Antibiotika a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3361
4.3.13 10:16

@marmelada78 Klidně jděte :) Jak psala Kačka, syn bude stejně oblečen od hlavy k patě, je to myšleno spíše jako opalování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
4.3.13 10:23

@ivodička Tak jsem to roky špatně chápala, myslela jsem že jde nějak o sluneční záření že vadí obecně, takhle by to mělo být v pohodě. Spíš jde o to jestli to udýchám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.3.13 10:27

@marmelada78 Snad to bude dobré…vím, že po některých antibiotikách se může udělat reakce na kůži při opalování, jinde by se neměli jíst mléčné výrobky…
Ze zkušeností po nemocnici vím(jsem sestra), že to lidi zase až tak neřeší :)
Určitě bych nepila hlavně alkohol a nešla se vyloženě opalovat, ale když půjdete stínem, fakt to nevadí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.3.13 13:14

ATB

Taky bereme antibiotika a nesmime ven mi mame zanet hrtanu (Laringitidu) ted 11.3 nam budou 2 roky a nevydrzime lezet neustale teploty ale jak jsem cetla vyzkousime zabali tak doufam ze nam pomuzou lepe jak leky. :( :( tak ja doufam ze mu alespon na ty narozeniny lip aby si je uzil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
22.4.13 13:45

ATB - zánět středního ucha

Ahoj, poradíte mi prosím. Synovi (27 měsíců) v pondělí (před týdnem) píchali ucho. Žádný kašel, žádná rýma ten den už nebyli. Horečky vůbec. Dr viděla malý zánět, syn si jen před tím trochu stěžoval, že ouško bolí. Neplakal. Dr. raději ucho píchla. Z ucha však začalo hodně vytékat hnisu. 4 dny po píchnutí nasadila na 7 dní antibiotika (dnes je to 5.den s ATB) Dnes týden po píchnutí jen už malinko z ucha vytéká. Zlepšilo se to dá se říct o 90 %. Mohu s ním ven? Samozřejmě bych mu dala dlouhý rukám a slabou čepici. Dr jsem se zapomněla úplně zeptat a teď už tam není. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.4.13 13:51

@Mata132 osobně bych s nasazenýma atb po píchnutí ucha nešla… ale to je jen můj názor… mi se to jako dítku vracelo kvůli každé kravině (stačilo vylézt i na balkon), takže proto :mrgreen: vydržela bych do zítřka a zavolala dr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
10.11.15 11:01

Ahoj holky.Syn 2r má od minulého úterka kašel, nic víc. V pátek jsem s ním byla u mudr. a řekla mi, že mám koupit homeopatika. Koupila jsem, ale nezabralo, spíš se kašel ještě zhoršil. Dnes jsem šla k mudr. znovu, opět na poslech čistý, nic jiného mu není, ale předepsala mu pro jistotu ATB Zinnat.Chci se zeptat, jestli by jste s dětmi chodily ven.Nic jiného mu není, takže jsem si říkala, že bychom mohli po spaní jít na procházku. Za ruku, pomalá chůze, kolečko cca 1km.Nebo být radši doma? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.11.15 11:10

@Terina89 já chodím - venku se klukovi mnohem líp dýchá. Jen bych prostě dala tu pomalou chůzi, žádné lítání. Já chodím na 2-3 h procházky, malá mezitím chrápe v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
10.11.15 11:19

@Terina89

šla bych - přesně jak říkáš - za ruku, žádné lítání, nebo na kočárku, kór dneska odpoledne - bude tam fakt teplo a vzduch je čistý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.11.15 11:25

S dítětem na kočárku bych ven chodila úplně klidně, se starším dítětem, pokud by nemělo teplotu a nefučelo by.
My jsme byli zavření doma celý měsíc a stejně to nepomohlo. Naše nejmenší(9 měsíců),marodí už měsíc v kuse, měla angínu, hned v návaznosti na to hemofila a náběh na zápal plic, pár dní byla v pohodě, potom zase zelená rýma a z toho zánět průdušek. Během 6 týdnů má už třetí ATB. Krevní testy jsou všechny v pořádku, i testy na alergie např. na mléko, zjistili jí jen lehčí anemii, tak po dobrání ATB nasadíme maltofer.
Už na to kašlu a do kočáru ji normálně ven vezmu( když má na průduškách nález, na nezbytně nutnou dobu).U nás hodně fouká, plánuju jí do toho kočáru „uzavřít“.
Stejně co má stát se stane, pokud máme skončit v nemocnici na injekcích nebo kapačkách, tak tomu nezabráním. Já ale věřím, že se to upraví, protože jsem to stejně tak měla se starší dcerkou.Taky byla mezi prvním a druhým rokem velmi často nemocná, potom zjistili anemii, nasadili jsme železo a jakoby to ustalo. Těžko říct, ale i dr. říká, že jak se vnitřní prostředí organismu dá do pořádku, s infekty se mnohem lépe bojuje.

Já bych si spíš dala pozor na nasazení „preventivně“ takového driáku, jako je Zinnat. Nám ATB nasazují až s jasným nálezem nebo při vysokém CRP, taky jsme dlouho bojovali bez ATB. Homeopatika nepovažuju za léky, ale placebo. Spíš bych koupila nějaká fytofarmaka.Nebo jsou i jiná ATB, zaměřená specificky, ne široké spektrum účinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
10.11.15 11:46

No on právě na tom kočárku nechce být. :/ Chce chodit.
@Jana206 Taky moc nechápu, proč nasadila ATB, když nemá teplotu, ani žádný zánět, ale vidina noci bez převlíkání pozvracené postele a co 20 min. být vzhůru, tak se chytám čehokoliv a doufám, že to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
10.11.15 11:47

@Terina89 moc nechápu ty atb při čistém poslechu, ale snad dr. ví co dělá :think: Každopádně záleží na počasí a na charakteru kašle, u nás teď dost fučí, takže ven nás nikdo nedostane, já sama se taky peru teď s ošklivým kašlem a pobyt venku mi nedělá dobře.. Obecně s nemocnými dětmi jsem radši doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.11.15 11:51

@Terina89 Řídila bych se podle toho, jak moc ven „musíte“.Jen tak s dvouleťákem na procházku bych taky nešla. Kdybych nutně potřebovala nákup, tak jen do malého krámu, kde vezmu pár věcí a hned vypadnu, rozhodně bych nešla s nalomeným dítětem do hypermarketu.
My půjdeme jen pro syna na trénink(protože už je večer tma, jinak by se vrátil sám) a cestou možná koupíme v pekárně rohlíky(syn pohlídá kočárek venku).Venku budeme všeho všudy čtvrt hodiny.

Já jsem taky malou držela měsíc doma, buď přišel někdo hlídat nebo mi někdo zařídil nutné věci, stejně to nepomohlo, tak už to teď tak „nehrotím“,ale jde o kojence v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
10.11.15 11:57

@Jana206 Ven nepotřebujeme, jen jsme zvyklí 2× denně lítat po lese aspoň dvě, tři hoďky. ;) Teď by to byla jen kraťoučká procházka. Ale asi opravdu aspoň dva dny vydržím být jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
25.1.16 20:25

Nevite jestli muze chytit dite dalsi nemoc? Bereme ATB od utery vysoke horecky kasel a ryma. Dnes onemocnel pritel ma vysoke horecky a rymu je s nami doma. Mam atrach aby to nechytla zas od nej mame ATB jeste cely tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí