Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Každý to neprožívá stejně, je x holek, co těsně utekly z čekárny před potratem a teď jsou to mamy pokakane az za usima z prcka. Ja cele tehotenstvi jen trnula, aby bylo vsechno ok, obcas jsem si bezmyslenkovite pohladila brisko. Fotky z UZ mam jen z beznych kontrol a ne vsech, ani jeden 3D, partner na bricho nesislal a do prace jsem chodila do 6 tydnu pred porodem. Ten byl zaplatpanbuh akut cisarem, nemela jsem stejne ani vterinu nijakou ambici tlacit neco vaginou, tak jsem si oddechla. Na vztahu k miminku jsem nic negativniho nepocitila, kdyz ho prinesli, byl jasne a hned muj, vonel jako moje mlade a kojeni se taky rozjelo v pohode. Dala bych za nej zivot, prestoze jsem se nechovala, jak se ceka a ani ted nechodim na hromadne jasave materske akce, je mi mdlo i z obsazeneho piskoviste. Nechci si povidat o detech s nahodnymi kolemsedicimi. Mam sve pratele a koneckoncu i s temi mame jina temata. Maly nema kazdou nutnou kravovinu a zaplaceny kazdy krouzek od znakovani po anglictinu a hudebku. Asi jsem taky anti matka ![]()
Jo, a ze ma Tvoje mamka prihlouple reci…ma asi strach i o Tve zdravi. A taky aby melo dite vsechno. Nevim, necetla jsem to, co byla ona schopna dat Vam…jestli si neleci nejaky ten rodicovsky komplex co kdysi vznikl z nedostatku apod. Ty nejsi ona a hlavne uvidis, ze ackoli ted tvrdi, ze nebude resit, co dite nema, stejne poleti pro balik plin v akci. Tohle pruzeni tehotnych je akorat mlaceni prazdny slamy.
Klídek. Taky jsem od rodičů tenkrát obdržela sms, že jsem si pohnojila život, že mě čekají jen samé starosti, že si už nic neužiju a že to ve svém zdravotním stavu nemůžu myslet vážně. Otěhotněla jsem, porodila, odkojila a jsem na vozíku. Nikdo mě nepodpořil. No a teď se jeden přes druhého perou, kdo ho kdy bude mít na prázdniny. Dítě jsem si moc přála, taky mi nebylo dobře a k tomu ty reakce. Pocity, které máš jsou v pohodě, mám kamarádku, která na tom byla stejně a teď je super máma a už má druhé.