Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím chci se zeptat nezúčastněných osob co mě neznají zda si myslíte že je to problém. Přítel je abstinujici alkoholik a nepije už delší dobu. Tvrdí mi, že mám problém s pitím a že už jsem ve fázi alkoholismu. Pokud to budu brát poslední 3 měsíce tak jsem se hodně opila a nepamatovala si velkou část večera 3×, kocovina, zvracení, výčitky svědomí, protivnost na blízké osoby a skončilo to aférkou s kamarádem přítele kterou si pamatuji velmi matně. Další den celodenní kocovina kdy jsem těžko fungovala. Jinak jsem pila cca 2-3× týdne někdy 2 sklenky a byla jsem střízlivá někdy více a opila jsem se ale ne extrémně že bych si nic nepamatovala spíše mírná opilost. Co si o tom myslíte mám problém?
Ano máš problém. Tvuj přítel by měl urychleně odejít, než ho stáhneš s sebou.
Proč tolik piješ, když chodíš s abstinujícím alkoholikem?!
Krom toho, že máš problém(y), zaděláváš příteli na relaps. To je hrozně sobecké a nezodpovědné.
Tak tohle nepochopím, to si tu někdo musel vymyslet. Protože jak můžeš před přítelem abstinujicim alkoholikem chlastat? To je tak neskutečně sobecké. Můj manžel je již několik let abstinujicim alkoholikem, daří se mu to velice dobře a já jsem na něj pyšná. Protože ho miluju, tak od té doby co nepije, by mě ani nenapadlo si něco dát. I když já ani předtím moc nepila, ale stejně jako on si nedám ani tu kapku. Tvůj chlap by měl od tebe utéct, protože ho akorát stáhneš zpět.
@Anonymous355 píše: Více
přítel? to je ten, se kterým plánuješ svatbu?
se mu celkem divím, on abstinující a chce si vzít někoho, kdo se každej měsíc vyleje jak váza ![]()
Začali jsme spolu chodit a to věděl že piju ale ne tolik. Jaká je vlastně míra? Je problém ta četnost pití nebo to co mi to dělá chci říct tzv. okýnka? Pití v malém množství a tzv. společensky na oslavách, Silvestra, narozeniny třeba 5krát do roka by mi v pohodě toleroval, to mi říkal že mu to nevadí ale tohle už je prostě moc. Kdybych nepila vůbec doma, nebo jenom tak na návštěvě nebo nechodila jen tak na pivo tak by bylo všechno v pořádku.
Já tu nechtěla hejty jak jsem sobecká k příteli apod. já chtěla jenom vědět zda je míra a četnost mého pití špatná toť vše.
Chtěla na to vědět názor ostatních zda je to už moc nebo ne.
@Anonymous355 píše: Více
Přesně tak, to co předvádíš je moc.
Není problém si dát alkohol, ale neznat míru. Každej se občas někdy picne, ale tvoje pití už je za hranou. Když nevíš co děláš pod vlivem tak nepij.
Divím se, že po té aférce s kamarádem si tě chce pořád ještě vzít.