Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den prosím berete někdo prosím Antidepresiva Paroxetin Pharma? Jak vám je prosím po nich a kdy vám zabrali je mi 24 let jsem v tom nový bral jsem atatax a gujacarun 3 měsíce guajacuran mi vysadili a nasadili paroxetin mám strach z antidepresiv potrebuji prosím radu snad nebude moje otázka vadit jsem 24 léty kluk který panikaří a hlavně mě nejvíc štve ta ranní úzkost kdy de celý klepu a hned utíkám na toaletu
děkuji všem za radu a přeji krásný den
Zkušenosti ostatních s daným lékem jsou ti k ničemu. Protože jednomu zabírají krásně, druhému vůbec.
Paroxetin jsem brala a na mě nepůsobil vůbec, i v nejvyšší dávce. Doktorka mi ho vyměnila za jiné léky. Ale známý ho užívá už pár let a je s ním naprosto spokojený.
Teď se zaměř se na práci se sebou. Najdi si psychologa nebo psychoterapeuta a začni s jeho pomocí řešit své úzkosti. Prášky tě „udrží nad vodou“, ale nejsou řešením problému.
@Murka Děkuji Máte v tohle pravdu hlavně já jsem člověk co se bojí prášků a pod.. Každý den to zkouším bez nich ale pak si stejně ten uklidňovak vzít musím je to šílené mě to udělal covid a strach o mamku a taťku prostě dlouhá trať… Jste hodná a děkuji vám za radu k psychoteraputovi jsem objednán 30 dubna a k prychatrovi 7 května ten mi píše furt jen antidepresiva a ja je zatím neberu zkoušim to jen s ataraxem asi jsem nezodpovědný ale prostě jsem mladý a bojim se chci jednou hezký život a nebaví mě to… Poslední dobou nemam na nic chuť jen bych ležel v posteli… Mě ani nevadí ty výkyvy a pod vadí mi to ranní klepání těla a panika ![]()
@Radimek1996 pokud ti psychiatr napsal antidepresiva, asi měl důvod. Začni je brát podle předpisu. Chvíli potrvá, než začnou účinkovat, ze začátku se může stav i lehce zhoršit. Ale je důležité je brát pravidelně, nevysazovat, nevynechávat. Jsou to léky pro běh na dlouhou trať. Ber to tak, že teď se začneš léčit léky a terapií a až ti bude líp, postupně léky zase vysadíš (pomalu, pod dohledem lékaře). Nikdo neříká, že budeš ty léky brát do konce života. Budeš je brát tak dlouho, jak bude třeba
@Murka Moc děkuji za radu
jsem moc zbabělý a to je ono zkusím ještě počkat na jedno vyšetření a začnu je určitě brát jste moc hodná a opravdu velké díky
![]()
Ahoj,
antidepresiva beru od svých 20ti let a nyní je mi čerstvých 36.
Zhruba prvních 6 let jsem brala Apoparox a super. Pak můj psychiatr skončil a musela jsem přejít k jinému, který mi předepsal Paroxetin Pharma (dle něj stejný jako Apoparox) a bylo to také v pohodě. Po zhruba roce jsem si ale našla psychiatričku, protože mi doktor jako člověk „nesedl“. Psychiatrička mi vrátila zpátky Apoparox a stále bylo vše v pohodě az do letošního (2022) ledna.
Zhruba od listopadu minulého roku (2021) mi doktorka musela začít psát něco jiného, protože se Apoparox přestal vyrábět 😡 😡 😡 😡 a paní doktorka vybrala PAROXETIN AUROVITAS. Do ledna letošního roku to bylo v pohodě (asi ve mě ještě byly zbytky apoparoxu), ale na začátku ledna začalo peklo!!! Takhle zle mi nebylo ani v době než jsem začala antidepresiva vůbec brát.
Zkoušela jsem vydržet, jedla jsem Lexaurin abych byla schopna chodit aspoň do prace, říkala si, že si tělo ještě zvyká, ale bylo mi hůř a hůř.
Zavolala jsem tedy mé psychiatričce (jet k ní osobně nepřipadalo v úvahu), popsala ji moji „situaci“ a vrátila mě zpátky na PAROXETIN PHARMA. Je to určitě lepší, ale úplně „top“ už také ne. Rozhodla jsem se přejít na Brintelix, dnes jsem si vzala první prášek, takže čekám co bude…
Vysazovat antidepresiva jsem zkoušela, ale pokaždé se deprese opět vrátily a s nimi jakoby absťák. Dle mě jsou antidepresiva už závislost a zbavit se jich jen tak už nejde.
Koukám, že jste z Teplic. Mohu vědět ke komu chodíte? Jsem z Krupky a dojizdim k p. Jarosove.
Ahoj, koukám, že mám podobný problém. Kdysi jsem brala apoparox, vsechno v pořádku pomohl mi. Ted po několika letech, potřebuji opět antidepresiva a byl mi předepsán paroxetin-aurovitas, že to je to samé, bylo mi tak zle, že mě až vezla záchranka. Teď vůbec nevím co mám dělat. Myslíte vyzkoušet ten paroxetin pharma? Píšete, že byl o něco lepší, ten asi seženu vyrabi se normálně…??? Ze mi automaticky předepsali ten aurovitas
A jak na Vás působí tedy ten Brintelix zatím?
Děkuji za odpověď
@Petra2007 Ahoj, tak s Brintelixem jsem to po týdnu ukončila, motala se mi z něj chvílemi hlava. Rozhodla jsem se vrátit zpět k PAROXETINU PHARMA a toho beru dva ráno.
Pokud vám vyhovoval dřív Apoparox jako mě, zkuste tedy ten PAROXETIN PHARMA.
Děkuji moc za info, hned zítra zajdu k dc požádat o recept a budu doufat, že budou lepší a pomůžou… hezký zbytek vecera
@Radek79000 píše:
@Michaela8686 ahoj já jsem z Duchcova a chodím k Čihákovi
Ahoj,
k Čihakovi??? Od toho jsem utekla jakmile to bylo možné.
Ikdyz…,po mé zkušenosti s doktorkou Jarošovou si člověk nevybere…
Ahoj, v každém případě začínat s antidepresivy opravdu pomalu, opatrně. To samé při vysazování. Na začátku klidně brát půlku čtrnáct dní. Netušila jsem, co se může stát, když začnu brát plnou dávku ![]()
@Michaela8686 píše:
Ahoj,
k Čihakovi??? Od toho jsem utekla jakmile to bylo možné.
Ikdyz…,po mé zkušenosti s doktorkou Jarošovou si člověk nevybere…
No já skončil z úzkostmi v Nemocnici a k Čihákovi mě poslali, viděl mě tři minuty a dal mi prášky a teď mám u něj první sezení tak uvidím beru paraxontax pharma
@Radek79000 píše:
No já skončil z úzkostmi v Nemocnici a k Čihákovi mě poslali, viděl mě tři minuty a dal mi prášky a teď mám u něj první sezení tak uvidím beru paraxontax pharma
Docela mi pomáhá