Sezení ve dvou měsících

2299
15.2.11 15:15

Sezení ve dvou měsících

Ahoj! Myslíte, že je moc škodlivé pro miminko, spíš pro jeho páteř, občasné sezení už ve dvou měsících? Malej se mi totiž jinak nevykadí. Držím ho oběma rukama pod paždím, hlavičku už drží sám pěkně. Většinou to následuje po každém kojení, takže několikrát denně. Další problém u toho je, že se mu takle podaří mít skoro pokaždý pokaděný záda, takže téměř pořád převlíkám. Nechápu jak se mu to tam může dostat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
15.2.11 15:17
nestela píše:
Ahoj! Myslíte, že je moc škodlivé pro miminko, spíš pro jeho páteř, občasné sezení už ve dvou měsících? Malej se mi totiž jinak nevykadí. Držím ho oběma rukama pod paždím, hlavičku už drží sám pěkně. Většinou to následuje po každém kojení, takže několikrát denně. Další problém u toho je, že se mu takle podaří mít skoro pokaždý pokaděný záda, takže téměř pořád převlíkám. Nechápu jak se mu to tam může dostat. :roll:

Takhle maly miminka se nechavaji vykajdit v klubicku. Hodne holek praktikuje bezplenkovku a tohle je mozny a nezavadny uchop ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.2.11 15:18

No moc dobrý to není teda …
co ho položit na záda a přitlačit mu nožky k bříšku?? Já malímu takhle cvičila (skrčit natáhnout) když měl prdy :P.Nebo ho mít na ruce v klubíčku ;).

• Citovat
  • Upravit
211
15.2.11 15:19

jéé před chvilkou jsme se koupali jak jsme byli pokadění, celá mikina i ve vláskách to bylo:-)maličkou taky posazuji docela často, třeba i opřenou o polštář, protože už moc hajat nechce takhle lépe vidí:-)ale jestli to škodí nevím takže mě odpovědi také zajímají:-)myslím když to není moc dlouho a často tak ne. :wink:

Příspěvek upraven 15.02.11 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.2.11 15:22

Dobré to určitě není  http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.2.11 15:24

Zakladatelko- vzhledem k tomu, že to není sezení, ale malého držíš, tak v tom nevidím problém. Řekla bych, žes diskusi špatně nazvala a to si to tu slízneš. :-)

Dát miminko do pololehu na polštář taky není až tak problém.

Sezení problém je. Ale to znamená, že zatěžuje zadek a tlačí do něj aktivně nebo pasivně(polštářem) vzpřímená páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.2.11 15:26

Nebo ho přizvedneš a on opravdu sedí? Tak to bych moc nedělala. A to se nevykadí, když ho položíš na záda a že bys zatlačila nožičkama do bříška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.2.11 15:32

No já myslím, že hlavní problém v tomhle „sezení“ je to, že si na to miminko brzy zvykne a bude to pak vyžadovat, protože si pamatuje, jak je přitom krásný rozhled ;) . Jinak si myslím, že občasné takovéto „posazování“ by vadit nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.2.11 15:33

My praktikovali bezplenkovku tak, že jsem sama seděla, opřela si jeho hlavu a zádíčka o svoje břicho a držela ho za stehýnka a hodně mu ty nožičky podsadila dopředu, aby měl ta záda kulatá. Měli jsme čínský nočník (ale poslouží jakákoli vhodná nádoba :mrgreen: popř. držet nad lavorem) ten jsem si dala mezi stehna a mohl pohodlně čůrat nebo kadit :mrgreen:
Přečetla jsem předtím stohy knih o BKM a nikde ani zmínka, že by tohle klubíčko zádům škodilo.
Důležité je, aby zádíčka byla kulatá, měla nějakou oporu (tvé břicho, měkkou podložku) a aby ta páteř neseděla sama na sobě - nevím jak to napsat líp :oops:
Mno, to že jsme tu BKM potom tak důsledně nepraktikovali je zas věc jiná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
15.2.11 15:49

Ahoj :mavam:
Mojí dcerce je 7 let nevím jak se sezením ale má dcerka začala v 10 měsíci chodit a i brzy seděla :evil: a ted vím že u mého 3 měsíčního prcka si dávám sakra velkýho bachajelikož dcerka má skoliozu páteře :evil: :oops: takže to nedoporučuji… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
15.2.11 16:28
ilcipina26 píše:
Ahoj :mavam:
Mojí dcerce je 7 let nevím jak se sezením ale má dcerka začala v 10 měsíci chodit a i brzy seděla :evil: a ted vím že u mého 3 měsíčního prcka si dávám sakra velkýho bachajelikož dcerka má skoliozu páteře :evil: :oops: takže to nedoporučuji… :nevim:

Ale ta skolioza přece nemusí vůbec souviset s tím, že dcerka brzo seděla nebo chodila - pokud začala sama. Mě taky starší začala chodit v 10 měsících - sama, od 7,8 měsíce lezla a od osmého se začala sama stavět. Jak tomu chceš zabránit??? Některé dítko je ležák dlouho, ale některé je aktivnější a s tím nic moc nenaděláš… Samozřejmě že když ho někdo posazuje cíleně a hodně brzo, tak to může určitě škodit, ale to že něco začne samo dělat brzo podle mě není důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
15.2.11 17:08

Ahoj,já být tebou,tak to proberu s doktorkou.Zkus taky jednou už zmiňované klubíčko-přitlačit mimi nožičky k bříšku.jinak o tom,co tu píšeš bych ve 2m ani neuvažovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.11 17:18

Takže vy mi chcete říct že má dcera bude mít špatné záda, když v 7 měsících začala lozit po 4, sedět a zároven i všude si stoupne? Dělá to sama od sebe, nikdy jsme ji to neukazovali. To se musím opravdu smát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
15.2.11 17:21
zvedaváholka píše:
Takže vy mi chcete říct že má dcera bude mít špatné záda, když v 7 měsících začala lozit po 4, sedět a zároven i všude si stoupne? Dělá to sama od sebe, nikdy jsme ji to neukazovali. To se musím opravdu smát :mrgreen:

pokud to dělá sama od sebe,tak to špatné není.Špatné je posazování,když se samo neposadí,vodění za ruce,ukládání do chodítka,hopsadla apod.Kamarádky malej si taky v 7m stoupá,a dělá to sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
15.2.11 17:37

a jak je to teda s tim sezeni? kdyz ho mam oprenyho o svoje bricho? to je taky spatne? malymu je pul roku. nebo se nema jen zkouset at si sedne sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí