Může to být psychika?

570
20.3.26 14:25

Může to být psychika?

Zdravím maminky. V prosinci se mi v práci stala taková věc, zamotala se mi hlava, zimnice, udělalo se mi špatně a musela jsem odejít domů. Pak jsem měla 14 dní neschopenku. Měla jsem tehdy hodně blbě období a myslím, že jsem prodělala panickou ataku. Od té doby se mi vždy v práci jakoby motá hlava a mám pocit nestabilní chůze a rozmazané vidění třeba na 10-15 minut a zároveň na mě padne únava. Do toho mě přepadne takový divný úzkostný pocit. Doma už jsem pak v pohodě. Jen jsem večer víc unavená, ale to je asi normální. Myslíte, že je to psychické? Nedokážu ten pocit nějak porazit, neumím si to v hlavě přepnout, že se nic neděje. Jak tohle mám řešit? Mám se obrátit na doktorku? Jinou práci, jiné prostředí? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3153
20.3.26 14:29

Určitě, radši zajdi za obvodní lékařkou. Nasměruje tě, podle mě by s těmito příznaky stálo za to aspoň základní neurologické vyšetření k vyloučení organické příčiny tvých stavů a pak možná psychiatr. Nebo ti obvodní předepíše něco jako SOS tabletu, kterou si vzít, když je ti zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
20.3.26 14:33
@teroonka píše: Více

Co to je prosím organická příčina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
20.3.26 14:36
@janicka.ocet píše: Více
že to má tělesný, ne psychický původ.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2268
20.3.26 15:02

Tohle je bezpochyby téma pro lékaře. Jak dlouho už na tom místě pracuješ? Předtím bylo vše v pořádku? Těžko říct, jestli je to psychické, ale rozhodně se něco s tvým tělem muselo natrvalo stát. Rozhodně nepodceňovat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
20.3.26 15:20

@D. C. Cca 4 roky ale děje se mi to až od toho prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 17:53

U mě se takhle začali projevovat psychické potíže. Tělo ti dává najevo, že s něčím není spokojené. Nemusí to být přímo problém v práci. Spíš popřemýšlet o svém životě. Jsi spokojená, máš dost času na sebe a odpočinek atd?

• Citovat
  • Upravit
22.3.26 00:59

Doktor by měl vyloučit neurologickou příčinu, když vyloučí tak je to psychické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení