Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Až na to, že vidím všude kolem, proto je to jednoduché. Ta poslední věta je zbytečná, to ví každý.
@Bytsamsebou píše: Více
Tvoje zkušenost ale není naše realita. Působí to na mě, že prostě potřebuješ mít pravdu a zlehčovat to. I kdybych ti tu napsala, co všechno má.
Tak příště nezakládej diskuzi, když nepotřebujes slyšet názor druhých, kteří situaci vidí jinak a mají svůj JEDNODUCHÝ názor/pohled na situaci
!
P. S. Tebe musí rozhodit úplně všechno.
To asi bude tím, že žiju tu složitou realitu, kterou tvůj jednoduchý pohled nezachytí.
Fajn, všichni žijeme složitě. To ale neznamená, že tvůj zjednodušující komentář má smysl
Kdybych měli všichni všechno řešit složitě, jsou všichni zhroucení
.
Jo, jasně. Proto někomu, kdo žije tu složitou realitu, zlehčuješ situaci.
Už na ni nereaguj, věř tomu že ti bude pořád dokola psát to samé klidně 2 hodiny ![]()
Já bych k tomu připojila svůj názor - já si myslím, že zjednodušující komentář smysl má, protože úplně přesně popisuje tu podstatu. A ano, je to takto jednoduché. Píšu to z pozice chronicky nemocného (ne smrtelně, ale např. neznám život bez bolesti). Většina takto nemocných lidí skončí na antidepresivech, protože se s tím nedokážou srovnat. To si ten člověk ale musí uvědomit sám, že to není dobré, je to v jeho nastavení, v jeho hlavě. Vy ho na nevhodný komentář můžete upozornit, říct mu na to svůj názor, ale pak je to jen na něm. Jen tak pro příklad - já se s tím smiřovala asi půl roku, než jsem to dokázala brát sportovně, není to zrovna věc, která by šla zařídit ze dne na den.
@johanka.1987 píše: Více
I ona to tu bude psát dokolečka 2 hodiny
.
@Catalina123 píše: Více
Děkuju, že sdílíš svůj pohled a zkušenost. Ta, co psala předtím, to ale bagatelizovala a zlehčovala realitu. Tvoje slova dávají smysl. Já jen upozorňuji na situace, které jsou teď těžké, a snažím se je zvládnout co nejlépe.“
@Catalina123 píše: Více
Děkuji
. Já to dál nechtěla nějak rozvinout, protože to takový člověk stejně nepochopí.
Myslela jsem to úplně stejně jako Carolina
. Ono právě ten člověk, který je v pohodě (prošel si vším možným, osobní zkušenosti,…), tak pak zlehčuje realitu a bagatelizuje problémy.
Jasně, všechno je jednoduché, když nevidíš vyčerpání, stres a realitu kolem nás. Člověk nemusí ležet v posteli a přesto může být nemocný.