Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím maminky. V prosinci se mi v práci stala taková věc, zamotala se mi hlava, zimnice, udělalo se mi špatně a musela jsem odejít domů. Pak jsem měla 14 dní neschopenku. Měla jsem tehdy hodně blbě období a myslím, že jsem prodělala panickou ataku. Od té doby se mi vždy v práci jakoby motá hlava a mám pocit nestabilní chůze a rozmazané vidění třeba na 10-15 minut a zároveň na mě padne únava. Do toho mě přepadne takový divný úzkostný pocit. Doma už jsem pak v pohodě. Jen jsem večer víc unavená, ale to je asi normální. Myslíte, že je to psychické? Nedokážu ten pocit nějak porazit, neumím si to v hlavě přepnout, že se nic neděje. Jak tohle mám řešit? Mám se obrátit na doktorku? Jinou práci, jiné prostředí? Děkuji.
Určitě, radši zajdi za obvodní lékařkou. Nasměruje tě, podle mě by s těmito příznaky stálo za to aspoň základní neurologické vyšetření k vyloučení organické příčiny tvých stavů a pak možná psychiatr. Nebo ti obvodní předepíše něco jako SOS tabletu, kterou si vzít, když je ti zle.
@janicka.ocet píše: Víceže to má tělesný, ne psychický původ.
Tohle je bezpochyby téma pro lékaře. Jak dlouho už na tom místě pracuješ? Předtím bylo vše v pořádku? Těžko říct, jestli je to psychické, ale rozhodně se něco s tvým tělem muselo natrvalo stát. Rozhodně nepodceňovat. ![]()
U mě se takhle začali projevovat psychické potíže. Tělo ti dává najevo, že s něčím není spokojené. Nemusí to být přímo problém v práci. Spíš popřemýšlet o svém životě. Jsi spokojená, máš dost času na sebe a odpočinek atd?
Doktor by měl vyloučit neurologickou příčinu, když vyloučí tak je to psychické