Antidepresiva Itakem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.5.25 20:05

Antidepresiva Itakem

Prosím o radu. Dva měsíce beru Itakem 10mg jednou denně na úzkostně depresivní poruchu, začala jsem mít už pocit jak na sobě cítím změnu, že je mi lépe. Však poslední týden obrovský propad a jsem tam kde jsem byla.. je tohle možné? Ze léky zabírali a zabrali, a najednou přestali ucinkovat? Samo doktorovi to řeknu na další kontrole, ale jde mi o to jestli se to takhle muže stát nebo je to jen náhoda a zas se to preklene k lepšímu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
278
6.5.25 21:05

Ahoj, mel jsem to same, pak mu dali Trittico a to me z toho dostalo. Ted uz jsem bez leku a relativne dobry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
6.5.25 21:15

Pokud je ten propad jen týden tak bych vydržel je to krátká doba a může se to stát. Když by bylo pořád špatně tak zkusit ještě navýšit na 20mg. Až potom uvažovat o změně za jiné antidepresivum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 21:49
@takamine píše: Více

A po jak dlouhé době poznám ze je třeba navýšit?

• Citovat
  • Upravit
448
6.5.25 22:58
@Anonymní píše: Více

Prosímtě, hlavně nic sama nenavyšuj. A když už navýšit, tak nemusí být hned 20mg, může ti stačit třeba jen 15mg. O tom se poraď s lékařem, ne na emimi.

Na terapie chodíš? Resp., jak jinak (mimo léků) s tou poruchou pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 23:42
@Freya_H píše: Více

Ano chodím pravidelně, to mi celkem pomáhá, cítím se pak lépe - i když někdy alespoň na chvilku ale i celkově vidím v některých oblastech zlepšení
Sama navyšovat nebudu, jen mě zajímá za jak dlouho by tedy se mělo nějak navyšovat, samozřejmě to ale proberu i s mym doktorem

• Citovat
  • Upravit
278
7.5.25 10:59

Viděl bych to tak na 15 dní se zhoršující tendencí ale samo probrat to jak zmíněno s doktorem. Když se to nechá dlouhodobě hodně rozjet je to pak zas těžší stabilizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.25 20:22
@takamine píše: Více

Díky za odpověď, tomu mému stavu asi ani nepomahaji okolnosti které se dejou….plus rodina.. pro ty jsem líná, jen se válím ale ono je to hrozne těžké, do práce chodím a pak o víkendu jsem jak zbitá, tělo nezvládá.. a tyhle řeči mi tomu asi taky nepridavaji

• Citovat
  • Upravit
278
7.5.25 21:40

Odstranění stresoru je hodně důležité, jen léky nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová