Antibiotika Augmentin pro půlročního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
1.7.08 20:48

Antibiotika Augmentin

ahojky, potřebuju radu- názor , nebo spíš zkušenost. Mrňousek - půl roku - bere antibiotika Augmentin na zánět ouška. A má taky pěknej - ne snad ani průjem, ale řidší kakání a tím pádem zádek jak pavián.
Já se domnívám, že to řidší kakání je způsobeno užíváním Augmentinu. Máte prosím někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
1.7.08 20:58

Dcerka měla Augmentin dvakrát v období mezi 1 a 2 roky, průjem tedy neměla ani jednou, ale každé dítě je jiné a může reagovat jinak. Nevím, jestli v tomhle věku už můž prcek borůfky (to víš, skleróza a vše, co bylo dýl jak včera si už nepamatuju, taky nevím, jestli ho už vůbec přikrmuješ), ale pokud kojíš, tak by třeba pomohlo, kdybys je jedla ty, třeba by to šlo do mlíka.
Jak dlouho už má ten průjem? Aby v takovémhle vedru nedošlo k dehydrataci, každopádně bych zítra zavolala doktorce a poradila se co a jak. Určitě ví o něčem, co se dá dát na průjem u takhle malinkých dětí.

Tak ať jste brzo zdraví

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.08 20:58

A máte kapky do ucha, nebo léky papká? Antibiotika obecně působí nejen na škodlivé bakterie, ale i na ty „hodné“ ve střevech, takže stolička může být opravdu řidší průjmovitá. Po nebo při léčbě antibiotiky se pak doporučují přípravky s biokulturami - např. Probion, je i pro miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
1.7.08 21:08

Nase holky mely ATB uz mockrat, Augmentin zrovna ted naposled. Po tydnu uzivani ATB maji prujem skoro vzdy, je to tim, ze se zabiji i ty dobre bakterie. Doporucuje se davat Nutrolin- B, je to bud sirup nebo rozpustne tablety. Nam to rychle zabiralo. Je to jen na spraveni strevni mikroflory, ktera je temi ATB znicena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
1.7.08 21:13

Nebo Hylak, jsou to kapky, nebo existují jiné lactobacilyv tabletách, které se dají rozdělat a vysypat třeba do čaje… Augmentin jsme teď taky měli, po ATB je to normální, kdyby byl starší doporučila bych jogurty a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
1.7.08 21:24

Ale Hylak je silene hnusny a ja jsem ho do holek nemohla dostat. :? Ale pry ucinny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
1.7.08 21:31

augmentin

Holky díky, Nutrolina mám doma, tak mu ho hnedka dám. Jinak ty léky má polykací - sirup.
No a jí pěkně - vypije 160ml - jeho dávka ať je to mlíko, řidší brambor.kaše, nebo kaše a k tomu přes den vypil asi 200ml ředěný šťávy.
Dneska kakal asi 4× - ale množství úplně normální, jen ta konzistence :-/ Včera třeba jen 2×.
Zítra jdem k dr. na kontrolu, ale už mi to vše leze na mozek. plácáme se v marodění už skoro měsíc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.7.08 06:37

Prujem po atb je naprosto normalni, nase dr. nas na to vzdy upozornuje. Takze zadny strach. jo a taky mohou byt atb citit z moci a to docela dost, poprve me to taky vydesilo.

• Citovat
  • Upravit
6597
2.7.08 07:55

Ahoj, Sára měla taky Augmentin a rovnou k tomu jí doktorka napsala nějaký sirup s lactobacily, že se musí vždycky užívat s ATB, průjem měla asi jednou a pak dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
15.3.12 20:59

Dobrý večer,dostala jsem atb amoksiklav prý je stejný jak augumentin.Měla jsem ho jen dva dny a mám nucení na stolici není to ale průjem mám tam ale nějaký hlen a nadýmá mě to.Máte někdo zkušenost s tím hlenem?Jsem z toho nešťastná co to zas má být :-(prosím moc o radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 11:17

Ahoj, může být po Augmentinu /Amoksiklavu (je to to samé), pokud netoleruješ, zavolej MUDr, ať léky vymění. Tyto léky mají tyhle nežádoucí účinky. Jinak užívej Lactobacillus, klidně 2-3×denně, obnoví střevní mikrofloru, ber hned od počátku užívání atb a tak týden po dobrání klidně(pak stačí 1 kapsle).

• Citovat
  • Upravit
3756
16.3.12 12:59

Biopron junior - probiotika k atb.

Jako probiotika velice doporučuju a hlasuju pro BIOPRON. Augmentin Duo měl syn už několikrát a vždy po něm průjem (přímo srajdu ….zkoušela jsem ten Nutorlin-B nebo laktobaicly Swiss (takové třešňové) a nikdy mu nepomohly. Až jedině ten BIOPROIN, kupuju Biopron Junior – vysypávací sáčky. Jsou pěkně drahý, je to pálka, ale jsou opravdu nejlepší, kupuju je stále a to jsou malému 4,5 roku. Buď nasypat do pití a vypije nebo ještě lépe vysypat na lžičku, smíchat s trochou šťávy a šup do pusy.

Důležité je taky dávat ty probiotika v jinou denní dobu než atb. – já je dávala vždy současně a dělala jsem to špatně, musí mezi tím být časový odstup min. 4 hodiny, takže třeba ráno atb., pak v poledne probiotikum (s obědem) a večer atb. (pokud se berou po 12 hodinách…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
8.12.14 22:37

augmentin + antihistaminika

Pekny vecer devcatka, jdu se poradit, prvni den uzivam Augmentin 1g, denne beru 1tbl antihistaminika Aerius, jsem strasny posera a bojim se moc nez ucinku antibiotik, lekarnice me tvrdila, ze to ty leky na alergii pred tabletou atb utlumi a reakci se nemusim bat. Mela pravdu nebo me chtela jen uklidnit? Prosim blbe komentare si nechte, diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
8.12.14 22:37

augmentin + antihistaminika

Pekny vecer devcatka, jdu se poradit, prvni den uzivam Augmentin 1g, denne beru 1tbl antihistaminika Aerius, jsem strasny posera a bojim se moc nez ucinku antibiotik, lekarnice me tvrdila, ze to ty leky na alergii pred tabletou atb utlumi a reakci se nemusim bat. Mela pravdu nebo me chtela jen uklidnit? Prosim blbe komentare si nechte, diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.12.14 22:48
@Bibík13 píše:
Pekny vecer devcatka, jdu se poradit, prvni den uzivam Augmentin 1g, denne beru 1tbl antihistaminika Aerius, jsem strasny posera a bojim se moc nez ucinku antibiotik, lekarnice me tvrdila, ze to ty leky na alergii pred tabletou atb utlumi a reakci se nemusim bat. Mela pravdu nebo me chtela jen uklidnit? Prosim blbe komentare si nechte, diky moc

a ty jsi na něco alergická? že máš z alergie strach?
a jak dlouho už ten Augmentin bereš? Ten Aerius bereš preventivně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí