Podpora zvednutí na kolínka a lezení

215
15.2.11 15:54

Podpora zvednutí na kolínka a lezení

Hezký den maminky,
měla bych na vás prosbu, zda-li některá z vás nezná cvičení nebo hru na podporu podsunutí kolínek pod bříško a následné plazení, nebo udržení na kolínkách. Posílení bříška a ručicek. Mám totiž 8. měsíčního otesánka (10,5 kg a 76 cm). Podle doktora je v pořádku, začal se mi v 5ti měsících otáčet na bříško, zvedá se na celé ručky, zpátky se otočí spíš jen tím, že přepadne. Samozřejmě že bez opory nesedí, ani ho k tomu nepodporuji. V židličce sedí krásně, ale máme ji jen na jezení. Neplazí se, jen se točí okolo vlastní osy. A já teď přemýšlím, jak mu pomoci, zároveň si pokládám otázku jestli už není čas navštívit fyzioterapeuta, ale taky to odkládám, pač si říkám, že ho hrozně limituje jeho velikost. Ráda bych zkusila nějaké cvičení doma na balónu nebo na dece, které by mu pomohlo, jen se nemůžu k žádnemu na internetu dopátrat. Tak kdyby jste o něčem věděli tak prosím poradtě. Díky moc a hezký den Lucka s Kryštofem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
15.2.11 16:14

ahoj, já bych to nehrotila, na rehabilitaci či neurologii to podle mě není,dala bych mu čas :wink:
ale určitě nic nezkazíš pokud máš doma velký balón - tak ho na něj na břicho polož a chytni za kyčle a podstrč mu kolínka pod zadeček a péruj a kutálej ho dopředu, dozadu, do boku a osmičky a vůbec ho necháš houpat na balóně - většinou to děti i baví a smějí se tomu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.2.11 16:21

Já bych taky ještě vyčkala, Samík začal až v 10. měsíci. Někdo je holt pohodlnější :lol: U nás pomohlo, že jsem nás v jeho 9 měsících objednala na mimitělocvik (v babyklubu, kde se i plave a tak - aby mi řekli, jestli nemáme něco procvičit) a než jsme došli za 14 dní na řadu, tak si sedl a začal se i plazit :lol: :lol: :lol: Ale poradili mi tam i, jak ho pošťouchnout k lezení po čtyřech, možná zkus zapátrat, jestli nemáte u vás něco takového :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
15.2.11 16:35

Ahojky, já bych zkusila ještě počkat. Honzík měl v 8 měsících 9,5 kg a lézt začal v devíti měsících … první se plazil, do týdne se dostal na čtyři a do dalšího týdne si pak sám sedl a teď na těch čtyřech doslova lítá :-))))). Každému miminku to trvá jinak dlouho. Od švagrové malý ani po čtyřech nelozil, až chodil, teprve pak začal lézt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
15.2.11 16:40

zimovko, našemu Jankovi je 7,5 měsíce a je na tom přesně jako tvůj Kryštůfek, jen je o 2 kg lehčí :mrgreen: myslím, že je rozhodně ještě čas. každé dítě je jiné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
15.2.11 17:38

Mý dcerce je 10.měsíců a chodíme na rehabilitace,ale to je jiný případ ona měla od 6.týdnů řemínky na kyčle takže byla omezená v pohybu,tak se to ted musí dohánět rehabilitací.Jak tady někdo psal,dobré je cvičení na balonu,různé pohupování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
25.2.11 13:30

for Angua: A co ti prosím poradili na podporu lezení? Moje holčička bude mít za 10 dní 10 měsíců a neplazí se, neleze. Sedí jen když jí posadím což tvrdě vyžaduje. Ba co víc vyžaduje postavení. Za hračkama cestuje válením sudů či otáčením se dokola. Když jí nechám na zemi a nejdu jak pískne tak pláče a pláče jako tur… A vydrží dlouho…Snažím se jí rukama přidržet nožičky jako žabičku, ale to jí nějak neba a hned se točí na bříško…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.2.11 13:33

Tak Darek se už skoro měsíc plazí, ale o tom co jsou kolena nemá ani páru. Když se mu snažím pomoct a skrčím mu kolena pod břicho, vydrží tak asi sekundu a pak se rozplácne do své žaba polohy :lol: :lol:

Doktorka to nijak neřeší, času je prej dost :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.2.11 16:52

mama a ja.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
25.2.11 17:25

Ahojky, tak my budeme mít za 3 dny 8 měsíců a malá se mi taky nechce zatím plazit, nejradši válí sudy po celým bytě, otačí se na bříšku kolem své osy, samozřejmě vyžaduje, abych ji posadila, to se jí líbí a krásně sama sedí, ale sednout si sama neumí a také se jí líbí, když ji postavím a něčeho se chytne, to pak furt stojí a je v sedmém nebi, ale plazit se nebude a nebude a jak jí něco nejde, tak se začne hnedka vztekat..... :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
25.2.11 20:12

Ahojky,tak mali bude pět mesicu.Od třetiho měsice se přetači na břiško i spatky uplne bez pomoci.A ted před dvěma tydny se začala stavit na čtyři a houpatse pak se zase rozplacne a pořat to skouši dokola.Když sem byla u doktorky tak se dost divila a řikala že mala moc pospicha že to neni zas dobry proto těličko že ty zada se nnestači spravne spevnit.No ale nic stim dělat nejde asi brzy poleze.Jinak u prvniho syna ten se začal plazit asi na pul roce a dost dlouho mu trvalo než lezl po čtyřech.Začal chodit přesne na roce.Opravdu je každy ditko jiny.

• Citovat
  • Upravit
537
25.2.11 20:47
Evinula píše:
Ahojky,tak mali bude pět mesicu.Od třetiho měsice se přetači na břiško i spatky uplne bez pomoci.A ted před dvěma tydny se začala stavit na čtyři a houpatse pak se zase rozplacne a pořat to skouši dokola.Když sem byla u doktorky tak se dost divila a řikala že mala moc pospicha že to neni zas dobry proto těličko že ty zada se nnestači spravne spevnit.No ale nic stim dělat nejde asi brzy poleze.Jinak u prvniho syna ten se začal plazit asi na pul roce a dost dlouho mu trvalo než lezl po čtyřech.Začal chodit přesne na roce.Opravdu je každy ditko jiny.

Tak my to máme stejně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
26.2.11 12:19

Ahoj, máme 7 měsíčního syna a chodíme do rodinného centra, malý je taký řádný cvalík a lenoch, ale v tom centru nám vždy ukážou cviky a druhý den už děláme pokroky. Na posílení bříška je prý dobré dát si ho např. na kraj gauče, postele, pultíku, podle toho co máte tak aby byl zadečkem na kraji a nožičky mu visely dolů, nemají prý rádi, když jim nožičky visí dolů a tak je mají zvedlé a tím posilují bříško, další je pak sednout si s nataženýma nohama, položit si dítko přes ty nohy tak, že na jedné straně má hlavičku a na druhé zadeček a válet s ním sudy po těch nohách ke špičkám a zase zpět, dítě zatahuje břišní svaly a snaží se aby se mu nezakláněla hlavička, pak je dobré jak už tady někdo psal cvičení na balóně, kdy dítě leží na baloně na bříšku, my ho držíme za hýždě a vychylujeme ho do všech stran a přitom na každé straně pár vteřin setrváme a ono se snaží udržovat rovnováhu. Více si nemůžu vzpomenout, chodíme tam jednou za měsíc, někdy za dva a to nám stačí :-) a kdo je z Ostravska tak super centrum je Želvička v Klimkovicích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
26.2.11 12:27
Marci1982 píše:
Ahojky, tak my budeme mít za 3 dny 8 měsíců a malá se mi taky nechce zatím plazit, nejradši válí sudy po celým bytě, otačí se na bříšku kolem své osy, samozřejmě vyžaduje, abych ji posadila, to se jí líbí a krásně sama sedí, ale sednout si sama neumí a také se jí líbí, když ji postavím a něčeho se chytne, to pak furt stojí a je v sedmém nebi, ale plazit se nebude a nebude a jak jí něco nejde, tak se začne hnedka vztekat..... :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Ahoj, děláš zásadní chybu a ušila sis na sebe bič, dítě dokud se samo neposadí tak se nemá posazovat, jelikož ještě nemá spevněné svaly a do budoucna mu můžeš uškodit tím, že bude mít křivé zádička a stavět ho na nožičky se nemá už vůbec, jelikož to dítě dokud se samo nepostaví nemá ty klouby na to uzpůsobené. A tím, že ho pozazuješ či stavíš na nožičky ho jen zpomaluješ, jelikož ono pak nemá snahu se samo posadit, jelikož ví, že ho někdo posadí, navíc děti jsou rády, když sedí či stojí, jelikož mají daleko lepší rozhled a tím, že sis ho začala předčasně posazovat to ono bude teď vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
26.2.11 12:30
Daniela PB píše:
for Angua: A co ti prosím poradili na podporu lezení? Moje holčička bude mít za 10 dní 10 měsíců a neplazí se, neleze. Sedí jen když jí posadím což tvrdě vyžaduje. Ba co víc vyžaduje postavení. Za hračkama cestuje válením sudů či otáčením se dokola. Když jí nechám na zemi a nejdu jak pískne tak pláče a pláče jako tur… A vydrží dlouho…Snažím se jí rukama přidržet nožičky jako žabičku, ale to jí nějak neba a hned se točí na bříško…

Ahoj, neteř má už dva ročky, ale když byla mimčo, tak taky se neplazila ani nelezla, jen seděla a pak šla rovnou na nohy :-) takže žádný stres :-) náš malý má sedum měsíců a taky se neplazí, jen si vyleze na kolínka a pohupuje se, což je fakt sranda :-) ale ještě na nich neleze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí