Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nemáte nektera zkušenost s kašlem a chrapotem po celou dobu 3.trimestru? S minulým těhotenstvím mě to trápilo az do porodu (nechala jsem to v porodnici) a ted při druhem těhu, s nástupem do 3.trimestru, uz mi to začíná zas! ![]()
Nepomaha mi na to vubec nic, ale nastesti to byva hlavne jen po ranu.
Jsem rarita nebo je ještě někdo takový.
Ahoj, taky slyším prvně, že by někoh nějakých 12 týdnů držel chrapot a kašel… ale víš co, možná na to má vliv, že máš vzhledem k velikosti miminka už utlačené vnitřnosti a plíce a nebo nějaká alergie? Ráno má kaše v tomhle počasí ale kde, kdo
já se ho zatím nemůžu zbavit 14 dní a myslím, že mě to bude ještě dlouho držet. V zimě se tyhle neduhy můžou špatně léčit.
Jinak jsem při prvním byla fest nastydlá a nemohla dýchat asi 14dní před porodem, ale pak to stihlo odeznít…
Přeji hodně zdraví a ať je to dobré. Vzhledem k tomu, že těhu moc léčebných věcí využít nemůžou, tak mě teď doktor doporučil Bioparox /je na rýmu i do krku/ a jinak je dobrá vincentka na proplachování i kloktání…
Při 1.těhotenství jsem to furt řešila, různé sirupy, jitrocelove pastilky apod., ale nic neponahalo, tak nevím, jestli se o to teď nějak zase pokoušet nebo se na to doslova „vykašlat“ a pretrpet to…ještě 2 a pul mesice.
Počasím to asi úplne nebude, minuly těhotenství jsem končila na konci května ![]()
Asi jsem jedina, ale proc to nevím…
@Stepanka83
Ahoj, tak mám stejný problém…akorát mě to začalo teď ve 36tt…je to děs, piju jen čaj a jím jen jogurty, protože do sebe nic jinýho nedostanu…
A ještě ke všemu mě pak nehorázně bolí plíce… ![]()