Psychiatr a panické ataky, zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.3.26 13:31

Psychiatr a panické ataky

Ahoj, jdu si pro radu a zkušenosti 🙏

Čeká mě první návštěva u psychiatra a vůbec nevím, co od toho čekat. Doteď jsem vše řešila s obvodní lékařkou, beru antidepresiva, ale bohužel mám pocit, že nezabírají.

Můžete mi prosím napsat, jak taková první návštěva probíhá? Na co se ptají, jak dlouho to trvá a jestli se mám na něco připravit?

Zároveň by mě zajímalo, jestli psychiatr může převzít neschopenku a dlouhodobé OČR. Důvodem jsou silné panické ataky, při kterých si občas i fyzicky ublížím jelikož je fyzická bolest lepší jak psychická😔

Budu ráda za jakékoliv zkušenosti nebo rady, trochu se toho bojím. Díky moc 💙

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2992
18.3.26 14:08

Ano, psychiatr může převzít neschopenku i OČR. Hlavně se ničeho neboj. Pravděpodobně se tě bude vyptávat na anamnézu, současné potíže, sledovat výskyt duševních i jiných onemocnění v rodině. Bude se ptát na léky, návykové látky. Bude se možná ptát na denní i noční režim, co tvůj stav zhoršuje a zlepšuje. Možná ti změní/přidá/ubere medikaci, edukuje tě, co v případě zhoršení stavu dělat. Možná tě nasměruje na další službu paralelně s jeho péčí - psycholog, centrum duševního zdraví atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
18.3.26 14:17

Ahoj, na psychiatrii Tě nikdo nebude soudit, jestli se třebas bojíš toho. Dr. se Tě bude ptát, jak se cítíš, jaký máš pocity, kdy to začalo a tak. Zeptá se Tě jestli bereš už nějaké léky a jestli cítíš pocit zlepšení, nebo naopak. Možná by nebylo na škodu, si nechat předespat do začátku nějaký Neurol, Xanax atd. na ty nejhorší úzkostné stavy a ať se Ti na chvíli uleví. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová