Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy,
začala jsem brát antikoncepci a protože jsme jeli na vodu, napojila jsem si další balení a byla bez menstruace. Dnes odlétáme zase na dovolenou a já jsem v pondělí chtěla napojit další balení, abych zase neměla menstruaci, jenže se mi objevilo mírné, slabé krvácení v pondělí a pak ale během dne ustalo a až dneska zase slabé krvácení. Tu antikoncepci beru, ale i přesto to krvácení. Nevíte co teď s tím? Máte někdo podobnou zkušenost? Omlouvám se jesli píšu chaoticky. Děkuji všem za odpovědi.
Bouhužel u každé to bezpauzové užívání HA nefunguje, já si takhle mohla oddálit ms max. o 10 dní, pak jsem začala špinit i přes HA - v příbalovém letáku je o tomhle taky psané - sice tě to nepoteší, ale je to normální ![]()
Někdy se může stát, že ta antikoncepce krvácení „neudrží“, že i když bereš bez přestávek, objeví se špinění… Nejde s tím dělat asi nic, jen když víš, že tak reaguješ, příště plánovat, abys nebrala víc jak ty dvě platíčka za sebou?
Ale nijak „škodlivé“ by to snad být nemělo…
můžeš vysadit a potom se ti rozjede normální ms nebo dál užívat a smířit se s tím že můžeš část dovolené špinit nebo slabě krvácet… takže si nevybereš
ale aspoň jak píše Pipet už pro příště víš, jak tvoje tělo na to reaguje
Příspěvek upraven 21.07.10 v 09:29
andreejs píše:
Díky moc. Chráněná bych ale měla být snad pořád, že?
jo jsi chráněná - aspoň něco ![]()
Tak já když to tak dělala před otěhotněním, bylo to vždycky v pohodě. Co to dělám teďka, tak jsem začla normálně krvácet po vynechání pauzy, takže jsem další platíčko nenapojovala a dala si pauzu. Já byla zvyklá brát minimálně tři platíčka po sobě, tak snad si na to tělo zase brzy zvykne.
Ahooj chtěla jsem se zeptat, před pul rokem jsem vysadila Antikoncepci a mám to dost nepravidelný třeba klidně i 2 měsíce, za týden v nedeli jedem na dovolenou a mám takové tušení že to dostanu myslíte že když teď zas nasadim Antikoncepci a vezmu si prášek uz od pondělí a cely tyden budu brát prášek že se oddálí?
Jako nasadit prasky nekdy uprostred cyklu jen na dobu dovolene? To si minimalne rozhazes cyklus jeste vic. Do toho bych se nepoustela.