Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, užíváte někdo tuto antikoncepci? Jsou to nejvíce nízkohormonální pilulky. Zvažuji, že je zkusím, ale nikde jsem nenašla nějaké ohlkasy či zkušenosti. Díky moc
Dnes jsem si pro ně taky šla. Jsem zvědavá, jaké jsou. Máš s nimi už nějaké zkušennosti? ![]()
Ahoj holky, mě ji napsal doktor taky, protože mi bylo 41,ale teprve v pondělí jsem zjistila nějaké info v lékárně a tak jsem zvědavá jak bude fungovat. Má být ještě slabší než Natálya a Mercilon
Ahoj, beru ji 14 dni a jakmile jsem si vzala prvni tabletu, zastavilo mi to menzes, ale kazdy den zpravidla rano pri utirani spineni a dnes je to 2. den co i behem dne, na vlozku to neni jen pri utirani, tak nevim ![]()
AHOJ
MÁM stejnou zkušenost. Menstruace se okamžitě zastavila, ale téměř každý den lehké špinění a tenze v podbřišku. Totéž při styku, což je nepříjemné. Doufám, že je to jenom přechodně, než si tělo zvykne.Je mi 44.
AHOJ
MÁM stejnou zkušenost. Menstruace se okamžitě zastavila, ale téměř každý den lehké špinění a tenze v podbřišku. Totéž při styku, což je nepříjemné. Doufám, že je to jenom přechodně, než si tělo zvykne.Je mi 44.
Ahoj, beru tuhle antikoncepci asi 4 dny, ale měn to teda menzes nezastavilo, tak uvidím, co bude, až skončí. Doktorka mě upozorňovala na špinění, ale prý se s tím dá něco dělat, tak uvidíme. Pozitovní ale je, že je to jediná antikoncepce, u které se mi zatím neobjevily bolesti hlavy, deprese, nevolnost…u všech ostatních ano a mohla si doktorka povídat, co chtěla, že si na to musím zvyknout, nikdy jsem si nezvykla
Ahoja, tak mi doktorka tyto prášky taky předepsala. Dobírám první platíčko a zatím žádné komplikace. Ale začala jsem je brát hned po dobrání předchozí antikoncepce. Tak jsem zvědavá jak to bude po první menstruaci. Snad se špinění nedostaví ![]()
Tak ja ji musela vysadit, tyden pred menstruaci jsem uz dost krvacela a kdyz jsm dobrala posledni tabletku, tak se mi spustila priserne silna menstruace, musela jsem na gyndu. Ted mam mesic pauzu, dostala jsem novou, tak uvidim, jestli bude lepsi.
Zdravím!
Nelyi jsem dostala od svojí doktorky minulý měsíc kvůli bolestivé menstruaci, to byl pro mě vždycky horor, tohle by mi prý mohlo pomoct, brala jsem před cca 4 roky Mercilon a z toho mi bylo špatně, od té doby nic a teď jsem začala s Nelyí.. dneska si budu brát teprve třetí tabletku, menzes mi to nezastavilo, spíš naopak… Dřív jsem měla měsíčky cca 5,6 dní, s tím, že nejhorší den byl první a čtvrtý, a pak konec… teď mám třetí den a hrůza, pořád silná menstruace a bolesti to samé, takže ibalgin je můj největší kamarád.. uvidím, jak se to bude vyvíjet dál, snad se to nějak do týdne upraví.. ![]()
Zdravím, dobírám druhý blistr-v neděli a pak pausa. P celé dva měsíce se objevuje špinění-bez intimky to nejde.Snad jen tento týden byl klid, ale dnes opět. Příští týden by se měla dostavit normální menstruace, takže mám nadva týdny o zábavu postaráno
Samozřejmě je to velice nepříjemné. Navíc mě bolí záda a břicho. Tak nevím, vydržet ještě to třetí platíčko? Asi ano, ale pokud nenastane změna, tak budu muset hledat jiný přípravek. S pozdravem Ku.
Píšu novinky: Už beru Nelyi přes dva týdny.. špinění jsem měla pár dní, to už ustalo, ale po večerech mi bývá nevolno a na zvracení, nic hrozného, že bych musela ležet, spíš je to nepříjemné.. zatím to přisuzuji tomu, že si tělo zvyká na hormony a tahle reakce tam může být, což mi řekla sama doktorka.. to prý může trvat až tři měsíce, fujtajbl teda
.. větší problém mám s depresemi teda, pořád je mi do breku a moje nálady jsou jak na horské dráze.. počkám ještě nějaký týden, a pak se poradím s doktorou, co dál..
Ahoj
i já mám nové zprávy. Začala jsem třetí blistr a KONEČNĚ je vše v pořádku. Všechny obtíže, které jsem dříve popisovala, jsou pryč. Doufám, že navždy
OPravdu je tedy třebaq vytrvat. Nebudeme si nic namlouvat.Je to sice moderní nízkohormonální přípravek, nicméně hormony jsou hormony a tělo musí novému režimu přivyknout.
Držím Všem palce aby se též dočkaly
jako já.
Kucik: přesně v to doufám taky!
děkuji za optimistická slova, já se budu držet a dám zase vědět! ![]()
Ahoj všem, tak já už beru druhé platíčko a zatím je to dobrý. Ale to první bylo děsný, špinění skoro 3 týdny, ale když měla přijít menzes tak jen lehké špinění. No a teď je zatím klid tak snad to bude OK…držím všem palce ![]()