Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Brala některá z vás v posledním trimestru tyto antibiotika? Mám v moči bakterii, týdenní léčba nezabrala, tak je mám znova a rovnou na 14 dní. Jsem teď 35+1 a zbývá mi ještě týden a v příbalovém letáčku píší, že se nesmí v posledním trimestru… Můžou tyto antibiotika poškodit mimčo?
Nejméně ohrožuje tvůj plod ze všech chemoterapeutik. Nedoporučuje se z důvodu, že ovlivňuje plíce a ledviny (v 3.trimestru se dané orgány u dítěte rostou a zrají). Otázka je, jak silný zánět močových cest máš…
Já nemám přímo zánět močáku, ale nějakou bakterii, jediný co vím, tak že byla na dva ++. Víc nevím
Moc ti děkuju za odpověď. Takže je možné riziko poškození ledvin a plic plodu?
![]()
Veruš1 píše:
Já nemám přímo zánět močáku, ale nějakou bakterii, jediný co vím, tak že byla na dva ++. Víc nevímMoc ti děkuju za odpověď. Takže je možné riziko poškození ledvin a plic plodu?
![]()
![]()
Jsem muž.
Při větších dávkách 3×1tbl a delším jak 2 týdenním léčení to je možné.
Aha, já měla 3×1 tbl. týden a ode dneška mám 1×1 tbl. na týden.
Ty jsi zdravotník?
Mimo-jiné ano.
Myslel jsem, že to tak Dr. napsal. Nechtěl riskovat, avšak chtěl i bojovat. Dle toho jak píšeš, čekáš asi dvojčata, co?
Jinak -dobrá rada- být v teple a hodně pít.
Ne, čekám jednoho kluka
Takže vlastně tím, že to nebudu brát 14 dní ve velkých dávkách by to mělo být OK? A ty děláš zdravotníka jak konkrétně? Moc ti děkuju ![]()
Veruš1 píše:
Ne, čekám jednoho klukaTakže vlastně tím, že to nebudu brát 14 dní ve velkých dávkách by to mělo být OK? A ty děláš zdravotníka jak konkrétně? Moc ti děkuju
V tak krátkém měřítku by nemělo, avšak nikdo Ti to nezaručí. Já bych se zeptal natvrdo lékaře proč (má výsledky, musí říci. Aby to nebylo jenom obyč nachlazení s větším množství epitele v moči…).
Má rada: Zavolat a chtít jásnou odpověď proč a co by se stalo, kdybysi to nebrala (v jakém to je stadiu).
Lékárník, chemik.
Tak jsem mu volala, nebyl tam, ale druhá dr., co tam je 1× týdně a řekla mi, že je to udržovací dávka a říkala nahlas tu bakterii, nevím jestli jsem dobře slyšela - enterokokus fekaly a řekla mi, že Nitrofurantoin v této dávce je v normě, že nemám mít strach, ale že si myslí, že tento týden není nutné, abych ho dál brala… ![]()
Pokud je to zbytečné, tak to určitě neber.
Můj osobní názor: Nebrat.
To už jsem se taky rozhodla.
Koukala jsem na net, co je to za sviňuchu, dr. říkala, že to neni nic vážnýho a na netu píšou něco jinýho…
Tak já nevím, kde jsem k tomu přišla…Chjo a teď jsem taky zjistila, že je to přenosný, tak to aby to neměl i manžel a tak. No, to jsem teda zvědavá ![]()
Moc ti díky ![]()
Veruš1 píše:
To už jsem se taky rozhodla.Koukala jsem na net, co je to za sviňuchu, dr. říkala, že to neni nic vážnýho a na netu píšou něco jinýho…
Tak já nevím, kde jsem k tomu přišla…Chjo a teď jsem taky zjistila, že je to přenosný, tak to aby to neměl i manžel a tak. No, to jsem teda zvědavá
Moc ti díky
Příroda je v těchto věcech, z pohledu ženy, neférová. Muži jsou často přenášeči. Když vezmu praktickou stránku věci, muži téměř nemají potíže, jsou tedy nevědomky přenášeči. Má osobní zkušenost z lékárny je: 1 muž na 100 žen… ![]()