anovulační cyklus poznám jen měřením bazální teploty nebo jsou ještě jiné způsoby, event. třeba to, že anovulační cyklus je mnohem delší než bývá normální apod. Jaké máte zkušenosti?
Já jsem teď nově začala měřit teplotu, jsem z toho jelen, například včera a dnes mě pekelně bolí vaječník a záda v kříži, jeden by řekl, že ovulace, ale podle teploty je absolutní klid… :nevim:

Díky, zaara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
19.7.10 13:53

a co zkusit ovulační test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
19.7.10 13:53

Já jsem si tedy nikdy BT neměřila, ale… Myslím si, že ovulaci klidně můžeš právě teď mít. BT se zvyšuje až po ovulaci. Když se zvýší BT, tak už v tomto cyklu otěhotnět nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
19.7.10 14:01

Anovulační cyklus můžeš vysledovat taky pomocí ovulačních testů (je to ale docela drahé, když nevíš ani zhruba, kdy by ovulace u tebe měla proběhnout a musíš měřit třeba celý cyklus), nebo popros svého gynekologa o folikulometrii - může pomocí ultrazvuku každé dva dny měřit folíky a takto zjistit, jestli máš nebo nemáš ovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3448
19.7.10 14:04

Ahoj, souhlasím s Leňulou.
Já BT měřila a teplota vyleze nahoru až po ní, takže jestli si myslíš, že by to mohlo být dneska, nezapomeň to pojistit :wink: :wink:
A zítra se uvidí, jestli to bylo ono :-)

Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.7.10 14:06

no, ono je to meranie bazalnej teploty asi najspolahlivejsie, urcite spolahlivejsie nez doktori a ich utz- su dost nepresne a je to casovo narocne chodit tam kazde dva dni.

asi nie je ziadny iny spolahlivy sposob ako meranie bt. pretoze aj anovulacne cykly mozu trvat presne 28 dni.

no a pravda je, ze bazalna teplota Ti ukaze ovulaciu az po. takze ak napr. dnes je ovulka, tak zajtra by teplota mala stupnut :wink:

a este- anovulacne cykly su typicke tym, ze teplota je velmi uskakana, naproti tomu, pred ovulaciou sa ustaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
19.7.10 14:12

holky, diky…ja jsem ted jako Alenka v risi divu, zjistuju tolik zajimavych veci… 8-o nooo, jestli je to tak, jak pise soldi, tak posledni 4 dny je teplota 36,3; 36,4; 36,3 a dnes 36,3 :-D (14.DC)

z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.7.10 14:18

zaara, tak potom bud v klude, ovulka sa blizi, pekne istite :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
19.7.10 14:20

Ja jsem se totiz nekde docetla, ze pred ovulaci spadne teplota lehce dolu a pak vylitne nahoru, tak to me prave matlo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2166
19.7.10 14:46

zaara ten pokles tam nutně být nemusí, takže je dost pravděpodobné, že ovu je ve vzduchu :mrgreen: , ještě to pobolívání, vypadá to nadějně, tak hlavně i dál měř a hlavně to pojisti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
19.7.10 15:10

A ještě jedna otázka tedy, abych byla úplně chytrá :lol: : jak moc je k tomuhle všemu relevantní hlen děložního čípku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.7.10 15:13

plodny hlien (mal by byt ciry tahavy, alebo ciry vodovy) byva zvacsa par dni pred ovu, v den ovu uz pomenej.
spermie v nom dokazu prezit 3-5 dni :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
19.7.10 15:22

Díky!!! :palec: Snad to k něčemu konečně povede…a nakonec nezjistím, že se přeci jen jedná o anovulační cykly :nevim:
pěkný den, z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9205
19.7.10 16:33

zaara, ak si nebudes vediet rady, kludne prid do nasej temy Meranie BT, popozeraj si aj nas prvy prispevok - su tam uzitocne linky o merani BT, sledovani hlienu a mozes popozerat aj nase grafiky, ktore su tiez tam…
 https://www.emimino.cz/…kovani/3379/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
20.7.10 17:29

Díky, ellla…jukla jsem tam :-)

Chvilku mi to přijde logické, pak v tom mám zase zmatek…další dnešní teplota 36,4 mě úplně vykolejila :roll: , po ovu ani stopy…jsem zmatená jak lesní včela…a nejvíc ze všeho se bojím, že opravdu na konci zjistim, že mám anovulační cykly :-(

z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital