Dlouhodobě nemocný partner, jak to máte vy nebo co vám pomáhá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.3.26 13:48

Dlouhodobě nemocný partner

Chtěla bych se zeptat vás, který žiji s dlouhodobě nemocným partnerem. (Nejedná se o rakovinu ani nic takového). Běžně se stává, že já jsem hromosvod jeho frustrace. Takže když nemá den a já jsem třeba ve stresu z něčeho nebo mě něco trápí, tak tam padne, že mě se nic neděje, že jsem zdravá a takovy podobný řeči. Popravdě je mi to dost líto. Snažím se nestěžovat si, všechno reflektuju, ale nekdy je toho na mě moc.

Jak to máte vy nebo co vám pomáhá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2991
18.3.26 14:02

Komunikace. To, že on je nemocný, neznamená, že ty musíš snášet jeho špatné nálady a být hromosvodem frustrací. Je nemocný tedy psychicky? Možná by to chtělo psychologickou podporu pro něj, pro tebe jako partnerku a třeba i párovou.. Hlavně mu pravidelně a stále říkat, že tě mrzí, jak se k tobě chová a co konkrétně tě bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.26 14:50
@teroonka píše: Více

Psychicky není nemocný. To dělat reflektuju, zrcadlim. Říkala jsem mu jestli by nechtěl psychologa nebo terapeuta. Nechce. Já zatím nevyužila.

• Citovat
  • Upravit
33129
18.3.26 15:11
@Anonymní píše: Více

Nedrž svoje pocity v sobě jen proto, že jemu se to nelíbí. Má ti být stejnou oporou jako ty jemu. Řeči že ty jsi zdravá a nic se ti neděje jsou pěkně hnusný. Proč by sis taky nemohla postěžovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15558
18.3.26 15:24

Soužití a obzvlášť to dlouhodobé, je s takovým partnerem víc než dost psychicky náročné. Je to opravdu o velké toleranci a lásce…
Protože takový člověk většinou vidí jen sám sebe a převážně se zabývá svými strastmi. Což pochopitelně žádnému vztahu nijak neprospívá.
No je to těžké. Důležité je, se tomu všemu zase moc nepoddávat, ale i přesto se ho snažit pochopit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.3.26 15:37
@Černá Madonna píše: Více

8o 8o Asi jak kde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.3.26 15:39

Procházka, zavřít se do ložnice a relaxovat bez něj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15558
18.3.26 15:44
@zmrzlik píše: Více

Njn, já to píšu víceméně z pohledu zakladatelky a s čím se musí potýkat ona.
Vy jste drahá kolegyně, zářivá výjimka, která i kdyby měla doslova padat na hu.bu, tak se snad sedře. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.3.26 15:49

Já vím, drahá kolegyně. :hug: No dnes jsem i klela ve městě. Hádejte, čí jméno? :cert: A u PL geriatrie, tak jsem radši odešla :oops: Ale chápu zakladatelku, bo nemocnej chlap je 100 krát horší než nemocná žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
18.3.26 15:53

Proč by měla chápat jen ona jeho a trpět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15558
18.3.26 15:54
@zmrzlik píše: Více

No to máte pravdu. :palec:
Někteří pánové se hroutí i s virózou. :D
Však já moc dobře vím, že jste statečná žena. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
18.3.26 16:05

to je ten pán se závratěmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.26 16:08
@stinga píše: Více

S jakými závratěmi? Ne o žádné závratě se nejedná.

• Citovat
  • Upravit
75907
18.3.26 16:12

to tu psala loni paní se dvěma malýma dětma, že má doma manžela, který má závratě, měl to dlouho, a byl protivný a ona to samozřejmě špatně snášela, tak jsem si myslela, jestli to nejsi ty, byla to také dlouhodobá nemoc a moc se mu to nelepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.26 16:12

Nejhorší je, že vstane s tou náladou a první co vám řekne. Je co ti je ty se tvářiš. Přitom do tý doby jste měla třeba dobrou náladu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová