Antidepresiva, která nesnižují sexuální libido

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
23.3.26 11:18

Antidepresiva -libido

Zdravím chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenost s nějakými antidepresivama co nesnižují sexuální libido…Užívala jsem Eliceu 5 mg cca 5 týdnů ale musela jsem vysadit kvůli sníženému libidu a schopnosti zažít orgasmus..přece jenom jsem v mladém věku a dost by mi to v ném stávajícím dlouholetém vztahu scházelo..Moc děkuji za odpověďi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9052
23.3.26 11:25
@Veru103 píše: Více

Elicea je SSRI AD a ta všechna mohou libidu snižovat. Neměl by ho snižovat třeba Elontril z AD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.26 11:26

V tomhle ohledu mám dobrou zkušenost s bu. propionem a brintelixem. Já z tohoto důvodu vysazovala paroxetine - jako na panický ataky dobrý, ale vypnul mně teda úplně všechno.

• Citovat
  • Upravit
9052
23.3.26 11:31
@Anonymní píše: Více

Ano, Elontril je bupropion účinná látka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.3.26 11:36

@Anonymní 58361161 taky jsem slyšela o buproionu a přemýšlím o něm? Kolik se bere mg denně nejméně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 11:37

150 mg je nejnižší dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 11:37
@Lollitka píše: Více

Já ho třeba beru na deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 11:38

Ale má dost kontraindikací, třeba epilepsie, porucha příjmu potravy (i v minulosti) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.3.26 11:45

@Lollitka já mam spíše úzkosti stačilo by mi něco slabého ale cipralex atd ty slabší to mi příjde že vše má vliv na sexuální libido

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 11:49

Jo to píšu výše, všech 6 druhů SSRI AD může mít vliv na libido a další psychiatrické léky také. Prober to s psychiatrem, určitě něco doporučí. Ten bupropion nemá v indikacích úzkostné poruchy, ale někdy se na ně dává asi taky, ale celkově může aktivizovat, nabuzovat a úzkost i zhoršit, ale ne u všech, já mám i úzkosti a bupropion mi je nějak neovlivňuje. Jinak ten Brintellix byste třeba také mohli vyzkoušet, ten sice má v indikacích taky hlavně deprese, ale na úzkosti se podle mě dává více, než bupropion. Já Brintellix taky brala, ale hrozně jsem po něm pořád zvracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
23.3.26 13:21

Trittico taky nekdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.26 13:29

nejnižší je 150mg/ 1 denně
a to máš na úzkosti? to se radši poraď s psychiatrem
já mám úzkostně depresivní poruchu a ten bupropion mi fungoval dobře na ty depresivní propady - úplně mi projasnil den a redukoval námahu i při běžných činnostech. Moje doktorka ho charakterizuje jako nakopávač. Jenže u mě třeba, když se zvýší energie, tak nejprve se přelije do úzkosti. Takže na úzkosti mi úplně dobře nefungoval respektive jsem musela brát v kombinaci. A asi to úplně nebude první volba třeba na panické ataky. Ale mimo hlavní indikaci se používá u ADHD a to mám taky, takže celkovej výsledek byl super a já na bupropion nedám dopustit.

• Citovat
  • Upravit
9052
23.3.26 13:52
@jejjej píše: Více

Jj, někdy se naopak dává i na léčbu sexuálních dysfunkcí, ale dívala jsem se do SPC a tam má Trittico uvedeno jako NÚ (ovšem s frekvence výskytu není známa) v psychiatrických poruchách snížené libido, ale četla jsem několik článků že se právě naopak dává na ty sexuální dysfunkce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
23.3.26 16:35

Brintelix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie