Dlouhodobě nemocný partner, jak to máte vy nebo co vám pomáhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.3.26 09:53
@Bytsamsebou píše: Více

Jasně, všechno je jednoduché, když nevidíš vyčerpání, stres a realitu kolem nás. Člověk nemusí ležet v posteli a přesto může být nemocný.

• Citovat
  • Upravit
10864
19.3.26 10:01
@Anonymní píše: Více

Až na to, že vidím všude kolem, proto je to jednoduché. Ta poslední věta je zbytečná, to ví každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 10:06

Tvoje zkušenost ale není naše realita. Působí to na mě, že prostě potřebuješ mít pravdu a zlehčovat to. I kdybych ti tu napsala, co všechno má.

• Citovat
  • Upravit
10864
19.3.26 10:08

Tak příště nezakládej diskuzi, když nepotřebujes slyšet názor druhých, kteří situaci vidí jinak a mají svůj JEDNODUCHÝ názor/pohled na situaci :lol:!
P. S. Tebe musí rozhodit úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 10:11

To asi bude tím, že žiju tu složitou realitu, kterou tvůj jednoduchý pohled nezachytí.

• Citovat
  • Upravit
10864
19.3.26 10:12

Všichni žijeme ve složité realitě 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 10:19

Fajn, všichni žijeme složitě. To ale neznamená, že tvůj zjednodušující komentář má smysl

• Citovat
  • Upravit
10864
19.3.26 10:24

Kdybych měli všichni všechno řešit složitě, jsou všichni zhroucení ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 10:27

Jo, jasně. Proto někomu, kdo žije tu složitou realitu, zlehčuješ situaci.

• Citovat
  • Upravit
696
19.3.26 10:28

Už na ni nereaguj, věř tomu že ti bude pořád dokola psát to samé klidně 2 hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
19.3.26 10:35

Já bych k tomu připojila svůj názor - já si myslím, že zjednodušující komentář smysl má, protože úplně přesně popisuje tu podstatu. A ano, je to takto jednoduché. Píšu to z pozice chronicky nemocného (ne smrtelně, ale např. neznám život bez bolesti). Většina takto nemocných lidí skončí na antidepresivech, protože se s tím nedokážou srovnat. To si ten člověk ale musí uvědomit sám, že to není dobré, je to v jeho nastavení, v jeho hlavě. Vy ho na nevhodný komentář můžete upozornit, říct mu na to svůj názor, ale pak je to jen na něm. Jen tak pro příklad - já se s tím smiřovala asi půl roku, než jsem to dokázala brát sportovně, není to zrovna věc, která by šla zařídit ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
19.3.26 10:46
@johanka.1987 píše: Více

I ona to tu bude psát dokolečka 2 hodiny ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 10:46
@Catalina123 píše: Více

Děkuju, že sdílíš svůj pohled a zkušenost. Ta, co psala předtím, to ale bagatelizovala a zlehčovala realitu. Tvoje slova dávají smysl. Já jen upozorňuji na situace, které jsou teď těžké, a snažím se je zvládnout co nejlépe.“

• Citovat
  • Upravit
10864
19.3.26 10:48
@Catalina123 píše: Více

Děkuji ;). Já to dál nechtěla nějak rozvinout, protože to takový člověk stejně nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
19.3.26 10:51

Myslela jsem to úplně stejně jako Carolina ;). Ono právě ten člověk, který je v pohodě (prošel si vším možným, osobní zkušenosti,…), tak pak zlehčuje realitu a bagatelizuje problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová