Depo provera - negativa, tloustnutí

153
18.6.12 10:39

depo provera - negativa, tloustnutí

Ahoj,

v pátek jsem si nechala píchnout injekci Depo - Provera a od té doby jsem z toho celá nervozní. Začala jsem zjišťovat více informací až po aplikaci, já blbec. MUDr. mě nějak extra nevaroval. Jelikož další dítě plánuji až tak za 5 let, oddálení otěhotnění mě až tak netrápí, ale vyděsilo mě hlavně to přibírání na váze. Opravdu jste všechny při Depo - Proveře tolik ztloustly? Četla jsem, že někdo i 20kg za 3 měšíce - no, to bych nepřežila :-)! Vím, že je tu již několik diskuzí, ale většinou zaměřených spíš jen na to otěhotnění. Budu ráda za názory. Ještě se chci zeptat za jak dlouho po aplikaci jste přesaly krvácet? Mně byla píchnuta v pátek (1. den menstruace) a menstruaci mám pořád. Děkuju za odpovědi :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.6.12 10:43

Ahoj, já teda vůbec netloustla, ale krvácela jsem a špinila 6 měsíců v kuse :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.6.12 10:55

Tak já jsem přibrala a dokonce mi i vadilo to že jsem měla staršně rozhozenou menstruaci ( chytlo mě to kdy chtělo pak zase třeba za 2dny přestalo a tak pořád okola a pořád jsem špinila) pak jsem měla rok problém s otěhotněním až rok po vysazení jsem otěhotněla. Já bych si ji už nikdy nenechala dát je to svinstvo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
18.6.12 10:57

Ja po ni pribrala 10kg :pocitac: :pocitac:,pak jsem si ji prestala pichat a mela strasne problemy s ms, pul roku me ji dr vyvolaval, jinac jsem nemenstruovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
18.6.12 11:01
@karolec píše:
Ahoj,v pátek jsem si nechala píchnout injekci Depo - Provera a od té doby jsem z toho celá nervozní. Začala jsem zjišťovat více informací až po aplikaci, já blbec. MUDr. mě nějak extra nevaroval. Jelikož další dítě plánuji až tak za 5 let, oddálení otěhotnění mě až tak netrápí, ale vyděsilo mě hlavně to přibírání na váze. Opravdu jste všechny při Depo - Proveře tolik ztloustly? Četla jsem, že někdo i 20kg za 3 měšíce - no, to bych nepřežila :-)! Vím, že je tu již několik diskuzí, ale většinou zaměřených spíš jen na to otěhotnění. Budu ráda za názory. Ještě se chci zeptat za jak dlouho po aplikaci jste přesaly krvácet? Mně byla píchnuta v pátek (1. den menstruace) a menstruaci mám pořád. Děkuju za odpovědi :potlesk: :)

Ahoj, dle mě je Depo-provera pěkný svin*tvo do těla. Když jsem ji jeden čas měla, tak nejen, že jsem skoro celou dobu nepřetržitě špinila, ale měla jsem obličej samé akné, kterého se nešlo vůbec zbavit a to jsem zkoušela i drahé mastičky a nic. Až když jsem jí vysadila, tak se pleť vrátila opět do pohody, ale bohužel na čele mě zůstalo i pár jizviček od akné :zed:
Kamarádka co ji taky jeden čas měla strašně přibrala a i povysazení vcelku dlouho trvalo než to schodila.
Slyšela jsem, že i pár ženským sedla, ale to je pro mě dost velká sázka do loterie, do které bych já osobně nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.6.12 11:11
@pipiinka píše:
Ja po ni pribrala 10kg :pocitac: :pocitac:,pak jsem si ji prestala pichat a mela strasne problemy s ms, pul roku me ji dr vyvolaval, jinac jsem nemenstruovala

A za jak dlouhou dobu jsi to nabrala a kolik aplikaci jsi podstoupila. Já už si další dát nenechám, jen doufám, že ty 3 měsíce nějak přežiju a nebude ze mne koule :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
18.6.12 11:15

@karolec ahojky, já proveru brala 3 roky / dýl se prý ani nedoporučuje/ a nepřibrala jsem vůbec nic.
S antikoncepcí jako takovou jsem byla spokojená. Pak jsem chtěla 2 mimi a nastaly problémy. Další se nám zadařilo až po dalších 3 letech,, než se vše dalo dopořádku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
18.6.12 11:15

Kamaradka po ní pribrala 15kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
18.6.12 11:17

Zatím čtu samá negativa a špatné zkušenosti 8o, mi doktorka dělala před 1 aplikací rozbory krve na hormony a kdesi cosi, aby zjistila, jestli to bude OK. :nevim: Tenkrát jsem ses ní bavila i o podkožním tělísku, a to je prý mnohem větší humus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.6.12 11:34

Tak uvidím… doufám, že nepřiberu… taky jsem hned nasadila dietu :-)). Taky změním doktora, protože mi řekl jen o jednom negativu a to, že pak bude trvat 6 měsíců, než budu moct znovu otěhotnět. Ještě jsem se ho ptala, jestli to nebude trvat třeba i několik let a prý, že v žádném případě. Jak to tady tak čtu, tak samý kecy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.6.12 11:44

Depo Provera - nikdy více. Šílenost, děs. Jediné pozitivum, neměla jsem MS, ale pak jsem zase na ní čekala 4 měsíce. A máš pravdu - já během prvních 3 měsíců nabrala 18kg - ne´přežírala jsem se, jedla jsem normálně, pak i držela dietu a stejně kila přibývaly. Bohužel jsem je pak sundávala 3 roky, vůbec to nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
18.6.12 13:37
@karolec píše:
A za jak dlouhou dobu jsi to nabrala a kolik aplikaci jsi podstoupila. Já už si další dát nenechám, jen doufám, že ty 3 měsíce nějak přežiju a nebude ze mne koule :-)

2injekce za pul roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
20.6.12 17:10

No tak to jste mě teda nepotěšily :-( Zrovna jsem dojela z gyndy po šestinedělí a nechala jsem si ji píchnout. Jako snažím se zhubnout, tak jestli začnu tak přibírat jak píšete asi si to půjdu hodit :-( :evil: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
1.7.12 21:47

To je, viď, člověk by si nafackoval… :mrgreen: Taky jsem si nechala píchnout ten šmejd - po šestinedělí. A teprve pak jsem si početla a zděsila se jako Ty. Po dvou týdnech jsem začala špinit - což trvalo 3 týdny - a když jsem po týdnu špinění volala do ordinace, tak mi řekli, ať přijdu na přepíchnutí…no už mne tam neviděli, přetrpěla jsem to a teď čekám, co bude. Je to již téměř čtyři měsíce, takže by účinek měl být již pomalu pryč, ale menstruace se ještě nedostavila /může být způsobeno i kojením/. Stoprocentně si to již nikdy nedám píchnout - hlavně mi nějak nedošlo, že ten sajrajt jde i do malého :,(…doktor mi řekl, že to podporuje tvorbu mléka, na což jsem slyšela, jakožto čerstvá kojící matka. Co se týče váhy: já předtím díky kojení dost rychle a hodně hubla, po injekci se to zastavilo a kolísá to pořád kilo sem, kilo tam. Uvidím, jak teď, když už je snad po účinku. Někde jsem četla, že ten sajrajt vydrží v těle až rok a taky tak dlouho trvá než se tělo srovná. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
2.7.12 09:45

Zkouška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...