Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
v pátek jsem si nechala píchnout injekci Depo - Provera a od té doby jsem z toho celá nervozní. Začala jsem zjišťovat více informací až po aplikaci, já blbec. MUDr. mě nějak extra nevaroval. Jelikož další dítě plánuji až tak za 5 let, oddálení otěhotnění mě až tak netrápí, ale vyděsilo mě hlavně to přibírání na váze. Opravdu jste všechny při Depo - Proveře tolik ztloustly? Četla jsem, že někdo i 20kg za 3 měšíce - no, to bych nepřežila
! Vím, že je tu již několik diskuzí, ale většinou zaměřených spíš jen na to otěhotnění. Budu ráda za názory. Ještě se chci zeptat za jak dlouho po aplikaci jste přesaly krvácet? Mně byla píchnuta v pátek (1. den menstruace) a menstruaci mám pořád. Děkuju za odpovědi
![]()
Ahoj, já teda vůbec netloustla, ale krvácela jsem a špinila 6 měsíců v kuse ![]()
Tak já jsem přibrala a dokonce mi i vadilo to že jsem měla staršně rozhozenou menstruaci ( chytlo mě to kdy chtělo pak zase třeba za 2dny přestalo a tak pořád okola a pořád jsem špinila) pak jsem měla rok problém s otěhotněním až rok po vysazení jsem otěhotněla. Já bych si ji už nikdy nenechala dát je to svinstvo. ![]()
Ja po ni pribrala 10kg
,pak jsem si ji prestala pichat a mela strasne problemy s ms, pul roku me ji dr vyvolaval, jinac jsem nemenstruovala
@karolec píše:
Ahoj,v pátek jsem si nechala píchnout injekci Depo - Provera a od té doby jsem z toho celá nervozní. Začala jsem zjišťovat více informací až po aplikaci, já blbec. MUDr. mě nějak extra nevaroval. Jelikož další dítě plánuji až tak za 5 let, oddálení otěhotnění mě až tak netrápí, ale vyděsilo mě hlavně to přibírání na váze. Opravdu jste všechny při Depo - Proveře tolik ztloustly? Četla jsem, že někdo i 20kg za 3 měšíce - no, to bych nepřežila! Vím, že je tu již několik diskuzí, ale většinou zaměřených spíš jen na to otěhotnění. Budu ráda za názory. Ještě se chci zeptat za jak dlouho po aplikaci jste přesaly krvácet? Mně byla píchnuta v pátek (1. den menstruace) a menstruaci mám pořád. Děkuju za odpovědi
![]()
Ahoj, dle mě je Depo-provera pěkný svin*tvo do těla. Když jsem ji jeden čas měla, tak nejen, že jsem skoro celou dobu nepřetržitě špinila, ale měla jsem obličej samé akné, kterého se nešlo vůbec zbavit a to jsem zkoušela i drahé mastičky a nic. Až když jsem jí vysadila, tak se pleť vrátila opět do pohody, ale bohužel na čele mě zůstalo i pár jizviček od akné ![]()
Kamarádka co ji taky jeden čas měla strašně přibrala a i povysazení vcelku dlouho trvalo než to schodila.
Slyšela jsem, že i pár ženským sedla, ale to je pro mě dost velká sázka do loterie, do které bych já osobně nešla.
@pipiinka píše:
Ja po ni pribrala 10kg![]()
,pak jsem si ji prestala pichat a mela strasne problemy s ms, pul roku me ji dr vyvolaval, jinac jsem nemenstruovala
A za jak dlouhou dobu jsi to nabrala a kolik aplikaci jsi podstoupila. Já už si další dát nenechám, jen doufám, že ty 3 měsíce nějak přežiju a nebude ze mne koule ![]()
@karolec ahojky, já proveru brala 3 roky / dýl se prý ani nedoporučuje/ a nepřibrala jsem vůbec nic.
S antikoncepcí jako takovou jsem byla spokojená. Pak jsem chtěla 2 mimi a nastaly problémy. Další se nám zadařilo až po dalších 3 letech,, než se vše dalo dopořádku ![]()
Zatím čtu samá negativa a špatné zkušenosti
, mi doktorka dělala před 1 aplikací rozbory krve na hormony a kdesi cosi, aby zjistila, jestli to bude OK.
Tenkrát jsem ses ní bavila i o podkožním tělísku, a to je prý mnohem větší humus
Tak uvidím… doufám, že nepřiberu… taky jsem hned nasadila dietu
. Taky změním doktora, protože mi řekl jen o jednom negativu a to, že pak bude trvat 6 měsíců, než budu moct znovu otěhotnět. Ještě jsem se ho ptala, jestli to nebude trvat třeba i několik let a prý, že v žádném případě. Jak to tady tak čtu, tak samý kecy ![]()
Depo Provera - nikdy více. Šílenost, děs. Jediné pozitivum, neměla jsem MS, ale pak jsem zase na ní čekala 4 měsíce. A máš pravdu - já během prvních 3 měsíců nabrala 18kg - ne´přežírala jsem se, jedla jsem normálně, pak i držela dietu a stejně kila přibývaly. Bohužel jsem je pak sundávala 3 roky, vůbec to nešlo
@karolec píše:
A za jak dlouhou dobu jsi to nabrala a kolik aplikaci jsi podstoupila. Já už si další dát nenechám, jen doufám, že ty 3 měsíce nějak přežiju a nebude ze mne koule
2injekce za pul roku
No tak to jste mě teda nepotěšily
Zrovna jsem dojela z gyndy po šestinedělí a nechala jsem si ji píchnout. Jako snažím se zhubnout, tak jestli začnu tak přibírat jak píšete asi si to půjdu hodit
![]()
To je, viď, člověk by si nafackoval…
Taky jsem si nechala píchnout ten šmejd - po šestinedělí. A teprve pak jsem si početla a zděsila se jako Ty. Po dvou týdnech jsem začala špinit - což trvalo 3 týdny - a když jsem po týdnu špinění volala do ordinace, tak mi řekli, ať přijdu na přepíchnutí…no už mne tam neviděli, přetrpěla jsem to a teď čekám, co bude. Je to již téměř čtyři měsíce, takže by účinek měl být již pomalu pryč, ale menstruace se ještě nedostavila /může být způsobeno i kojením/. Stoprocentně si to již nikdy nedám píchnout - hlavně mi nějak nedošlo, že ten sajrajt jde i do malého
…doktor mi řekl, že to podporuje tvorbu mléka, na což jsem slyšela, jakožto čerstvá kojící matka. Co se týče váhy: já předtím díky kojení dost rychle a hodně hubla, po injekci se to zastavilo a kolísá to pořád kilo sem, kilo tam. Uvidím, jak teď, když už je snad po účinku. Někde jsem četla, že ten sajrajt vydrží v těle až rok a taky tak dlouho trvá než se tělo srovná. ![]()