Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je tak to jsem rada mela jsem docela strach skrz to koureni, ted jsem uz klidnejsi:-)ja ji beru teprve prvni mesic takze zadne zmeny jeste nepozoruji, no tak uvidim. Kazdopadne dekuju a kdyby se nejake zmeny objevily napisu:-)shodit bych taky potrebovala:-Dale tak pul kila na druhy mesic to je celkem dobry, uvidite treba se ucinky objevi pozdeji:-)
Teda já bych vám nerada nějak kázala, ale kouření s braním antikoncepce bych se docela bála… Už kvůli tomu, že kouření zužuje cévy a HA zvyšuje riziko trombózy. Ségra byla na praxi v nemocnici, kde osmnáctiletá hoka kouřila, brala HA a pak přišla nějaká stresová situace a skončilo to mozkovou mrtvicí takovýho rázu, že se z toho už nevyhrabe
Takže jestli vám to kouření za to stojí, tak se aspoň nestresujte ![]()
Mno, mámina kamarádka, dělá na Bulovce. A viděla tam takových případů mladých holek s mozkovou mrtvicí a prý převážně všechny braly HA a to kuřačky ani nebyly… Já si spíše myslím, že záleží i dost na dispozicích po rodičích a tak. A pokud nehulíš celou krabičku cigár a bereš alespoň vitamín C jako doplněk stravy, tak cajk. Jak u koho no. Stejně tak na tebe může před barákem spadnout cihla a jsi na místě mrtvá, může na tebe vjet auto, když čekáš na zastávce… Náhoda je prostě blbec. Nikdy nevíš.
Ahoj všem, antikoncepci Sylviane beru již třetí měsíc, je to moje první antikoncepce a je celkem fajn. Nepřibrala jsem po ní, spíš jsem měla náklon k hubnutí, ale zhoršila se mi pleť a vyrostly hrozně prsa, což může být pro někoho výhodné, ale pro mě jako pro sportovce moc ne, ale snad si časem zvyknu.. ![]()
Cena je u ní přijatelná, takže jí můžu doporučit..
![]()
Ahojky.
Já jsem ji brala asi šest měsíců.
Přibrala jsem tak pět kilo, prsa zůstala v podstatě stejná a chuť na sex? Tak ta byla asi nulová. Navíc se mi hodně měnily nálady.
Mě po Sylviane je občas špatně, ale málokdy. Nehubnu, trošku přibírám a hodně se mi zvětšily prsa.. Řekla bych, že to je individuální ![]()
Zdravim děvčata, nebojte se kouřit při braní HA, ale za to si dejte bacha než jí začnete brát, aby vás vaše doktorka poslala na genetické vyšetření. Pokud se vám prokáže leidenská mutace tak máte s braním HA útrum. VIZ ségra jí začala brát, neudělali jí genetický testy a do roka měla trombozu. Pak jí poslali na genetiku a zjistili, že má právě tu leidenskou mutaci. Tak bacha na to ![]()
Ahoj holky, začala jsem brát před týdnem antikoncepci Sylviane. První prášek jsem si vzala 1. den menstruace, ale krvácení mi druhý den zmizelo a už se neobjevilo.. nevím jestli je to normální a nemáte s tím zkušenost? Potom také jestli jsem chráněná už po prvním prášku nevíte?
děkuji za odpovědi.
K tomu koureni..kdyz kourim treba 3-4 cigarety dene, tak to nejak ovlivnuje ucinnost teto antikoncepce? Kdyz jsem brala antikoncepci jinou, tak mi doktorka rekla pokud nekourim 10 a vice cigaret dene, tak to nevadi..ale zase na navodu teto antikoncepce je napsano: Durazne doporucujeme prestat z kourenim, obzvlast zenam nad 35 let. Tolik mi sice jeste neni, ale mam z toho strach. Poradite mi jestli prestat uplne nebo to takhle nevadi?
@teterka01 píše:
K tomu koureni..kdyz kourim treba 3-4 cigarety dene, tak to nejak ovlivnuje ucinnost teto antikoncepce? Kdyz jsem brala antikoncepci jinou, tak mi doktorka rekla pokud nekourim 10 a vice cigaret dene, tak to nevadi..ale zase na navodu teto antikoncepce je napsano: Durazne doporucujeme prestat z kourenim, obzvlast zenam nad 35 let. Tolik mi sice jeste neni, ale mam z toho strach. Poradite mi jestli prestat uplne nebo to takhle nevadi?
Zdravím
já tuhle antikoncepci beru přes půl roku a kouřím vesele dál i když jsem před tím brala foxinette a lindynette 20. Je fakt, že koužení zhušťáje krev a já jako bonus ji mam hustou normálně (genetika) a funguju normálně dál
řekla bych, že pokud nevytáhnete dvě krabičky za den tak to asi nevadí ![]()
@fnwv3tref píše:
Zdravímjá tuhle antikoncepci beru přes půl roku a kouřím vesele dál i když jsem před tím brala foxinette a lindynette 20. Je fakt, že koužení zhušťáje krev a já jako bonus ji mam hustou normálně (genetika) a funguju normálně dál
řekla bych, že pokud nevytáhnete dvě krabičky za den tak to asi nevadí
Děkuji moc za odpověd
..rikam kourim 3-4 cigarety dene vyjmecne vic a to jen na nejake akci..takze snad to bude v pohode ![]()
@teterka01 píše:
Děkuji moc za odpověd..rikam kourim 3-4 cigarety dene vyjmecne vic a to jen na nejake akci..takze snad to bude v pohode
Přesně tak
já jich mam za den max 5, pokud samozřejmě nejdu ke kámošce na kafčo..tam jich vybafam podstatně víc ![]()
@fnwv3tref píše:
Přesně takjá jich mam za den max 5, pokud samozřejmě nejdu ke kámošce na kafčo..tam jich vybafam podstatně víc
Dobře..taky to tak mam kdyz jdu nekam o vikendu, tak jich je vic..ale snazim se to omezovat na min a min ![]()
Ahoj holky, zbylo mi jedno platíčko Sylviane, už ji neberu a ráda vykonám dobrý skutek a zdarma předám dál.
Nemáte někdo zájem?
Na všechny antikoncepce by se správně nemělo kouřit. Ale já také kouřím a jsem ok zatím. Jen mě po ní docela často bolí hlava, takovej tlak mám. Jinak jí beru zatímm jen druhý měsíc, ještě může teprve sednout. Jinak prsa mám pořád stejný a shodila jsem jen půl kila
(