Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuju poradit. Mám 4měsíčního syna a 2,5letou dcerku. Rozhodně už 3 dítě nechci a tak potřebuju nějakou spolehlivou antikoncepci.
Momentálně si chodím na injekce DepoProvery, ale v podstatě každých 14dní krvácím. Celkem mě to začíná štvát, protože neustále jezdím k dr. na injekce proti krvácení.
Nemáte někdo nějakou radu a zkušenosti s jinou antikoncepcí?
Tak třeba Mirena, tělísko - jde i při kojení.
Jsou i pilulky pro kojící.
Kondom je taky celkem spolehlivý (při správném použití), dá se to pojistit nějakým spermicidem třeba.
Ahoj,Azalia nebo Cerazette.Obojí pilulky,ale ne každému sednou,já po Azalii začala po 6m špinit.
Já měla azalii, ale po měsíci jsem začala krvácet a krvácela jsem snad 3 týdny v kuse. Ale ne každýmu se to může stát.
Pokud už dítě nechcete zauvažuj o těělísku, je to sice větší počáteční investice, ale pak se myslím až 6 let nemusíš o nic starat.
Já beru Azalii,zatim druhý platíčko.Dva dny jsem špinila jinak zatim ok.
Ja mam Carazette. Zrovna zacinam druhe platicko a zatim v pohode ![]()
Já jsem měsíc a půl zobala Azalii a vysadila jsem ji, celkem často jsem špinila + nulové libido. Pokud nejsi po sekci, zauvažovala bych nad tím tělískem (ať už hormonálním, nebo nehormonálním).
Ahoj, já dostala po prvním porodu Cerazette, ale musela jsem ho vysadit
. Je tam sice psáno, že způsobuje nepravidelnou menstruaci nebo krvácení mimo cyklus, ale já krvácela 6dní, čtyři dny klid a zase šest dní, po měsící jsem toho měla plný zuby
. Po druhém porodu jsem dostala vaginální kroužek a s tím je to v pohodě ![]()
Já jsem brala Azalii 5m a asi první měsíc v tahu jsem krvácela, pak se to ustálilo a pak jsem měla velký bolesti a přestala jí brát. Chvilku před tím jsem přestala kojit a tak jsem začala brát normální HA. On doktor říkal, že né každý jí dobře snáší
SYN 1,5 ROKU, KOJÍM 1X DENNE, ale mléka už mám málo, párkrát polkne a končí.
Chci napsat antikoncepci, jde o to že se bojím že budu těhotná když mi napíše jen tu „kojící“, nevíte jak to je? Stát se to aktuálně nesmí, byla jsem na miniinterrupci minulý týden… díky, a prosím anonym..
1. otěhotnět se dá i při kojení. To jen pro příště.
2. Když se ta antikoncepce „kojící“ bere jak má, je spolehlivá
3. Jsou i jiné metody - tělísko, kombinace tabletek a metody plodných dní, kondomy..
@Petula306 myslíš že je spolehlivá stejně jako normální?…no první dítě nám trvalo 5 let a teď bylo toto bohužel náhoda, teď už víme že dávat pozor nestačí…bohužel stalo se